Reklama

Reklama

Perry Mason

(seriál)
  • USA Perry Mason
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (1957–1966), 234 h 30 min (Minutáž: 50–53 min)

Předloha:

Erle Stanley Gardner (kniha)

Hrají:

Raymond Burr, Barbara Hale, William Hopper, Ray Collins, George E. Stone, S. John Launer, Richard Anderson, Wesley Lau, Bette Davis, Karel Hradilák (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(271)

Obsahy(1)

Perry Mason je bravurní a čestný právník, který s pomocí svého detektiva a obětavé sekretářky řeší nejkomplikovanější případy a pomáhá lidem, kteří sice na první pohled jsou vinní, ale i opak může být pravdou a Mason je ochoten udělat možné i nemožné, aby se lidé u soudu pravdu dozvěděli a byli potrestaní ti, co si to zaslouží. (vilusinska)

(více)

Recenze (11)

xaver 

všechny recenze uživatele

Erle Stanley Gardner patří k mým nejoblíbenějším spisovatelům detektivek. Proto jsem s nadšením přivítal, když naše televize začala uvádět seriál Perry Mason. i když neuvedla půvopdní seriál, nýbrž novější natočený v 80-tych letech. Nicméně byl jsem trochu zklamaný, protože film nesplnil mé očekávání. Až postupně, jak jsem se díval na jednotlivé díly jsem si uvědomil, že to ani dost dobře nejde převést skvelé detektivní příběhy z románové předlohy na film. Zejména jde o brilantní vystoupení slavného advokáta v soudních síních. Ani s hereckým obsazením neměli tvůrci seriálu příliš šťastnou ruku. Obtloustlý, zamračený představitel Perry Masona je dalek literární předlohy. Takže ze skvělé literární předlohy, pouze průměrný televizní seriál. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Otázka mého mládí, kdy jsem ráno nespal. Slučná detektivka a americká průměrná auta a soudnictví. Dokážu vyjmenovat mnoho detektivek, které mě emocionálně vzruší a vybudí více. ()

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Nejslavnější detektivní seriál s Perry Masonem z let 1957-68 obdržel mnoho cen Emmy a Zlaté Glóby. U nás ho nikdy nedávali, o to víc zarazí zdejší "zasvěcené komentáře" kritizující obtloustlého Burra. Očividně si spletli tento seriál s pokračováním po 30 letech, kde vystupuje Burr coby těžce nemocný kmet, který umírá v průběhu natáčení. Lze jen litovat, že se na naše obrazovky nedostal tento původní seriál, ale holt by to stálo spoustu peněz navíc... ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál si sice vybavuju jen tak matně, ale pamatuju si, že to byly takové běžné detektivní případy, které řešil nesmírně charismatický a sympatický chlapík jménem Perry Mason. 50% ()

mire.k 

všechny recenze uživatele

Bohužel seriál hodnotí spoustra lidí, kteří ho nikdy neviděli. Z neznalosti si ho pletou s novějším pokračováním, které opravdu nestojí za nic. ()

rainbof 

všechny recenze uživatele

Detektivka starých časů. Kdo četl bude zklamán. Kdo viděl a je nadšen nechť si přečte. Tento seriál byl předlohou pro u nás také známý seriál Matlock který byl podle mne lépe zpracovaný zejména proto že se nesnažil kopírovat knihu ale povolil uzdu konceptu. ()

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama