Reklama

Reklama

Star Trek - Série 2

(série)
USA, (1967–1968), 21 h 40 min (Minutáž: 50 min)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Hrají:

William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, George Takei, Nichelle Nichols, James Doohan, Walter Koenig, Majel Barrett, Antoinette Bower (více)
(další profese)

Epizody(26)

Recenze (7)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria je o niečo slabšia ako tá úvodná. Topkových epizód je menej, pribudlo viac priemerných a menej originálnych a potom aj pár odľahčených epizód, ktoré mi nesadli. Stále však ide v priemere o vysoko nadpriemerné epizódy so zaujímavými témami, s ktorých by som vypichol hlavne epizódy Podvrženec, Stroj zkázy, Imunitní reakce a Absolutní počítač. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově možná o malinko slabší, než s01, ale pořád velmi solidní série v níž je k nalezení hned několik excelentních dílů (a jen velmi málo špatných - ty obvykle nejsou nutně špatné zpracováním, jako spíš špatným základním námětem; těžko říct, jak moc bylo známé už tehdy, že tyto nefungují, a jak moc byla TOS tím seriálem, co tu špatnost průkopnicky odhalil...) Všeobecně platí vše co pro s01 a těžká epizodičnost bez nějaké návaznosti dále definuje celý seriál. ()

Reklama

Brucey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problém druhej série je v tom, že zatiaľ či v prvej sme sledovali kvalitu epizód začínať na lvl dosť dobré a končiť na lvl výborné (na pár výnimok, samozrejme), tu je o poznanie viac priemerných epizód a kvalita je iná z dielu na diel. Našťastie, o žiadnu katastrofu sa nejedná a preto dávam 4*, možno však zmením po čase aj na 5* (ako v prípade prvej série). ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevyrovnaná druhá sezóna mi přišla ve výsledku mírně slabší než ta první, ovšem své kouzlo (často i dobově nechtěné) rozhodně neztratila. Může se pochlubit jedněmi z nejlepších epizod; jiné scénáristé úplně nedomýšlejí, popřípadě recyklují obdobný mustr (a s ohledem na rozpočet též kulisy z vedlejších TV show) na absurdně / hloupě k Zemi a vývoji lidstva paralelních planetách. ()

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je už v mnoha ohledech vyspělejší - zatímco se v té první seriál teprve hledal, zde se už utváří zásadní principy celého ST světa. Jsou tu sice dva vyloženě katastrofálně špatné díly, ale zbytek je nadprůměr a několik vyloženě legendárních. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (49)

  • Epizódy boli vyrobené v inom poradí, než boli pôvodne vysielané. Epizóda "Metamorphosis" bola vysielaná ako deviata, preto je niekedy označená ako S02E09. (koba)
  • Epizódy boli vyrobené v inom poradí, než boli pôvodne vysielané. Epizóda "A Piece of the Action" bola vysielaná ako sedemnásta, preto je niekedy označená ako S02E17. (koba)
  • Epizódy boli vyrobené v inom poradí, než boli pôvodne vysielané. Epizóda "Patterns of Force" bola vysielaná ako dvadsiata prvá, preto je niekedy označená ako S02E21. (koba)

Reklama

Reklama