Reklama

Reklama

Star Trek - Série 1

(série)
USA, (1966–1967), 24 h 11 min (Minutáž: 50–51 min)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Hrají:

William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, George Takei, Nichelle Nichols, James Doohan, Grace Lee Whitney, Majel Barrett, Jeffrey Hunter (více)
(další profese)

Epizody(29)

Recenze (8)

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je ještě někdo naprosto fascinován skutečností, že s výjimkou dvou dílů jsou závěrečné titulky všech epizod první série zakončeny momentkou postavy Viny ve verzi Orionské tanečnice? :) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samozřejmě, Star Trek ze 60. let je dnes již technologicky i filmařsky zastaralý, nekonzistentní, naivní až často vyloženě hloupý, avšak své neopakovatelné kouzlo si drží. V první sezóně se obsazení můstku nahodile proměňuje, rozhodný kapitán Kirk s vždy logickým Spockem by však zápletky, z nichž většina pokládá nejednoznačné, stále žhavé morální, společenské, filosofické, technické otázky, utáhli sami. Tohle je skutečně solidní základ ST fenoménu, na kterém se dá stavět (snad) donekonečna. Na absolutní hodnocení by mi průměr z jednotlivých epizod asi nedosáhl, ale co. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto geniální záležitost, kterou by si měl pustit každý, komu se líbí myšlenkové zápletky všech Star Treků následujících. Ono to totíž zas tak moc nezestárlo a když si člověk odmyslí šedesátkové zábavnosti, jako je uniforma uhury, kdy má šaty tak malé, že v každé scéně ukazuje kalhotky, nebo legendární souboj s Gornem, tak první série funguje ve všech ohledech výborně. Jen je tam málo displejů a hodně svítících tentononců. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Extrémně epizodní, takže k sérii jako takové je těžké něco napsat. Obecně to je lepší, než jsem čekal - většina dílů je velmi dobrých, najde se nemálo skutečně výborných a ani ty "špatné" vlastně nejsou úplně "špatné" (rozhodně lepší, jak DS9 průměr). Škoda toho, že díky nulové návaznosti jsou vztahy postav prakticky statické a bez jakéhokoliv vývoje - a totéž platí pro charaktery jako takové. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Väčšina dielov 1. série je skvelá, otvára mnoho futurologických tém, aké ľudia mali na mysli v 60. rokoch a práve z tohoto dôvodu je veľmi zaujímavá, aj keď samozrejme naivná. Nájdu sa tu aj priemerné epizódy, našťastie, nie je veľa. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (68)

  • Epizódy boli vyrobené v inom poradí, než boli pôvodne vysielané. Epizóda "The Return of the Archons" bola vysielaná ako dvadsiata prvá, preto je niekedy označená ako S01E21. (koba)
  • Epizódy boli vyrobené v inom poradí, než boli pôvodne vysielané. Epizóda "The Alternative Factor" bola vysielaná ako dvadsiata siedma, preto je niekedy označená ako S01E27. (koba)
  • Epizódy boli vyrobené v inom poradí, než boli pôvodne vysielané. Epizóda "The Naked Time" bola vysielaná ako štvrtá, preto je niekedy označená ako S01E04. (koba)

Reklama

Reklama