Reklama

Reklama

Star Trek - Série 1 (1966) (série)


Kam se dosud člověk nevydal (S01E01)

(epizoda)
  • USA Where No Man Has Gone Before

Kirkův přítel Gary Mitchell se promění v božskou bytost. (SkyShowtime)

Recenze (43)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Původní pilot byl teda lepší, ale bylo jasný, že Pike by jako dlouhodobá postava neobstál, protože byl charismatická dobrota sama. A tak musel nastoupit hejsek Kirk a začít kolem sebe stavět slavnou partu. Sice jsem nepobral, proč se půl filmu točí kolem toho, jak Mitchell balí sličnou psycholožku alias "chodící mrazák", ale extra velká nuda to není a v krizi vždycky přijde Spock, aby zasáhl svou chladnou logikou a velkou puškou. Obzvlášť potěšily i 3D šachy, který hráli Leonard a Sheldon v The Big Bang Theory. Docela mě zajímá, po kolika dílech ten seriál vzdám... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Druhý trekovský pilot je o chlup slabší než ten první, původně neodvysílaný (Klec), ale pořád je to standardně dobrý Star Trek. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jednu epizodu by to bylo dobré, ale délka 51 minut je moc. Takže zase jen 3*** ale je to dobrý start série. Kulisy sice byly stále zcela okatě papundeklové, ale lépe to tehdy asi udělat neuměli:) ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Docela slabé, viděl jsem restaurovanou verzi, čili efekty byly skoro úžasné, než jsem si uvědomil, že sleduji restaurovanou verzi. Zápletka byla o ničem. Není to až tak vina Star Treku, jako spíš to, že podobnou zápletkou oplývá snad každý sci-fi seriál alespoň v jednom díle, takže to divákovi už dnes nic nepřináší. Byl bych snad i schopen odpustit tu přílišnou studiovost, kterou jinak prostě nějak nemůžu akceptovat, ale to, že na náhrobku bylo napsáno James R. Kirk místo James. T. Kirk, to prominout skutečně nejde. Roddenberry, na cos myslel? ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Star Trek pilot po druhé a znovu výborně fungující, hyper-klaďas Pike byl nahrazen James T. Kirkem (což je přeci jen o něco zajímavější postava) a některé vedlejší postavy dostávají jasné kontury (tedy, ty "některé postavy" jsou de facto jenom pan Spock) a je přítomna puška s tak těžkopádným a nepraktickým designem, že je jakýmsi podvratným způsobem krásná (uííí). Jinak se vlastně jedná o celkem klasický díl originální série, jen je škoda, že nepřišel někdy v pozdějších fázích seriálu, neboť pokud by byli vztahy mezi postavami více rozkresleny, mohl by mít výsledek mnohem větší náboj. " Kapitánův deník, hvězdné datum jedna, tři, jedna, dva celé čtyři... " ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní moc korumpuje absolutně a nejhorší je bůh s lidskými slabostmi. Stačí jen vypustit divošské já, které v sobě každý z nás ukrývá, a zkáza bude dokonána. Kirk nedá na rady Spocka, a tak dostane posádku lodi do nebezpečí, z něhož není jednoduchá cesta... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Síce sa to už viac približuje Star Treku, ktorý tak dobre poznáme (najmä vykreslenie Spocka), no oproti Cage je to predsa len o level horšie. Najmä prvé dve ukecané tretiny uzavreté v plastových kulisách Enterprise zívajú nudou. Na konci dôjde aj na akciu a dokreslenú panorámu vzdialenej planéty a to už je kvalitná campy zábava. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|90%| Skvělá epizoda. Musím opět pochválit, že na tu dobu, bylo vše natočeno vzhledem k nízkému rozpočtu a nulových technik perfektně. Jako neříkám, že vše bylo nějak vypilované k nejvyšší dokonalosti, ale přesto nemůžu nic po této stránce vytknout. Skvělá herecká sestava, myslím tím postavově i, že každý herec měl zajímavou postavu a charakter. Nejvíc se mi líbila amtosféra, bylo zde cítit napětí mezi postavami atd. To se v dnešní době a v novodobých filmech nestává pokaždé už. William Shatner má své nezapomenutelné charisma, ostrý a má velkou autoritu. Druhý mě zaujal herec Spocka a hlavně Spockova velmi zajímavá postava. Efekty byly staré, ale splnily svůj účel - s tím jsem problémy neměl. Příběh byl v tomto případě jeden z nejlepších. Nepředívatelnost, velké napětí, hlavně při finální scéně, kdy jsem absolutně nevěděl jak to dopadne a to jsem přemítal asi 3 možnosti a nakonec se tak stalo jinak, což je pochopitelně dobře. Hudba byla standartní. Ještě bych vypiloval více nápadů, páč toto mohlo mít o něco větší potenciál, ale to už je vedlejší. O akci v tomto případě vůbec nejde. Porucha lodi nebo akčnější finále - to je celé, mě zaujal příběh, postavy, atmosféra a nápady. Myslím si, že v tomto případě nemá cenu abych to nějak déle rozebíral. Mě to bavilo, takže nakonec tu pátou hvězdu s čistým svědomím dávám. Stará klasika to prostě je. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na úvod docela těžký kalibr se zajímavou a solidně rozvíjenou myšlenkou. Už tady je vidět to propojení určitého filozofování a akce, kdy návštěvy na cizích planetách spíše slouží k pojmenování něčeho v nás, lidech. Škoda, že na planetě tomu trochu došel dech (že by se zpod toho kamene nedostal?) a některé věci nejsou dovysvětleny, ale na to, že jde o pilotní film s Kirkovou posádku, velmi slušné. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Po filozofickej stránke bezchybné. Riešenie schopností, ktoré robia z človeka Boha tu vytvára zaujímavý paradox. Jediné čo to podkopáva sú staré triky a súboje, ktoré sú hodné amatérskeho filmu, ktorý točia chlapci z dediny na poli. Inak Shatner aj Nimoy skvelý. Som zvedavý, či ma to bude baviť aj naďalej, ale aj napriek dĺžke je to v rámci niektorých myšlienok nadčasové. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Start puvodni star trek squadry (prozatim 4 clenove - Kirk, Spock, Sulu a Scotty), bohuzel podstatne slabsi, nez predchozi pilot, ale stale ok oldschool sci-fi. 6/10 ()

togaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První setkání s Jimem Kirkem je samozřejmě dojemné, ale Pike byl prostě charismatičtější. Nicméně je tu stále Spok, který je prostě legendární. Pilot mám tedy za sebou a hurá na Original Series. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot numero due ešte o chlp lepší než jednička. Akčný a s veľmi zaujímavou zápletkou o tom, čo sa stane z človeka, keď ho ovládne moc "bohov". Hlavne keď má pár nedostatkov a tiež komplexov. Výborné obsadenie zápornej postavy (známy napr. pre fanúšikov filmu 2001: Vesmírna odysea). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní pilot Klec byl výborný, ale já přesto na Kirka nedám dopustit a proto se mi tento pilot líbil o dost více než ten první. Shatner hraje svou postavu dobře, největší hvězdou je ovšem stejně Leonard Nimoy. A že tam ještě nebyl doktor McKoy, to mi ani tolik nevadilo. A teď kpříběhu - byla to moc zajímavá a výborná epizoda. Zajímavý příběh, slušné triky, velká dávka napětí i zábava. Star Trek jak má být, tomuto pilotu nemám co vytknout. 100%. ()

Reklama

Reklama