Reklama

Reklama

Posádka Enterprise se musí rozhodnout, jaké zaujme stanovisko na bezohledný průzkum Romulanské lodi. (SkyShowtime)

Recenze (13)

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mne rozhodně jeden z nejzásadnější a nejlepších dílů ST obecně. Kterému nesahají experimenty typu DSC ani po kotníky. Neskutečně hustá atmosphéra, připomínající některé z nej Ponorkových filmů, typu Das Boot aj. Nejraději bych z toho udělal 95min. film. Spockův osvětlující projev pro posádku o Pozemsko-Romulanské válce, je 1 z vrcholů. Patří již dávno k mé svaté Trojici tzv. Romulanské trilogie, kterou tvoří díly: Minefield z STE, Balance of Terror z TOS a The Neutral Zone z TNG. Po sobě puštěné tvoří zajímavý zážitek. A definitivní důkaz, že Spockův otec je největší lhář a podvodný dvojitý Romulanský agent v dějinách ST.;-)  P. s. přímý vynikající comics. prequel od Johna Byrnea, najdete ve ST TOS omnibus od BBartu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Střet Enterprise a romulanské lodi je především soubojem jejich kapitánů. I bez bombastických efektů disponuje tento díl nepolevujícím napětím, kdy navíc Spock je trnem v oku některým členům posádky pro svoji podobnost s Romulany, a ve druhé lince proběhne i osobní drama dvou členů. Hrozba galaktické války je na spadnutí... ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První zjevení Romulanů plus hezký bitevní díl ve starém stylu (hodně napětí s jen trochou střílení, ale o to účelnějšího). Škoda jen, že scénáristi tak nějak podceňují / nezohledňují rozsáhlost vesmíru, v němž se boj odehrává. Trochu mi kazilo dojem, že mi námět hrozně připomínal druhoválečné filmy z bitvy o Atlantik (vč. "vypouštění nafty") a nepřinesl nic moc navíc. (Mimochodem obvykle lacinost/stáří efektů neřešim, ale když na vesmírné lodi začne po zásahu padat ze stropu beton a prach jak v baráku, tak to je už fakt trochu moc... :D ) ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvýkrát sa Enterprise stretáva s rasou mimozemšťanov, ktorá susedí s pozemskou alianciou a sú ňou obávaní Romuláni. Musím pochváliť ich kostýmy, menej už kulisy romulánskej lodi, ktoré sú príliš strohé a interiér tvorí iba jedná malá hala. Epizóda okrem pre diváka atraktívnych vojnových akcií ponúka aj psychológiu, nielen dvoch kapitánov, ale aj dvojice, ktorá sa chcela zobrať. To nahradí aj občasnú naivitu. "Ten pozemský kapitán musí byť snáď čarodejník." ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Referring to the map on your screens, you will note beyond the moving position of our vessel a line of Earth outpost stations. Constructed on asteroids, they monitor the neutral zone established by treaty after the Earth-Romulan conflict of over a century ago. As you may recall from your histories, this conflict was fought - by our standards today - with primitive atomic weapons and in primitive space vessels which allowed no quarter, no captives, nor was there even ship-to-ship visual communication; therefore, no human, Romulan or ally has ever seen the other. Earth believes the Romulans to be warlike, cruel, treacherous. And only the Romulans know what they think of Earth." ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Epizódy boli vyrobené v inom poradí, než boli pôvodne vysielané. Epizóda "Balance of Terror" bola vysielaná ako štrnásta, preto je niekedy označená ako S01E14. (koba)

Reklama

Reklama