Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kirk a Spock se vrátí v čase, aby zachránili McCoye před dočasným šílenstvím. (SkyShowtime)

Recenze (15)

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku jsem si říkal "a jéje, zase jedna z těhle epizod". Och, jak jsem se mýlil! Některé scény ze střední pasáže jsou naprosto brilantní a rozuzlení jakbysmet. Stejně tak úplně poslední dvě scény. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Máme kutloch." „Co že máme?" „Místo na spaní." „To jste mohl říci rovnou." Brána času, šílený McCoy a 30. léta v Americe. Byl by to dozajista milý a vtipný díl, kdyby nešlo o život(y). Collinsová je tou pravou třešní na fantastickém dortu. ()

ledzepfan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně dlouho se to tváří jako taková výplňová epizoda pro oživení aby divák nečučel jen na interiéry vesmírné lodi.. Ale ve finále se z toho vyklubal jeden z vůbec nejdrsnějších dílů vůbec.. Asi záleží na tom kdo je zrovna jak cynicky naladěný, ale třeba pro mě to byla hodně bolestivá tečka mezi oči a na Kirka už vždycky budu koukat asi trošku jinak než doteď. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to tak, jak napsal DocBrown. Každopádně všem, kdo to ještě nevědí, důrazně doporučuji 100str. comicsovou a malovanou adaptaci, Ellisonova pův. scénáře. Budete valit oči! Jestli tohle pro vás byla depka, tak z comicsu se půjdete rovnou oběsiti. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletky s cestovaním v čase sú vždy atraktívne, ale toto je zároveň jedna z najnezabudnuteľnejších epizód celého seriálu. Silný odkaz, humor, dojímavý záver. Čo tam potom, že Spock si v roku 1930 zo súčiastok poskladá (novinovo-videový) internet, alebo že kortizoinom nadopovaný McCoy neustále blúzni o nejakých vrahoch. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle mnohých nejlepší epizoda (nejlepší dle IMDB, druhá v hlasování na CBS v 2016) s hlubokou myšlenkou. Jak přínačné pro dnešní dobu, kdy naivní pacifismus dokáže napáchat obrovské škody. She was right. But at the wrong time ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reálně bych dal tak 4*, možná protože tyhle "retro-časové" epizody moc nemusim (proč se nikdo nikdy nepropadne v čase do BUDOUCNOSTI?), ale přihodim jednu navíc za v podstatě další archetypální zpracování dalšího z klasických témat cestování v čase - a opět udělaného líp, než mnohde jinde. Zejména mě potěšilo, že autoři nešlo do laciných (a dneska okoukaných) mementů a rozuzlení. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prva epizoda, ktoru som videla a namotala ma na cely serial. Kirk a Spock sa musia vratit do minulosti, lebo Kostra nevedomky zmenil tok casu, ked tam isiel ako prvy. Zatial co Kirk randi - zase sa buchol do baby, Spock vyraba v primitivnych podmienkach pocitac a zistuje koho alebo co je treba napravit. Rozuzlenie je vynikajuce. Milujem ked sa v sci fi cestuje v case. ()

Lina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi opravdu nejlepší díl celého seriálu s velice silným tématem – a to ho ještě brzdí Shatnerovy herecké možnosti. V knižní verzi scénáře chybí vcelku zbytečná scéna s doktorovým phaserem. Zato je tu jiná, závěrečná, ve které Kirk myslí na Edith a snaží se vyrovnat s tím, co se stalo, a kdy mu Spock odpoví možná lehce nadnesenou, ale úžasnou větou. Škoda že ji režisér nepoužil. Možná se ji jednomu z herců nepodařilo podat věrohodně, a tak se nahradila jinou, která vyznívá skoro až drsně. Ale jestli byla ve hře ještě horší varianta, jak napsal PKD, tak ta mohla být jenom jedna, což by bylo opravdu moc a změnilo by to charakter postavy (přitom i tohle řešení už bylo na hraně). ()

JindraLne 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších epizod Star Treku a naprosto geniálně využitá zápletka s cestováním v čase. Co ze začátku vypadá jako odlehčená epizoda, kdy se Kirk a Spock vydávají hledat sjetého doktora, nakonec přeroste v závažné dilema o relativitě dobra. Nejen časová, ale doslova nadčasová zápletka z toho nakonec dělá dílo, co by měl každý (nejen fanoušek Star Treku) vidět. ()

panShimi 

všechny recenze uživatele

Naprostej dokonalej díl. Jeden z dalších u kterých už vim kde čerpali námět tvůrci Červenýho Trpaslíka. Tady jasnej odkaz v dílu Pekelně ostrý výlet. Star Trek jsem ještě neviděl komplet, ale zatim nejlepší díl co jsem viděl a to napříč různými sériemi a posádkami. 👏 ()

Reklama

Reklama