Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spock se musí vrátit na Vulcan, aby se setkal se svou pravděpodobně budoucí manželkou, s níž je od dětství zasnoubený. (SkyShowtime)

Recenze (12)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„On to ví, ale rty má sevřené jako aldebaranská škeble." Spock musí na Vulkánu svést souboj o ženu, která mu byla určena. Tedy nemusel by, ona o něm rozhodla. No, vypočítavá čúza, že by ani jeden nemyslel, že pochází z Vulkánu...Chudák Spock by to tedy chytil! Ono totiž chtít, není stejné jako mít. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slavný souboj včetně kultovního a lehce disharmonického hud. motivu, jehož šílené parodie se dočkáte v Cable Guyovi.;-) Remaster ukázal ono nádherné Vulkánské město z STTAS. Pár vteřin, ale silný zážitek. Special quest star... T´Pau, kteroužto v o 100 let mladší (a hezčí:) podobě, potkáte v geniální tzv Vulkánské trilogii ve 4.s. STE. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek tomu, že prvýkrát vidíme domovskú planétu Vulkánov a stredobodom pozornosti je Spock, epizóda pokrivkáva v nelogickostiach. Už len to, že v súboji je Kirk takmer rovnocenný súper. Kde ostala vulkánska sila? Aj so Spockovými emóciami je to prehnané. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda, o které slyšel "každý" předem - po další takové s Khanem, který popravdě trošku zklamal, jsem moc nedoufal, ale vlastně to mile překvapilo. Škoda toho přehnaně akčního závěru a škoda toho že ta "romance" na lodi zůstala tak nerozvedená. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vulkánci o sobě často tvrdí, jak jsou vyspělí proti lidem a tradice by se měly ctít, ale "středověký" souboj o ženu, kterou už má přiklepnutou od dětství a ke všemu v boji na život a na smrt a se soupeřem který o tu ženu vlastně nemá zájem?!?! Tady má ta jejich "logika" úplnou dovolenou... ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spockovi prepína lebo je v ruji. Enterprise musí ísť na Vulkán, kde sa celý problém vyrieši v súboji na život a na smrť. Samotný boj je slabší, ale rozuzlenie je výborné. Vulkánci sú silnejší ako ludia, ale na to sa tu asi zabudlo. ()

Lina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden ze zásadních dílů celého Treku o stinné stránce duševní vyrovnanosti Vulkanců. V přepisu scénáře do knižní verze je konec malinko jiný. Problém totiž nevyřeší doktorův nápad, ale omyl, s tím, že výsledek je málem stejně špatný jako to, co původně hrozilo. K vyrovnanosti souboje – protože cesta k Vulkanu trvala docela dlouho, nebyl Spock v obvyklé kondici. Vulkanský stisk možná pravidla zakazovala, protože by nedošlo k dostatečnému vybití agresivity.  Po době, co už uběhla od natočení, vypadá obřad bohužel trochu lacině, a to samozřejmě ubírá na celkovém dojmu. Při čtení se ovšem tenhle hendikep ztratí. Jestli si chcete představit, jak by Čas amoku vypadal teď, objevil se v upravené a oprášené snové podobě na začátku 5. epizody první řady Strange New Worlds. ()

Reklama

Reklama