Reklama

Reklama

Obsahy(1)

USS Enterprise najde planetu postiženou zvláštní nemocí, která mění mysl. (SkyShowtime)

Recenze (13)

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

základní směrnice o nevměšování je důležitá, ale jaký byl tady na ni důraz bylo blbý, když Kirk sám ji už několikrát porušil... taky ten starý psycho kapitán, na kterého bylo až fyzicky nepříjemné se dívat, nad mladým Kirkem málem 3x vyhrál, což bylo fakt trapné, stejně jako celý ten amerikanizmus... ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akčnejšie poňatá epizóda, ktorá si berie na paškál viacero tém naraz. Tou najslabšou je záverečná, kde sa seriál až príliš vlastenecky upriamuje k tomu, čo nie je startrekovské - Spojené štáty kvôli globalizácii sveta niekoľko storočí neexistujú a postavy ich napriek tomu glorifikujú, poznajú ústavu, symboly, odkazy. Je smiešne, ako sa tvorcovia nedokázali od tohto odstrihnúť. Druhou slabinou epizódy, a bohužiaľ nielen tejto je, že až príliš často seriál (nelogicky) pripodobňuje vývoj cudzích planét k tomu pozemskému - v tomto prípade prítomnosť Spojených štátov, yenkyov a "žltých" komunistov. Začiatok epizódy ma ale bavil, Morgan Woodward so svojimi strašidelnými grimasami sa objavil už druhých krát v seriáli a opäť priťahoval pozornosť. ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hm. Tady Roddenberryho někdo HODNĚ nepochopil. Dám tomu ty 2* za to téma té nemoci a léku, ale jinak - co kurva dělá Americkej patriotismus (navíc s totálně WTF ne-vysvětlenim) ve Star treku? Navíc s tou jejich podělanou vlajkou a dementně zastaralou ústavou? Nejzábavnější sou ty kecy v závěru když si člověk uvědomí, že to běželo v době stále silné segregace černochů, systematické státní šikany hispánců atd. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posádka Enterprise se jako vždy dostává do velikého nebezpečí. Když se vylodí na planetě Omega, zjistí, že nemohou zpět na loď, protože mají záhadnou nemoc. Jen na povrchu planety mohou žít normálně, protože něco vytváří proti nemoci imunitu. Výborný díl ukazující, že největší zlo mají lidé mezi sebou. Ve stínu současných politických událostí je pak více než zřejmé, že tamější obyvatelstvo by rozhodně nemohlo fungovat s ruskou ústavou...jak nadčasové. ()

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku se tento díl nezdál, ale ten příběh mne naprosto upoutal. Tedy až někam do 3/4 stopáže, konec byl celkem nečekaný a... inu, banální a klasicky hollywoodský. Ale jinak nestandardně akční díl a jak říkám, po většinu času interesantní zápletka. Ale kvůli tomu konci jen 4*. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Epizódy boli vyrobené v inom poradí, než boli pôvodne vysielané. Epizóda "The Omega Glory" bola vysielaná ako dvadsiata tretia, preto je niekedy označená ako S02E23. (koba)

Reklama

Reklama