Reklama

Reklama

Star Trek - Série 3 (1968) (série)


Platónovy nevlastní děti (S03E12)

(epizoda)
  • USA Plato's Stepchildren

Obsahy(1)

McCoy pomáhá vůdci planety, na které žijí lidé s mocnými psionickými schopnostmi. (SkyShowtime)

Recenze (8)

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

a... další díl s všemocnými kýmsi kdo si můžou hrát s Enterprise jak je baví - jakože tenhle motiv už fakt nudí. Pravda je, že to tady mělo i nějakou myšlenku na pozadí - ale místo toho aby jí to v těch 50 minutách (!!) nějak rozvedlo, tak se to nimralo v trapnostech a šlo to ode zdi ke zdi. Ani slavnej polibek to nezachránil. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekontrolovatelná moc udělá i ze světců divochy. A to je fakt, o němž se přesvědčí členové posádky Enterprise. Jeden z nejděsivějších dílů o tom, jak se mocní baví ponižováním druhých. Snad by určité scény mohly působit komicky, v důsledku jsou ale smutné. Napínavé a zdánlivě bezvýchodné, jak je u Star Treku zvykem, od začátku až do konce. Nadčasová alegorie ukazuje, jak i dnes je řada lidí ponižována a zesměšňována, ale stejně jako Alexandr to buď nevidí, a nebo nechtějí vidět... ()

ledzepfan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je solidní peklo :D .. Hlavně Kirk a Spock tu dostávají pěkně ponižující čočku :D ... Ale jinak jde samozřejmě o zásadní epizodu která se vepsala do tv historie díky tomu black´n´White kissíku. Star Trek jde holt odvážně tam kde se ještě nikdo nevydal... ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie zlá téma, aj keď telekinéza bola v seriáli už viackrát jeho náplňou. Ale sledovať vyše 20 minút natriasanie sa hlavných protagonistov (pod mocou uchvátiteľov) v krčoch a prisprostých tancoch - kvázi ponižovanie - mi prišlo dosť nudné. Uhuru konečne aspoň na chvíľu vidíme aj v niečom ženskejšom. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Oh, Platonians. I'm sure you've never heard of us. Our native star is Sahndara. Millennia ago, just before it went nova, we managed to escape. Our leader liked Plato's ideas - Plato, Platonius. See? In fact our present philosopher king, Parmen, sometimes calls us Plato's children, although we sometimes think of ourselves more as Plato's stepchildren." ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už toho šaškování bylo až až. Na druhou stranu, Kirk se musel hodně přetvařovat aby to vypadalo, že k tomu "historickému" polibku byl donucený. Ty superschopnosti samozřejmě získal až o minutu později. Michael Dunn se proslavil jako Dr Loveless z původního Wild Wild West ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Enterprise narazí na planétu, kde obyvatelia sú obdivovatelia gréckej civilizácie konkrétne Platona. Ti ovládajú telekinezu a zabávajú sa ponižovanim Kirka a Spocka a ze tých trapnosti je tu dosť. Uff, ťažko sa na to pozerá. ()

Reklama

Reklama