Reklama

Reklama

Star Trek - Série 3 (1968) (série)


Poslední bojiště (S03E15)

(epizoda)
  • USA Let That Be Your Last Battlefield

Obsahy(1)

Posádka USS Enterprise pozve na palubu dvě mimozemské bytosti ze stejné planety, které se vzájemně nenávidí. (SkyShowtime)

Recenze (9)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabšia zápletka o smrtiacej nenávisti, ktorá sa scvrkáva na duo emzáckych votrelcov. Pri viacerých momentoch bohužiaľ aj nudí - napr. pri potenciálnej autodeštrukcii Enterprise, pri dekontaminácii planéty alebo pri naháňačke dvoch emzákov - všetko len s cieľom naťahovať čas. Plus má značné množstvo logických chybičiek a ani nie je vysvetlené, ako jeden z humanoidov dokáže voľou ovplyvňovať navigáciu lode. ()

Artran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtu si zdejší komentáře, ale tenhle díl nelze zjednodušit na téma rasismu. Jeho poselství je univerzální, jak je patrné ze Spockova závěrečného proslovu. Osobně soudím, že menší rozpočet třetí sérii Star Treku prospěl, neboť se tvůrci museli více soustředit na postavy, vynalézavější děj a závěrečné pointy. Výsledkem je několik epizod takřka divadelního rázu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nenávist až za hrob není řešení, což ale posádka Enterprise, jejíž předkové se již dávno zřekli násilí, dost dobře nechápe. Rasa, která je bezesporu vyspělejší než lidé, pokud její příslušník dokáže telepaticky ovládat kosmickou loď, si svým hloupým chováním uřízla větev pod sebou... ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl má výrazné poselství - a bohužel, nic moc víc, což to poselství činí dost samoúčelným a scénář dost plytkým - jakože režisérovi se podařilo z toho vyždímat maximum, ale i tak musel přidat několik pasáží, kde bylo natahování fakt hodně cítit. Jinak jeden z profláklých a ikonických dílů, ale jak ukázal už díl s01 Arena - profláklý a ikonický u TOS neznamená vždy výborný. Přitom to je škoda - spousta pasáží a scén byla podaná velmi dobře (např. civilizovaný čajový dýchánek s Beleem) a jinde byly dobré náběhy (z Lokaiova bouření posádky šlo vykřesat nějaké to drama). ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama