Reklama

Reklama

Star Trek - Série 3 (1968) (série)


Rekviem za Metuzaléma (S03E21)

(epizoda)
  • USA Requiem for Methuselah

Obsahy(1)

Kapitán Kirk a Spock hledají lék na horečku, která sužuje posádku USS Enterprise. (SkyShowtime)

Recenze (9)

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No co si budem nalhávat, asi nejzvláštnější epizoda celého TOS. Kirk se zde chová jak hormony poblázněný puberťák a já do teď nevím, co si o tom myslet. Stejně jako o zcela poslední scéně tohoto dílu. Ale i tak, zcela jasných 5*. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když vidí Kirk krásnou ženu, tak se prostě nedokáže udržet. Odhlédnu od toho, zda se takhle vždy zamiluje na první pohled, ale je fakt, že galantní být umí. Pěkný je motiv vědce, co nemá minulost a co se obklopuje uměním z časů dávno uplynulých. Neznámý da Vinci, Brahmsův neznámý valčík? Výborné. A verze s novými digitálními efekty má vskutku povedené scény. A Spock, prost všech lidských emocí, v jednu chvíli přeci jen zakolísal... ()

ledzepfan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud odhlédneme od faktu, že žvanit o velké lásce několik málo hodin po seznámení je v zásadě cynická devalvace lásky jako takové, tak příběh je to v zásadě chytlavý a Spockovo gesto v samotném závěru tak nějak zahřeje u srdce. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherné dílo a pocta Karlu Čapkovi. Závěrečná scéna mi vždy, vžene slzy do očí. ,,Kdyby tak šlo zapomenout´´. Kurt Danhauser udělal 60min. pokr. Ke shlédnutí na jutub. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavý začiatok, ktorý sa neskôr prehupuje k pointe o androidoch a nesmrteľnému človeku. Téma androidov nie je pre Star Trek nová, už v prvej sérii je o nich jedna epizóda, aj keď trochu z iného súdka. Nevieryhodná je ale skutočnosť, že sa Kirk behom cca 3 hodín zamiluje do dievčaťa, hlavne keď vieme, aký je playboy a ako často necháva po planetách svoje "lásky". Kirk sa celkovo chová nelogicky. Minimálne mohli obsadiť do role androidky niekoho krajšieho, zvodnejšieho, ktorému nemuseli skvostnými šatami zakrývať jeho nesúmernú postavu. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Constantinople, Summer 1334. It marched through the streets, the sewers. It left the city by oxcart, by sea, to kill half of Europe. The rats, rustling and squealing in the night as they, too, died. The rats..." ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásně sentimentální epizoda podle povídky Jerome Brixbyho o hledání dokonalé ženy. Louise Sorel (Kapec podle Čapek, tvůrce slova robot) tak skutečně vypadala. Ona, Mariette Hartley a Famke Janssen jsou ty nejpůvabnější postavy celého Star Treku. Stejnou myšlenku později Brixby zfilmoval v The Man from Earth. * navíc za závěr. Ledzepfan > u takové bych nepotřeboval ani ty hodiny, po pár minutách bych dopadl stejně jako Kirk. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý díl, v podstatě kombinace dvou různých SF námětů. Bohužel, ten jeden (týkající se hostitele) ve skutečnosti není až tak zajímavý a vlastně je dost zahozený, zatímco ten drutý (týkající se chráněnky) byl v několika dřívějších dílech zpracovaný zajímavějc a do větší hloubky (např. s01e09 podle csfd řazení - bacha, SPOILER). Kirkův přestřelený sex-appeal tu je (jako ve většině s03) naprosto zbytečnej a v podstatě křečovitej. (Jinak teda kdo zná Man from Earth, tak to je úsměvné - kdo ne, nemusí ztrácet čas, nestojí to za to.) ()

Lina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát setkání s mužem, který prochází v různých podobách staletími lidské civilizace a snaží se stvořit dokonalost. Hned na začátku dojde k měření sil mezi ním a vetřelci na planetě. I když má další děj leccos do sebe, dolů ho stahuje fakt, že se Kirk vážně zamiloval už dvakrát. S tím, že podruhé se mu to stalo při ztrátě paměti, tady ale taková okolnost chybí (nebo aspoň nějaké srovnání). Navíc se s dotyčnou baví v době epidemie na lodi, kdy mu umírají členové posádky. Přitom i s Elaan se v krizové situaci dokázal ovládnout, tady ani ne. Škoda že se tyhle věci nedoladily.  Vždyť by pomohlo třeba jen zařazení epizody před Rajský syndrom, když už to nešlo před Město na pokraji věčnosti. ()

Reklama

Reklama