Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Bývalý mariňák Donald Bellisario přivedl na svět asi osm dětí a asi osm seriálů, přes Magnum až po oceňované NCIS, nicméně JAG jako rozkošně nablblý, nekriticky proamerický, náborářský krimi projekt patří k těm nejslabším.. A to i přes to, že Harmon Rabb - Ostatně jako všichni hlavní hrdinové, nejlépe v podobě veteránů libovolného amerického vojenského konfliktu, bellisariovek.. - není žádnej srab..;) Mimochodem uvědomují si zdejší hejteři, že NCIS je vlastně spin-offem JAGu ?? Ale deset řad ?? To už je přeci jen trochu moc.. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál mám celkom dobré spomienky. David James Elliot pre mňa v minulosti predstavoval typ chlapa, akým sa chcem stať. Rázny vo svojich názoroch, citlivý, zdatný, dobre vyzerajúci, múdry a mnoho iných dobrých prívlastkov. Catherine Bell som v tomto filme miloval. Bola nádherná, v sexy vojenskej uniforme jej to svedčalo. Celý seriál som čakal len na to, kedy sa dvaja hlavný hrdinovia dajú dokopy. Častokrát však dej prebiehal úplne inak ako by som predpokladal, nehovoriac, že mal tiež spojitosť s vojnou v bývalej "Juhoške", čo mňa vyslovene dráždi. Hlavní hrdinovia dlho neboli spolu, z čoho som bol smutný. Veľakrát som sa nudil a buď ma dráždila prílišná formálnosť alebo nepodstatná neformálnosť dialógov. Dej častokrát nebol svižný, bol uspávajúci a nezáživný, ale prostredníctvom dvoch hlavných hrdinov som si ho ako tak obľúbil. ()

Reklama

Pedro Morales 

všechny recenze uživatele

Jako malej kluk jsem to zbožňoval. Mělo to chlápky v perfetních uniformách, stíhačky, akci, frajera hlavního hrdinu a jeho sexy kolegyni. Pak jsem to viděl po hodně letech a musel jsem zoufat nad mnohdy stupidním a nenápaditým scénářem, jalovými dialogy a občas neúnosnou mírou patosu. A to nemluvím o dílech, kde se řeší vzájemný vztahy nebo Rabb pátrá po osudu svýho taťky. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Tak dneska jsem po dlouhých odhadem dvanácti letech završil poslední vysílaný díl (sledovat jsem seriál začal někdy na konci základy tušim). Celý seriál pro mě byl zajímavý svým armádním prostředím, v němž vlastně držel primát, pokud se nemýlím. K námořní vojenské prokuratuře jsem nešel pouze kvůli tomu, že nemáme moře. Tolik na úvod. K tvorbě: prvních pár sérií (opět odhadem tak do páté) bylo povedených a napínavých. Co si pamatuju, hroutit se to začalo se sériemi, které se ve větší míře začaly věnovat terorismu. Ještě rychlejší (a pro mě smutnější) pád seriál nabral v době, kdy začala být v kurzu afghánsko/irácká tematika. V pozdějších sériích jsou všichni kromě Amíků teroristé, začíná se tvrdě hrát na americké patriotsví (pro našince je ta občasná přemíra nacionálního cítění až směšná). Najdou se dost protiruské, protiarabské díly, aspoň mi tak přišly. Dost na palici byly části, kde se do dění zapojuje mysteriozno (nechci říct přímo Bůh, přestože pánbičkařením je seriál promořen taktéž silně - ale to jsou prostě USA). Jako negativum se dají uvést i místy nedostatečné efekty, ale předpokládám, že JAG neměl příliš rozsáhlý rozpočet. Toto všecko by vedlo normálně k ne příliš lichotivkému hodnocení, avšak - JAG je nutno chápat v kontextu země vzniku. Podle mého názoru je svou mentalitou určen především pro severoamerické publikum. Je nutné nad tím takto uvažovat a aby si to člověk nějakým způsobem "užil", je nuté od výše uvedených "podivností" - pánbíčkaření, silná propaganda (amerika nejmorálnější, nejsvrchovanější, svého/lidumilná), přehnaný patriotismus (přestože vlastenectví absolutně uznávám) - odhlédnout. Takže řekněme, že se to dá hodnotit jako ještě únosné. Úsporný český dabing hodnotit nechci. Co se však nedá průřezově vytknout, je ústřední dvojka - Harm a Mac. Dá se říct, že kvůli nim jsem to dodíval do konce. Pro mě velice sympatické postavy, Harm poslední kovboj, Mac krasavice. Sakra jak já jim přál, ať to dají dokupy (díky za ten poslední díl, jsem šťastnej jak blecha). No a úvodní znělka, palec nahoru.Takže za mě - 5/10, ale i tak to zůstane srdcovkou. ()

kukentipla odpad!

všechny recenze uživatele

O čem to je? Hlavní hrdina byl výborný pilot, pak zjistili, že je šeroslepej a tak se vrhl na dráhu právníka ve službách americké armády. S řešíním případů mu pomáhá neskutečně fešná kolegyně. Co já NATO? Zápletky jak z parodie ovšem myšlené vážně. Toporné herecké výkony všech zúčastněných. Dialogy z kategorie demence++. Tohle je neskutečně špatný seriál. ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • JAG (zkratka pro Judge Advocate General - úřad vojenské prokuratury) je skupina důstojníků, kteří jako právníci vyšetřují, žalují i obhajují ty, kteří jsou v armádě obviněni ze zločinu, včetně vraždy, velezrady a terorismu. (artuš)
  • Dej epizódy by sa mal odohrávať okolo roku 1997, kedy bolo Rumunsko republikou s prezidentom, ako hlavou štátu. V epizóde však na čele krajiny stojí rumunský kráľ. (koba)
  • Námorného poručíka Laslavica - veliteľa špeciálneho oddielu námorných tuleňov - hral Christopher "Cade" Courtley, bývalý poručík amerického námorníctva, ktorý reálne slúžil v jednotke námorných tuleňov SEAL. (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama