Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

Pedro Morales 

všechny recenze uživatele

Jako malej kluk jsem to zbožňoval. Mělo to chlápky v perfetních uniformách, stíhačky, akci, frajera hlavního hrdinu a jeho sexy kolegyni. Pak jsem to viděl po hodně letech a musel jsem zoufat nad mnohdy stupidním a nenápaditým scénářem, jalovými dialogy a občas neúnosnou mírou patosu. A to nemluvím o dílech, kde se řeší vzájemný vztahy nebo Rabb pátrá po osudu svýho taťky. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bruce Broughton: 1. Engage and Destroy/Main Title [4:42] ,2. Getting Some Air/Angela Overboard [2:39] ,3. Harm and Kate Arrive [2:21] ,4. Harm's Past/Over Bosnia [1:55] ,5. Gold Wings & Dress Whites/Wave Off [1:31] ,6. Contemplation [0:27] ,7. Joyride [1:49] ,8. Angela on a Slab [1:34] ,9. Playout [0:15] ,10. Scuttlebutt's True [4:27] ,11. To Hell and Back, Sir/Let'em Trap! [6:05] ,12. Harm Does It [3:25] ,13. Judgement Call [2:09] ,14. Gold Wings, White Uniform [1:56] ,15. End Credits [0:57] ,16. Format Bumper [0:07] ,17. Teaser [1:43] ,18. Format Main Title [0:47] ,19. Act One Playon/Exchange [1:20] ,20. Fire!/Grinkov [4:29] ,21. One Rule of War [1:16] ,22. Jumping Ship/Convincing Yuri [2:12] ,23. Yuri Turns [1:57] ,24. To the Brig/Boxing Petavitch [1:41] ,25. Live Missile [0:42] ,26. This Is War [3:05] ,27. Grinkov Relents [4:26] ,28. A Sailor's Death/Format End Credits [1:44], ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Co by chtěl člověk od propagačního filmu americké armády víc? Hezcí lidi jeden jak druhej, hrdinové v podání mužů (hlavních hrdinů, ti špatní v americké armádě nikdy moc dlouho nevydrží, protože Harm si na ně došlápne), ženy jdoucí si za svým s chladnou feminizací a krásou a šarmem atd, velící důstojníci starající se o své muže a nedající na ně dopustit, dva právníky vždy uprostřed všeho důležitého dění a jednoho agenta FBI hrajícího si neuměle na majora Flaga z MASHe. Řeknu vám, být Američan, už jsem pár let mariňák nebo minimálně pěšák do mlýnku na maso. A kdyby nebylo posledních několika sérií s pitomou antiteroristickou politikou ala Bushman, dal bych možná i víc hvězdiček. Ale poslední čtyři série stály doslova za hovno výše zmíněného nejlepšího dnešního amerického prezidenta.Jindy No a po té antiteroristické lize nastupují tak vyumělkovaný trapný případy, že je to neuvěřitelný. Obvinění velitele za to, že jeho muž spáchal sebevraždu, kdo to kdy slyšel? No a pak to neuvěřitelné pomyšlení, jak v amerycké armáďe všichni dostanou spravedlnost a těch špatných se zbaví s pomocí Rabba a spol. Za začátek čtyři hvězdy, za antiteroristy, dvě, za následující série, nula. Výsledek dvě. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších seriálů, které američani natočili. Sice je každý skoro totožný, podle stejného schématu, akorát s jiným dějem, ale pořád se jedná o nadprůměrnou záležitost. Navíc D.J. Elliot je sympaťák a Catherine Bell zase kočka. Kdyby si američané odpustili pár propagandistických dílů (vlastně většinu) tak to mohla být suverénní záležitost. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že takovou snůšku kravin už jsem dlouho neslyšela (a po zhlédnutí první řady musím říci, že ani neviděla) a protože i chlapů znám hezčích než Harmon Rabb jr. (nejen na plátně ale i v životě) taky celkem dost, projevila jsem při tomto svém hodnocení velmi vysokou ale skutečně velmi vysokou dávku shovívavosti. No, jsem si vědoma toho, že jsem blbá, ale když ono se na to fakt moc hezky kouká a přiznávám, že se mi to i líbí, jelikož mám pro bílé, šedé, modré, béžové uniformy jakousi slabost... :-)) ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • Pri zábere na pilota Peta "Pistol" Ayersa (Charles Esten) v kokpite stíhačky F-14 vidno, že jeho helma má čiernu farbu. Pri celkovom zábere na pristátie stíhačky F-14 na základni El Toro však vidno, že obaja piloti majú biele helmy. (koba)
  • Producenti stanice CBS po první řadě seriálu usoudili, že se seriál nevyplácí, a jeho další natáčení zastavili. Vzápětí práva zakoupila konkurenční televizní stanice NBC a v seriálu pokračovala. (Mafyn)
  • V epizódach Dezertér (1995) a Hemlock (1996) sa objavuje postava tajomného kamaráta námornej mladšej poručíčky Meg Austinovej (Tracey Needham) nazývaného „Ollie.“ Postavu „Ollie“ hral politický komentátor a bývalý podplukovník námornej pechoty Oliver Laurence North (na fotografii). Oliver North sa ešte krátko objavil v epizóde Připraveni, nebo ne (2002), kde hral sám seba. (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama