Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ve Spojených státech vyloženě nebezpečný propagandistický armádní výtvor, u nás spíše neškodná ptákovina postupně se ve vysílacím čase přesouvající až někam do doby, kdy u televizních obrazovek relaxují matky na mateřské. Američané se přístupnou cestou dozví, kde všude ve světě jejich chlapci a holky hájí demokracii a zvěstují americké hodnoty a zahřeje je u srdce uspokojení z toho, jak je o ně dobře postaráno. Dobře jim tak! ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Opravdu nuda. Seriály ze soudního prostředí mě nikdy nebavily. Čekal jsem od toho zajímavé náměty a nějakou akci ale nedostalo se mi ani jednoho. Hlavní hrdinové jsou nesympatičtí, většina epizod je nudná a je postavena na hloupých a ubíjejících dialozích. Což je velká škoda, protože z námětu se dalo rozhodně vyždímat víc. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Nasledováno všech 227 dílů. JAG je jedním z těch seriálů, které jsem v mládí sledoval, ale nikdy neviděl celé. V době počínajícího pirátění a stahování tu vždy byly atraktivnější věci, které jsem sháněl, ale přesto jsem ho jednou v životě chtěl dokoukat do konce a konečně se mi to splnilo. JAG je zvláštní seriál, který se měnil ve spoustě ohledů. Měnil se v závislosti na době a měnil se stylem vyprávění a příběhů. Harmon Rabb jr. a Sarah "Mac" MacKenziová (která po 1. řadě vystřídá nezajímavou Meg Austinovou) jsou dva právníci JAGu, kteří řeší veškeré případy spojené s námořnictvem či námořní pěchotou. Protože seriál začíná v půlce 90. let, odpovídá tomu styl i směřování příběhů. Rusko je stále víceméně nepřítel, jsou tu Korejci, Číňané, Kubánci, stín války ve Vietnamu. Přestože jsou hrdinové právníci, ona je mariňačka a on špičkový pilot a tak se jedná většinou o vyšetřování se spoustou akcí, cestuje se do jiných států, je tu spousta vojenské techniky. Díky spolupráci s agentem CIA Webbem se hrdinové připlétají do různých špionážních případů, teroristických spiknutí či mezinárodních průšvihů. Nechybí tu pátrání po Harmově ztraceném otci, je tu nemesis v podobě šíleného agenta Palmera; u soudu vidíme hrdiny výjimečně. Občas je tu i nějaký náznak paranormálna (nejspíše po vzoru Akta X). To jsou zhruba první 4 řady a tak na 4*. Od páté řady začne změna. Akce ustupuje soudním dramatům, v soudní síni tráví hrdinové většinu času. Je to realističtější, ale čím dál nudnější. Na jeden díl jsou většinou dva příběhy z nichž ani jeden nemá potřebný draj, často zředěný nějakými emočními problémy hrdinů. Ke konci se mění situace - válka s terorem v Iráku a v Afganistánu a seriál se stává progapagandistickou obhajobou americké vojenské politiky a padá to až někde k 1*. Místo tradiční akce se objevuje moderní válka v Iráku, která měl moc nebrala. Náměty jsou často hrozné hovadiny, politicky korektní témata atd.. Jsou tu mraky vedlejších postav, které jsou z 90% nezajímavé figurky a tak to táhnou ty prověřené. Zmatkařský, ale lidský Bud Roberts s nímž projdeme za seriál spoustou peripetií vztahu s jeho Harriet včetně nečekaných tragédií. Charismatický, přísný a spravedlivý admirál Chegwidden. A Harm s Mac. Zpočátku vyprázdněné figurky, které postupem získají hloubku - dva krásní lidé, posedlí prací, neschopni pořádného vztahu, kteří se kolem sebe 9 let motají a nejsou schopni udělat krok k tomu druhému (SPOILER - což scénáristi vyřeší v 15 minutách posledního dílu). To že si hrdinové po tom všem, co spolu prožili i po 9 letech důsledně vykají je podle mě dabingový fail, přímo epic fail. Trošku mi tím připomínali Muldera a Scullyovou. Každopádně herecky, technicky (akce, technika) bez výhrad a obdivuji seriál, který přešel z dob Odpadlíka a Walkera do dob CSI a Prison Break a udržel si jisté kvality. I přes všechno ale více než 3* nedám. ()

cariada odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle už je na mě prostě moc. Seriály z vojenského prostředí mě neberou. Pomatuju si jeden díl ,kdy ten silnější voják byl v Iráku a gránát ho těžce zranil ,pak mu museli amputovat nohu a on umřel. Byl záběr na jeho oči a tam mu proběhl jeho život ve státech ,kde byl jeho malý syn a nák se zadíval na fotku táty a táta rázem zase oživnul. A to mě opět přesvědčilo ,že tohle je opravdu blbost o ničem. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Po poměrně ucházejícím pilotním filmu jsem byl navnaděn, ale již během první série se dostavilo zklamání. Tahle námořnictvo propagující série není vyloženě špatná a v nejhorším se dá nějakej ten díl přežít, ale zabíjet čas se dá i zajímavěji. Herecké obsazení sází na atraktivitu a postavy na uhlazenost a nezbytnou spravedlnost. Díly se pak příležitostně tuní záběry na vojenskou/námořní/leteckou techniku a některé z dílů byly i originální. Kdyby to zařízli po první sérii, bylo by to také za 3, ale s postupujícími sériemi, jako obvykle, kvalita klesla. ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • Dopravné lietadlo, ktorým výprava cestuje do Južnej Kórei, vyzerá po pristátí inak, ako počas letu. Chýba tiež nápis spoločnosti "Oceanic." (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama