Reklama

Reklama

Sokolí oko

(seriál)
všechny plakáty
Kanada, 1994, 60 min

Obsahy(1)

Úklady Píše se rok 1755. V údolí řeky Hudson se často střetají Francouzi a Britové ve snaze podmanit si co největší část amerického území. V době těchto válek se zrodilo mnoho hrdinů amerických dějin. Mezi nejproslulejší zálesáky patřil v té době muž nazývaný Sokolí oko Proslulý zálesák Sokolí oko stopuje se svým indiánským přítelem jelena, když je přepadne skupina Huronů. Sokolí oko v ohrožení života jednoho indiána zastřelí, jeho bratra, který se jmenuje Dotek nebe, však nechá naživu. Jeho přítel ví, že Dotek nebe teď nebude mít stání, dokud Sokolí oko nezabije. Do pevnosti Fort Bennington míří obchodník William Shields se svou mladou ženou Elizabeth. Jeho bratr Taylor, který je v pevnosti kapitánem, oba pozval, aby si v divočině trochu zpestřili nudný městský život. Taylor má ale zálusk na bratrovy peníze. I Williama s Elizabeth přepadnou v lese Huroni, Sokolí oko ale útočníky zažene. William si přesto myslí, že pravým hrdinou nebezpečné situace byl on neustále si totiž před svou ženou potřebuje dokazovat mužnost (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

5/22 Solidní devadesátkový seriál podle klasických románů z cyklu Příběhy Kožené Punčochy. Autor Posledního mohykána James Fenimore Cooper je publikoval v letech 1827-1841 a odehrávají se o století dříve. Klasická dobrodružná četba z doby kolonií. Hawkeye byl jedním z osadníků a seriál se soustředí především na  Francouzsko-indiánskou válku po roce 1755. Největší devízou je každopádně Elizabeth Shields v podání skvělé Lyndy Carter (Wonder Woman 70. let). Taková ženská v divoké přírodě si nezadá s Cizinkou ani Naughty Mariettou. ()

Carter21 

všechny recenze uživatele

Celkem pohodovy serial snažici se těžit z uspěchu Posledního Mohykána.Děj se odehráva v obdobi 7-lete války Francouzu s Brity v americkych koloniich v polovině 18 stoleti. Ale je pravda že nejsilnější strankou je podmaniva mlžná příroda kanadských skalistych hor a nikoliv epizodni děj. Trošku mě zaraži že v záři 2009 zde ještě není ani jeden komentař! ()

Reklama

Reklama