Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (621)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Celý den prodávat boty rozmazleným paničkám a večer zpátky do Bundyovic inferna, kde nejinteligentnějším stvořením je pes Buck, v obýváku čekají děti na tatínkovy peníze a v ložnici s účesem, který fénoval motor Jumbo Jetu, čeká manželka na sex. Být ženatý a ještě k tomu s takovými závazky holt není žádný med.. Celosvětově oblíbený sitcom o nefungující chicagské famílii, jehož kvalita začala klesat s narůstajícími úspěchy Buda u něžného pohlaví. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Existence podobného sitcomu nám aspoň upřesní, že nedostižný Americký sen (Plný dům, Krok za krokem) se nerovná vždy drsné realitě skutečnosti. A právě na tom stavěli tvůrci Ženatých se závazky poměrně úspěšně řadu let než jim došli nápady, což si však nebyli ochotni připustit. To je taky důvod, proč i přes vysoký kredit začátku nelze dát víc. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Jak řekl jeden moudrý člověk: Úskalím satiry je, že se najde příliš tupců, kteří ji berou jako potvrzení svého způsobu života. Brilantní dloubanec do životního stylu nižší střední třídy a především pak genderových stereotypů. V pozdějších sériích navíc geniálně sebereflexivní a karikující nejen stereotypy "the American way", ale i jej fomující mediální pilíře. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nesleduji sice pravidelně a nepovažuji se za jeho fanouška, ale když už nějaký díl vidím (a že jsem jich viděl docela dost), tak se většinou dobře bavím. Humorem mi to někdy připomíná Simpsonovi (některé blázniviny z Ženatého jsou podobné, jen s tou výjimkou, že zde je to hrané). Že by kvalita ke konci nějak výrazně klesala, to se mi nezdá. Spíš se tam už objevují zápletky, které se netočí jen kolem "rodinka je doma a vzájemně se uráží", takže to není pořád o tom samém. No, možná to tak cítím, protože celý tento seriál beru s velkým nadhledem. Český dabing ústředních postav se povedl, což se už bohužel nedá říct o dabingu epizodních postav. Edit: Poslední dobou už jsem i já také zaregistroval tu snižující se kvalitu posledních dílů. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s komentářem uživatele "packa". Kdysi se mi to líbilo, ovšem teď už mohu jen přemýšlet nad tím, jestli jsem tehdy měl chorý smysl pro humor a IQ zmrzlé makrely, nebo jsem takový teď, nevím a asi se to nedozvím. Vím však, že tento seriál se mi hnusí a Ed O'Neill je vtipný asi jako stěrač na ponorce. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (104)

  • Ed O´Neill seriálu zpočátku nevěřil a předpokládal, že ho zruší během prvních šesti epizod. Ukázalo se, že se spletl o celých 11 let. (hippyman)
  • Telefoní číslo Bundyových je 555-2878. (ČSFD)
  • I když je rodina Bundů "masožravá", Christina Applegate, představitelka Kelly, je vegetariánkou. Ji tak v seriálu jíst maso neuvidíme. (megan017)

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama