Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (621)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byla realita, musel bych Peggy a někdy i melounka zabít. A Ala z milosti taky. Ale ona to realita není, zaplaťpánbůh za to. Takhle se tomu aspoň můžeme smát...a že je čemu... "Peggy, dneska k nám do obchodu přišla příšerně tlustá ženská...":) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

První díly docela ujdou, pak už je to jen pořád to samé dokolečka dokola. Já vím, že charaktery v takovýchto sitcomech se notně vyvíjet nemusejí, ale stejně... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Seriály nevyhladávám a v současné době už vůbec a to co mě uvízlo v paměti , je seriál kde jsem se velmi bavil, byli příběhy provadače bot Ala Bundy a jeho rodiny, no rodinky, takovou zvěř je opravdu radost mít doma, to pak nezbude nic jiného než sednout na gauč a dát ruce do kalhot. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jediné co prakticky v tomto seriálu stojí za zmínku je samotný el Bunda...americký chrlič hlášek jako uragán. Jeden z mála slušných amerických komediálních seriálů, při kterých jsem se bavil a zapamatoval jako malý a i dnes se rád občas na nějaký díl podívám. Jediné co mě opravdu vytáčelo, byli diváci, kteří se věčně něčemu smáli...prakticky snad každou pátou vteřinu. 7/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů, který kdy byl k vidění na našich televizích. Dokonalý Ed O´neill a jeho rodinka ... a ta ůvodní písen... :) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Ed O'Neill je jako průměrný americký looser výtečný. Pracuje jako prodavač bot a jeho rodinka určitě nepatří do kategorie „taková normální.“ Ruku z kalhot, budou se rozdávat bankovky! Jako celek průměrné, protože kvalita časem strmě klesá, ale na poprvé jsem byl fascinován a velmi se nasmál! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Taková rodinka Homolkovic po americku, patřičně ovšem sitcomově stylizovaná a hyperbolizovaná. Je to zábavné, je to často ,,jako ze života", ale pravidelným divákem této série bych být nechtěl. Na rozdíl třeba od animovaného světa Simpsonových, kde mají postavy zhruba stejně zjednodušeně gradované charaktery, by mě Bundovic rodina negativně nalazovala a poznamenávala. To je skutečná sitcomová oslava cynismu a sobectví... ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::: "Sem tam" vtipný seriál pro průměrnou americkou rodinu .... :::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Columbia Pictures Television // Byť o 10 rokov starší tak by som možno chápal humor 90 rokov. No keďže som z doby 20 storočia je to pre mňa len priemerne dobrý seriál. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Oci, ja ťa mám stále rada, len ťa nerešpektujem.“ – „To je obojstranné, moja. To je obojstranné.“ Výborná, klasická sitkomová americká záležitosť s vynikajúcim hereckým obsadením v čele s drsným párom Ed O´Neill/Katey Sagalová. Nečakajte obnažujúcu „sociálnosť“ ako v "Roseanne", je to proste len sranda. Ale i tak majú oba sitkomy prekvapivo veľa spoločného. Fantázia 3/2008 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jak řekl jeden moudrý člověk: Úskalím satiry je, že se najde příliš tupců, kteří ji berou jako potvrzení svého způsobu života. Brilantní dloubanec do životního stylu nižší střední třídy a především pak genderových stereotypů. V pozdějších sériích navíc geniálně sebereflexivní a karikující nejen stereotypy "the American way", ale i jej fomující mediální pilíře. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Ano, postupem času to ztrácí dech, ale dvě věci se nemění: roztomile tupá Christine Applegateová a Alovo zesměšňování Marcy. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Sinatrova klasická Love and marriage, "love and marriage go together like a horse and carriage", tomu dala teprve tu pravou šťávu:-)) Jinak se jedná o kultovní klasický sitcom který snad musí pobavit, ale zároveň i třeba dojmout snad každého televizního diváka a to všech generací. Dodnes patří i k mým oblíbeným srdcovkám. Skvěle napsané epizody, ale i vtipné a trefné gagy, dobře hrající a vypadající herci, a do toho přiblble tvářící se Al Bunda, co víc si může člověk ještě přát..? Jo a také bych zapomněl na náš hodně povedený dabing. Určitě je ale vtom i ten poctivý malý kousek improvizace..El Bundič je prostě borec:-) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

skvělá zábava, kterou když nesledujeme denně, tak se ani moc neokouká a navíc ještě skvělá písnička od franka sinatry! MŇAMKA! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě bavil prvních 50 dílů a i když i pak to bylo vtipné a vydařené, tak už mě to tolik nebavilo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nazdar, supi! Poukázka na jídlo je zde." Loser Al Bunda je úžasnou postavou, která dokáže zvednout v člověku sebevědomí. On totiž v podstatě každý ženatý chlap dělá to, co ho nebaví, doma má nějakou tu zrzavou příšeru, tupounkého Melounka a případně i nějaké chytré dítě, ale na Ala nikdo nemá. On už totiž všechno prohrál a je mu to dokonale jedno, což je neskutečně zábavné. Takže chlapi, sedněme si k obrazovce, zasuňme ruku do kalhot v oblasti rozkroku a užívejme si zábavu s rodinou, která se neustále vzájemně uráží, krade si peníze a zoufale hledá něco k jídlu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál nesnáším, jak jen jde seriál nesnášet. Nevím, nakolik jde o nesympatii a nakolik o nekvalitu, ale je mi to upřímně jedno. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jen tak čistě informatigivně: VAROVÁNÍ!!! . . . Jestli někdo čekal na nějaké >standardní< dvd vydání taškařice "Ženatý se závazky", hodno desátých let jednadvacátého století, tak má tedy smůlu... Obraz je k zblití jako z nějaké ixté véháeskové kopie, omrdlené neustálým přehráváním dámou typu Peggy v kuchyni při klohnění nějaké té domácí šlichty - a ač s původním zvukem - bez českých titulků! Zato polské titulky na disku jsou. Úžasné! Děkujeme, Polska jak vidno nězgyn(d)ěla... Tak teda nevím, předpokládám, že kdo chtěl, s českým dabingem si to dávno nahrál z televize a zadarmo. Kupovat tenhle shitprodukt budou asi jen nějací pošetilci, co rádi krmí chamtivé zmrdy z pofiderních me(r)diálních firem typu AMER.COM... Možná by se i v Sony divili, jak se dělá na divokém Východě byznys s jejich "Al(l) Bunda Rights Reserved"... :-[.. - - - Resumé: Je to na zákaznících! . . . D.m.s.n. ale ediční SRAČKY tohoto kalibru NEKUPOVAT!!! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

I když některý díly se tak úplně nepovedly, jedná se podle mě o nejlepší sitcom všech dob. Navíc bych řek, že zábavnost seriálu dokonce s každou další sérií rostla, což moc zvykem nebejvá. Mimochodem Alův legendární Dodge je ve slutečnosti Plymouth Duster. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Al Bunda je tak šílený nemorální prase, že si ho prostě nejde neoblíbit, tenhle seriál vejde do dějin ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama