Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (622)

Al.Bundy 

všechny recenze uživatele

Vydělává-li exkluzivní živitel rodiny n-krát míň, než potřebuje jeho příživnická rodina k přežití, tak je nezbytně nutný, aby jeho flegmatismus byl přímo úměrnej součinu druhý odmocniny nesnesitelnosti jeho ženy s integrálem blonďatosti jeho dcery a to celý vyděleno součtem výšky jeho syna a jednotky hladovosti jeho psa. Jenom tak může fungovat spokojená rodina, kterou Bundovi rozhodně nejsou. ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem to pravidelně, ale ani jako mladší jsem se moc nesmál (tam, kde jsem se pravděpodobně smát měl). Průměr, jednoduše průměr. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Dobrá protiváha optimistickému Kroku za krokem. Nekorektní a stupidní...možná taky realističtější. Když rodinný sitcom, tak ať je aspoň neroztomilý. Prosím! Díky! ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Možná se manuálně pracující Američané popadají smíchy za břicha, nevím, mně to přišlo trochu jako depka. ()

laserr 

všechny recenze uživatele

Půlhodinka opravdu vynikající odpočinkové zábavy. Al je skvělý, Peggy je skvělá, ale korunu nasazují tomuto seriálu jejich děti, sousedé(zejména Marcy) a v neposlední řadě i pes Buck. Dal bych 4*, ale nepřenesl sem přes srdce ten smích, který mi totálně kazil dojem z každého dílu(jíííííííhahahahaha, jíííííííííííhaha-to se fakt nedá poslouchat). ()

MedullaO. odpad!

všechny recenze uživatele

bohuzel, mozna kdyby se mi do ruky tento serial dostal v orginale..ale cesky dabing ho utopil do bahna trapnosti, debility a ubohosti..fuj ()

TheGunner 

všechny recenze uživatele

Seriál, bez kterýho už prostě nemůžu být. Já jím pořád žiju, Al Bunda je můj velkej vzor! Tohle je prostě pro mě nejlepší sitcom všech dob. Život bez MwC si už jaksi nedokážu představit. Taky to někomu může připadat divné, ale tenhle seriál hodně ovlivnil můj život. ()

Skarface 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to jako malej koukal jsem na to jako puperťák koukám na to jako dospělej a koukat na to budu i jako důchodce prostě tohle nikdy neomrzi :) A jsem rád že sem nezkončil jako prodavač bot :D ()

cutugno 

všechny recenze uživatele

Al Bunda a jeho slávna rodinka , tento seriál ma doslova uchvátil. Svojský zmasel pre humor, lenivá manželka, bláznivé deti , otravná práca , komické príbehy a jedný milý susedia. U mňa tento seriál zabodoval a stále ma dokáže pobaviť. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Kto tento seriál nemusí, mal by sa zamyslieť nad jedným: je jeho rodina lepšia? No.. A hneď si túto bandu troglodytov obľúbi! Presne tak, ako aj ja. V porovnaní s "tragédiou" tejto "rodiny"si pripadám, že všetky moje existenčné problémy sú prahsprostými banalitami. Alebo je to naopak? ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si dal Married with children maraton, pak jsem se podíval sem na profil abych jsem se ujistil, že jsem dal skutečně pět hvězdiček (abych nebyl za vola a moulu bez smyslu pro humor) a co nevidím... Pět hvězdiček jsem dal, ale i přesto není Al Bunda a jeho rodinka v červených číslech. Přitom Ženatý se závazky je jeden z nejodvážnějších, nejanarchističtějších, nejcyničtějších a hlavně nejzábavnějších sitcomů v historii toho hranatého žrouta našeho vzácného času familiárně nazývaného bedna. Seriál pro který není nic tabu, nic pro něj není svaté a který ve své době dokázal šokovat svou drzostí a otevřeností. Troufám si tvrdit, že postava Al Bundy byla podstatná pro vznik další legendy Homera Simpsona. Al je prostě elegantní borec, s přímo exemplárním přístupem k osobní hygieně, ženským prsům, sexu s manželkou, pivu, televizi, pornočasopisům, vlastním dětem a proslulý svou láskou k sousedce Marcy a těžkotonážním zákaznicím v obchodě s obuví, kde pracuje. Vlastní spolehlivé a téměř zánovní auto a je po celém Chicagu milován díky svým čtyřem touchdownům v jednom zápase a je proslulý svou skromností, kdy se zdráhá o tomto svém výkonu mluvit. :-) Zlé jazyky by se vám mohly snažit namluvit, že Al je v podstatě chodící pohroma. Ala dokonale ztvárnil Ed O'Neill. Chlápek s tváří největší nuly a gumovějším ksichtem, než má Jim Carrey. Ed O'Neill chvilku předvádí gagy jak ze zlatých časů grotesky a chvilku na to ze sebe chrlí ty nejvtipnější hlášky, urážky a bonmoty, jaké nemají v historii televizní tvorby obdoby. Jeho protějškem je taktéž geniálně napsaná a zahraná postava Alovy manželky Peggy. Jejich vzájemná chemie je bezchybná. Stejně tak funguje chemie mezi rodiči a dětmi, mezi sourozenci a Bundovými a sousedy. Co postava, to klenot. Zápletky jsou šílené, tempo je zběsilé, hlášek je v jednom díle víc než v jiných seriálech za celou sezonu. Ženatý se závazky dokonale mixuje žánr screwballové komedie s němou groteskou a některé díly jdou až do extrému kdy připomínají spíše kreslenou grotesku. A hlavní je, že já se bavím a bavím. Bavím se u první serie, bavím se u páté série a bavím se i u desáté série. Pokles kvality je minimální, nárůst šíleností a politické nekorektnosti příjemný. Tam kde jiné sitcomy zděšeně uhýbají a sdělují nám státutvorné a láskyplně poselství a ponaučení, tam Bundovi zesměšňují, odhalují pokrytectví a pokračují v nastaveném kurzu jako vzorný pilot kamikaze. Pro ty co vyznávají kult věčného smolaře Ala, práce se štítící Peggy, hloupé a sexy Kelly a úchylného Buda je tento text pouze zbytečným nošením dřeva do lesa. Pro ty ostatní... eee škoda slov. PS: Znělka je geniální. PS2: Nejlepší vtip je, že nějakému inteligentovi v naší (našich) televizích přijde Ženatý se závazky jako rodinný seriál vhodný pro odpolední vysílání. Fakt dobrej vtip hodný tohoto seriálu. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Bundova rodina do sebe šije,znovu a znovu v nekonečných variacích a jak serie postupují, ani neubírají na intenzitě. Přehnané, občas až přeš čáru příliš cynické a kruté, ale všechno vyvažuje nezpochybnitelná zábavnost a výborně odpozorované životní situace. Povedl se, myslím i dabing. ()

reich 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Americký sitcom, který budí dost kontroverzní dojem. Nicméně přinese několik hodin zábavy. Celý seriál se točí okolo rodiny Bundových  Al Bunda, prodavač bot, kterého hraje famózní a komediální herec Ed O'Neill, vás rozesměje svými kousky a nezdary. Jeho manželku, ženu v domácnosti a nakupující Peggy nehraje nikdo jiný, než Katey Sagal. A ti mají spolu dvě děti, krásnou, ale naprosto tupou dceru Kelly v podání Christiny Applegate a věčně nadrženého syna Buda, kterého hraje David Faustino. Do toho Ala věčně otravuje sousedka, kuřecí nožka Marcy (Amanda Bearse) s manželem Stevem Rhoadsem (David Garrison). Nutno říct, že Steve byl později nahrazen Jeffersonem D'Arcy (Ted McGinley). Tato výměna fungovala dost dobře, jelikož v mnoha seriálů je těžké naskočit do projektu, který je rozjetý a diváci jsou na někoho zvyknutý a málo kdy přijímají nové postavy. Tady to ovšem neplatí a postava Jeffersona si získlala řadu fanoušků. Další oblíbené postavy: Griff, Bob Rooney, Ike, strážník Dan, Dexter, Ariel, Ambra a Vanna White či Pamela Anderson jako žhavá kráska.  Všeobecně vzato je seriál jedinečný, jediný svého druhu, který o něco později se stal inspirací dalších seriálů. Vzácné na tomto seriálu je hlavně to, že ukazuje život z jiné strany, než jsou diváci zvyklý. Nejde zde o nějaké morální ponaučení, ale o čistou zábavu a vtip.  ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama