Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (622)

Ukubumbahoo odpad!

všechny recenze uživatele

Jen připouhém zahlédnutí v TV jsem znechucen. Asi je to tupý humor, asi jsou to samotní aktéři co mi vadí, asi je to alergie. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Lehký nadprůměr mezi sitcomy, co zabloudily až k nám do ČR. Neubráním se srovnání s Krok za krokem, který mi přijde tak nějak milejší a inteligentnější, Bundovic příběhy už občas zaváněly americkou demencí. ()

rusty09 

všechny recenze uživatele

Jediný co je na tomhle seriálu vtipného je to, že se rodina jmenuje Bundova a to je konec. debilni vtipy, a každej díl nuda, nuda a nuda! ()

KHkomiks 

všechny recenze uživatele

Tento seriál ( narozdíl od krok za krokem, který se mi naprosto hnusí ) je jeden z mála vtipných amerických sitcomů o rodině. ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Ženatý se závazky je spíš než cokoli jiného jen seriál na výplň času, když není absolutně nic jiného použitelného při ruce. Kupříkladu když čekáte na Dva a půl chlapa nebo Přátelé. Leader Ed to táhne dost rázně a sem tam nějaký ten humor vyplyne na povrch. Peggy ovšem přímo nesnáším. Hezká neni, hrát moc neumí, zkrátka, nejradši bych ji úplně odstřihl. Ty dvě děcka jsou povedený. Nic extra, ale, na to že je to pomalu 30 let starý, stále současný. ()

Ydrosten odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy se mi nepodažilo pochopit, co na tom je tak super a boží. Hodnotit to v klidu můžu, protože po těch xy letech kdy to asi 835x opakovaly, se mi podařilo nechtěně vidět asi 15 dílů ( víc určitě nikdy vidět nechci ) Dal jsem tomu šanci několikrát - ani jednou jsem se nebavil. ()

Besyn 

všechny recenze uživatele

Al Bunda je sice bezkonkurenční,ale toho humoru a vtipků je tam servírováno prostě za každou cenu co nejvíc,do každé blbosti.Časem se vše začalo opakovat a místa,kde jsme se normálně měli smát už jsme přešli jen mávnutím ruky,že to už tu stokrát bylo.I tak patří do sekce nadprůměrných a zábavných sitcomů. ()

Fifipek 

všechny recenze uživatele

Al Bunda je bezesporu nejvetsi postava americke kinematografie, taky kdo jiny by mohl dat na stredni tri touchdowny behem jednoho zapasu a vystacit si s tim do konce sveho zivota! Tento serial je naprosta spicka v komedialnich sitcomech. Byly dily kdy jsem brecel smichy. Jdi Ale ty na to mas... ()

Nšoči 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před českým dabingem a hlavně předkladem, myslím, že v originále by to nebylo vůbec ono. Já už se směju, jen když začnem vzpomínat na různé hlášky ze seriálu, prostě perfektní zábava v čele s věčným smolařem Alem Bundou a jeho povedenou rodinkou. ()

hribisko 

všechny recenze uživatele

Jó, co Peggy, to je neuvěřitelná ženská. Ale než s ní sedět celý den na kanapi, tak to si radši obleču bundu a půjdu se pošklebovat tlustým ženským do obchodu s botama. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Bundovci a ich susedia je skvelá karikatúra života priemerného Američana. Humor je nám podávaný doslova barbarským spôsobom, ale čoskoro si divák na to zvykne a dokáže sa na absolútne debilných dialógov a ešte debilnejšom vykreslení charakterov dokonale baviť. Nakoniec sa tak vžijeme s postavami, že do očí bijúca hlúposť seriálu sa nám bude zdať zanedbateľná oproti dobrodružstvám , ktoré prežijeme s rodinkou Ala Bundu. Ja osobne som sa tiež nainfikoval Bunda vírusom a preto 4. ()

illy.cz 

všechny recenze uživatele

první díly jsou vážně skvělé...ale potom kvalita a vtipnost padá opravdu závratným tempem dolů a v pozdějších řadách převládají trapné a nudné fórky nad těmi povedenými..nicméně se z toho stal kult a pamatuju, že jako mladší jsem se u tohoto seriálu skvěle bavil..jsou to spíš 3* + jedna hvězdička z nostalgie.. ()

raelz 

všechny recenze uživatele

Asi to bude tím, že tenhle seriál vidím občas na nově a neviděl jsem tolik opěvovanou první sérii, ale ačkoliv mám ve zvyku u sitcomů přehlížet jiná místa než ty vtipná, tady to vážně na víc nebude. ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama