Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (621)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sitcom jako stvořený pro formát komerční televize. Na můj vkus obsahuje příliš laciný humor, navíc vzhledem k mimořádně velkému množství epizod je rozmělněný a jeho hlavní prvky se stále recyklují. Je založený na cynickém zesměšňování a ponižování ostatních členů rodiny. Jediná cenná je pro mě hudební znělka od Sinatry, která seriál doprovází. Celkový dojem: 35 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jedno je jisté, tolik neordinerní seriál/sitcom si už dneska nikdo nelajzne. Tak nezbývá, než si trochen zavzpomínat a pobavit se Alovým mizogynním přístupem k jádru pudle rodinného soužití. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mě, co se týče hodnocení, obrovský ořech. Na jedné straně skoro genialita, na druhé neuvěřitelná trapnost a stupidita. Celé je to promíchané tak, že někdy převládá jedno, občas to druhé. Je těžké hodnotit, ale já dávám průměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Celý den prodávat boty rozmazleným paničkám a večer zpátky do Bundyovic inferna, kde nejinteligentnějším stvořením je pes Buck, v obýváku čekají děti na tatínkovy peníze a v ložnici s účesem, který fénoval motor Jumbo Jetu, čeká manželka na sex. Být ženatý a ještě k tomu s takovými závazky holt není žádný med.. Celosvětově oblíbený sitcom o nefungující chicagské famílii, jehož kvalita začala klesat s narůstajícími úspěchy Buda u něžného pohlaví. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

První díly vynikající, ale těžko bych hledal seriál, který by měl podobnou sestupnou kvalitu, jako Ženatý se závazky. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Každodenně bych to sledovat nemohla, i když to má pár světlých momentů. Na občasné zapnutí televize je to ale celkem fajn. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem poprvé viděl 20 let po jeho vzniku...no a řikám si, že zas tak moc se toho nezměnilo:D Dobrý seriál o jedný nemožný rodince, přičemž Al Bunda se svejma ksichtama a hláškama je prostě geniální! Nutno dodat, že jsem viděl ani ne půlku všech dílů. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, tohle jsem neskousnul a překročit onu pomyslnou hranici nadsázky mezi humorem a trapností se mi nikdy nepodařilo. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Vlastně jediné,co mě na tomhle sitcomu baví je "Melounek".Jinak všechny díly na jedno brdo,opakující se fórky týkající se pouze debility Bundových..na mě tohle nějak neplatí,ve skutečnosti mě chytne jeden sitcom z deseti,možná je to i tím:)) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ze začátku hodně solidní sitcom se postupem času proměňoval ve sterotypní a čím dál tím méně vtipný pelmel. Peggy jsem nikdy nemusel, můj největší favorit byl Al a jeho konfrontace se Stevem a Marcy. Zábavná taškařice, která (i přes různou úroveň humoru) pobaví. Nic víc, nic míň. 60%. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne. Kdysi jsem tomuto slintcomu dal jednu hvězdu, protože mi prostě připadal nehorázně stupidní. Stačí se podívat na první díl a v těch dalších už přesně víte, co kdo právě řekne, jaký vtip a narážka přijde... A to nemluvím o tom trapném "smíchu" pouštěném po každém "fóru"... Dnes jsem Ženatého se závazky přehodnotil na nefalšovaný odpaďák. A proč? Viděl jsem po dlouhé době kousek jedné epizody a bylo mi trapno. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Al Bunda iste nikdy nebude miláčikom frigidných feministiek, radikálnych lesbičiek či moderných, emancipovaných žien. Tento zanedbaný chlapík, čo sa živí ako predajca dámskych topánok, je totiž poriadne sexistické prasa a svoje oporvhnutie voči ženskému pokoleniu dáva, v seriály "Ženatý so záväzkami", jasne najavo. Niekedy je to dosť ostré, niekedy aj trocha trapné, ale v celku je to zábava. Taký chlapský sitkom. *** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Super seriál. Co dodat? Hlavní postavou je prodavač bot, který má v životě skoro jen smůlu a jehož život je plný paradoxů. Ale nakonec vždy, když má možnost být s hezkou ženou, která o něj má zájem, tak se nakonec vždy vrátí ke své ženě Peggy a ke svým dětem. Originální seriál, který prolomil tabu, jimž se mnoho seriálů a filmů vyhýbalo. Ale miluji ho a nenechávám si ujít ani jeho už asi čtvrtou reprízu, navíc mám valnou většinu dílů nahranou (mám tento seriál asi na dvanácti osmihodinových VHSkách), ale přesto si ho nenechám v televizi ujít. Miluji ho a milovat ho budu. Prostě proto, že je to originál. A dokonce jsem měl několikrát pocit, že pár epizod, z tohto seriálu převzali i tvůrci seriálu Krok za krokem, protože nějaké epizody z Kroku za krokem jakoby tomuto seriálu z oka vypadly. Ale možná se mi to jen zdá, každopádně pravdou zůstává, že tento seriál už se stačil stát legendou a já ho prostě miluji... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál, něco mezi Americkou krásou a Přáteli, mně osobně nicméně nijak zvlášť neoslovil. Několik scén naproti tomu zůstává v paměti natrvalo. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

85% - Možná jediný americký sitcom, u kterého jsem se dobře bavil. Seriál si dělá legraci z mnoha věcí, včetně sebe sama. Hranice mezi trapností a legrací zde podle mě neexistuje, protože je tento počin trapasy vytvořen. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zpočátku bych za spatřené útržky dala odpad, nechápala jsem, jak se taková peachovina může někomu líbit. Ale tak nějak se stalo, že jsem měla období nespavosti, kdy jsem se probouzela v pozdních nočních hodinách a tenhle sitcom se zrovna vyskytoval v TV. Zjistila jsem, že ačkoliv to není úplně můj styl humoru (místy mi to připadalo trapné), seriál obsahuje spoustu zábavně ujetých, sarkastických seků a začala jsem to sledovat pravidelněji (nevyhledávám, ale nepřepínám:-)). Teď už chápu, že pro někoho klidně může být "Ženatý se závazky" kultovním počinem. 65% ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama