Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (622)

NightScene 

všechny recenze uživatele

Al Bunda! Znělka super a nejlepší je když sedí na gauči s rukou v rozkroku a rozdává prachy! Táta podle skutečnosti. :D Humor je super a pěkně si u toho oddychnete po náročném dnu. ()

chrchel 

všechny recenze uživatele

Kdysi za 5* a status mého favorite sitcomu, dnes už pouze za 4*. Po asi čtvrté rundě už mě přece jen tolik nebaví. Navíc český dabing byl skvělý hlasově, ale překlad nestál (už kvůli častým narážkám na americkou kulturu) za moc. Ale Al Bunda bude pro mě vždycky jedna z nejpamátnějších seriálových postav. A Kelly je kus! ()

Dixieboy 

všechny recenze uživatele

Sitcom, který byl svým nápadem přemožen snad jen žlutou rodinkou Simpsonových. MwC je sitcom, který ve své době vyvolal spoustu nevole, odmítání, pohoršení a co je lepšího než negativní reklama?? Fantasticky napsané sarkastické hlášky, které do sebe postavy pálí bez míření a vždy fantasticky pobaví stejně jako koncept jednotlivých postav. Al je muž, který je občas opravdu k politování, ale stejně se s ním popadáte za břicho, když uzemní tlustoprdku v obchodě s botama nebo ošulí vládu při nějaké té "bundovině". Peggy jako jeho "jehlový podpatek zabodnutý v zádech" je jeho fantastický protihráč. Úspěšně odpaluje jeho smeče a vrací mu je v plné palbě a hluboce smekám před Katey Sagal za vizuální vytvoření postavy Peggy (to, že Peggy bude rudovlasá flákačka v těsném oděvu a bude cupitat na podpatcích byl její nápad, který představila vedení při castingu a tomu se to moc líbilo). Kelly je fantasticky naivní, hloupá a prostinká až je roztomilá a to, jak vždy tvrdě sejme svého bratra nemá v žádné sourozenecké hádce konkurenci. Bud - věčně nadržený malý chmaták, který se v průběhu času vyparcuje na úspěšného manažéra, který odírá svoji sestru z kůže aniž by to chápala :) A pak vlezlí a jízliví sousedi, myslící si pes/psi, Kellyina konkurence, Budovy přítelkyně... i ty nafukovací, Alovy kamarádi ze Strip Clubu, Peggyiny kamarádky ze salónu krásy a bezpočet nahotinek z Playboje... to všechno je důvod, proč bude tento seriál nepřekonán a jediný svého druhu. A nemohu než mu za to všechno vpálit plný počet bodů!!! ()

Reiner 

všechny recenze uživatele

Taková blbina, až jsem se na to díval jako cvok :D A víto co? Bavilo mne to. Jakkoliv primitivní je tento seriál, má do sebe minimálně jedno. A tím je zábava :) ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

když mezi těma rádoby srandovníma superserošema vyberu jeden, který jsem jakš takš sledoval na COOLu, tak tomuhle nesahá ani po kotníky. hrozně rád bych to ted rozepsal, abyste přišli i o tu poslední potřebu mi argumentovat, že Upíří deníky jsou lepší, ale musím si jít sám lehnout, protože bude svítat! ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem nikdy nechápal. Nudná kravina bez jakéhokoliv humoru. Hodnocení mi připadá jak z jiné planety. ()

superzurda 

všechny recenze uživatele

Je to téměř čtvrtstoletí zpátky, co na nové televizi Fox začala řádit banda lidí, jež se bavila tím, že chtěla vytvořit antirodinný cynický seriál. Podařilo se to snad na tisíc procent. Nemám problém s novějšími díly. Musí se to sledovat postupně, aby člověk zaznamenal jakýsi pokřivený takzvaný rozvoj postav. Velice mě baví díl v první sérii, kdy rodina zdědí šek a jde na večeři. Stejně tak se bavím i u jednoho z posledních, kdy Al prodá duši ďáblu a co by Obouvák Bunda dovede Chicago do Superbowlu. A i když někdy scénarisi sáhli vedle ( Sedma ), stále víc převažují kladné aspekty jako Dodge, Budova nadrženost, Bundovské prokletí, No Madam či Jiggly Room. Pro mě je to prostě nejlepší sitcom všech dob, snad i proto, že narozdíl od jeho kolegů se nesnaží lidem podsouvat ten trapný moral Patricka Duffyho. ()

lehkoživka 

všechny recenze uživatele

5 hvězd za starší díly, méně za novější. Nejradši jsem měla hlášky Kelly-Melounka, např: "To je těžký, když táta si myslí, že blonďatý vlasy rostou zadarmo". Teď, co to vyšlo na DVD, koukám na ty úplně první díly, a vůbec se mi nelíbí. Al a Peggy vypadají nechutně zamilovaně, do krávy Marcy je jen velmi jemně rýpáno, Melounek má málo prostoru a celkově je to neslané nemastné. Přehodnocuji a ubírám jednu hvězdu. ()

vasek.raul 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika...tenhle seriál jsem si velmi oblíbil a El je drsnou legendou...samozřejmě Bunda nechce být nikdo, navíc legenda fotbalu co prodává boty a má manželku, která vše utratí...dobrá je Kelly, která ač inteligenčně nevyzrálá tak má mnohem více štěstí než právě zmiňovaného rozumu...Bud, nejchytřejší z rodiny vždy ztroskotá u dívek, což je prokletí rodu Bundů...aspoň že El má svého Fergussona...;-)... ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama