Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (621)

Katy19 

všechny recenze uživatele

Rodinka jak má být! Al Bunda je nejlepší nejhorší manžel. Je přece krásné se ráno probudit a vědět, že vás na světě někdo miluje a že je to právě vaše rodina :-)) ()

Calwen77 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z mála sitcomů, u kterých je smích diváků, který slýcháte v pozadí alespoň někdy doprovázen tím vaším...Bunda je docela vtipnej patron. Mezi ostatními seriály je to nadprůměr. ()

peeko 

všechny recenze uživatele

Další "můj" seriál, jen zbytečně natahovaný. Nebylo by na škodu odstranit infantilně umělý smích publika. PS: Al Bundy vs Homer Simpson o otce čtvrtstoletí. Howg ()

Zapinka 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál je klasika:) kdo asi tak neviděl Ženatý se závazky? Každý a kdo ne tak udělala velikou chybu. Člověk se u něj nasměje a odpočine. Plus k tomu skvělý herci. ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

Prodavač bot chrlící jednu dobrou hlášku za druhou je jasně jedna z nejlepších a nejvýraznějších seriálových postav, které kdy byly. Další ze seriálů, kde s oblibou zastrčím ruku do kalhot a koukám na něj dokola. Takže milí diváci, poděkujte Alovi, že nám zajišťuje životní zábavu. ,, Díky Ale!:D ()

paddy35 odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě nejhorší seriál, co jsem kdy viděl. Shlédl jsem přes sto dílů ale přesto mě nepobavil ani jeden. Nenašel se ani jeden vtip, který by mě rozesmál. Navíc Ed O'Neill v hlavní roli se mi velmi protiví. ()

Marty_cihi 

všechny recenze uživatele

Elův dodge s milionem mil je už legendou. Ne, je to jeden z prvních sitkomů a i když se na něj podívám dnes s odstupem doby tak mě pořád baví. Je to stará dobrá klasika. ()

TheMe 

všechny recenze uživatele

Autoservis, telefonát:......"Má váš automobil najeto přes dva miliony kilometrů? Pokud ano, stiskněte šestku" ŠEST... "Vítejte Ale Bundo".. Geniální materiál tenhle seriál! ()

Jayk19 

všechny recenze uživatele

O´neill už zůstane na vždy Bunda,Seriál ho dokonale za ty léta tak navrtal do role že mi v nějakém akčním filmu nepřipadal věrohodný.Pro mně geniální seriál postavený na sarkastických hláškách kterým se člověk fakt zasmál.Pro mne jeden z nejlepších sitcomů té doby.Tolik smůly,neštěstí a tak trapné sousedy jako mají Bundovi nikdo snad nemá... ()

Rocoj 

všechny recenze uživatele

Už dlouho znám tento seriál a dodnes se na něj rád dívám. A i když jsem viděl všechny díly několikrát a už vím, co v jakém díle kdo říká a o čem bude, tak se stále docela bavím. Samozřejmě to není jako poprvé, podruhé, kdy jsem nevěděl co přijde, ale stále se zasměji. A i přesto, že musím uznat, že tento seriál není o ničem jiném, než jak Al přijde domů z práce, nemůžu dát jinak než 5 hvězdiček a zařadit ho mezi své nejoblíbenější seriály. Největší podíl na tom má určitě Ed O´Neill, bez kterého by byl seriál poloviční... ()

Cisarpan 

všechny recenze uživatele

Prostě nejlepší seriál, co víc dodat...Skvělé postavy, dokonale vymyšlené (ikdyž veskrze klasické) herci precizní a postava Ela Bundy? Nic lepšího v žádném seriálu nikdy nebylo a zřejmě nebude:) ()

BosMutus 

všechny recenze uživatele

Al Bunda je prostě král a vedle Homera Simpsona jeden z největších amerických hrdinů. V průběhu šesté série šla kvalita postupně dolů, ale i přesto se tam zaskvělo pár perel. ()

KorenGeorge 

všechny recenze uživatele

Největší poplivání amerického snu v dějinách seriálu a oslava nihilismu, negativismu, jízlivosti a bezmoci. Vtipné to je, ale hodně repetivní a místy trapné. ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama