Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (622)

Snekac odpad!

všechny recenze uživatele

Tupější sitcom jsem snad nikdy neviděl. Víc k tomu asi fakt napsat nejde, esence blbosti ve 20 minutách. ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Klasický buranský komediální seriál, zřejmě to nejburanštější, co bylo kdy natočeno, když nepočítám film "Burani z Beverly Hills", ale ten rozhodně nemá takovou kvalitu. Rozhodně je na tomto seriálu vidět, že byl natáčen na přelomu 80. a 90. let, něco podobného už zřejmě nevznikne, což je zřejmě dobře, jeden originál stačí. A ten dabing je naprosto boží, Pavel Zedníček a Valérie Zawadská fakt excelují, NOVA občas dokázala vykouzlit neskutečné skvosty. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Na začátku je to dost na prdlajz, ale s každou další řadou postavy více přirostou k srdci a celá prča se zlepšuje. U tohodle dílu mi dokonce tekly slzy smíchu - obzvlášť při jedné hlášce (schválně uhodněte u jaké) : https://www.csfd.cz/film/70809-zenaty-se-zavazky/561923-stara-pomoc/recenze/ ()

DaveManiak 

všechny recenze uživatele

El Bunda je můj životní vzor a vždycky mně zaručeně pobavil, ačkoliv seriál postupně uvadal a často se opakoval. Na druhou stranu, znáte někoho jinýho, kdo dal na střední škole 5 home runů v jednom zápase..? ()

Mes 

všechny recenze uživatele

Ne, ať se snažím sebevíc, nemůžu si vzpomenout ani na jediný díl, u kterého bych se nesklátila ze židle smíchy. ()

Callahan 

všechny recenze uživatele

Skvělý komediální seriál, u kterého jsem se nudil možná tak až u úplně posledních dílů. Vidět jeden díl je lepší než sto reklam na kondomy. :-) ()

u.mojitko 

všechny recenze uživatele

České znění je nesnesitelné. Není pravda, že se postavy nevyvíjejí (Al ztrácí vlasy, Peggy má několik plastik a děti stále hladoví). První sitcom svého druhu. Např.: S1E4: Al:”Jeez, when the men become such a losers. It used to be so great to be a man, women where there to please us they look after the kids and we go out and have a good time, that´s the natural order of the things. What happened Steve?” Steve: “Well, ohm…” AL: “I tell you what happened! Somebody told women they should start enjoying sex too. That was beginning of the end. Now they like it but it´s more work for us. Everything is work for us. It´s this the equality thing. It´s killing us! Do you know who I blame?” Steve: “The French?” Al:”I think it´s this Curie guy started the whole thing. He´s the guy who let his wife take the credit for discovering radium.” Steve: “Well, but she did discover radium.” Al: “Aah probably he left it out one night!”. S11E9 (in the shoestore, while Al and Grif are leaving a fat woman is entering): Fat woman: „Where do you think you´re going? Aren´t you open?“ Al: „I´m sorry ma´m, but unlike your mouth we occasionally close!“ Fat woman: „I want my money back. These shoes fell apart only after one day and I wonna know why!“ Grif (Al´s colleague):„Well you see ma´m, this is a pliet heel with a cork filling.“ Al:„Where as you are giant seal with a pork filling!“ Fat woman: „You haven´t heard last to this: What goes around, comes around.“ Al:„Well considering your orbit it looks like I have about more ten years“….(later in the shoestore, when a crowd of fat women is arriving)…fat crowd stamping:„Two four six eight don´t make fun of our weight two four six eight don´t make fun of our weight!“ Al:„One two three four you´re gonna fall through the floor!“…Al:„Oukey I get it, the No Ma´m guys sent you guys way over here, didn´t they, it´s a birthday gag, one of you supposed jump out of the cake but you ate it way over.“ SxEx: Al:”Why can´t we get tapes like these Peg?” Peg:”They´re VHS Al.” Marcy:”Ofcourse they´re VHS, only an idiot would be on Beta.” Peg:”Or someone who believes the womans orgasm is brought on by yelling “Come on will you!””....aso ()

genSilver 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála sitcomů který mě dokáže vždycky rozesmát. Sice sestupná tendece je silná, ale u čeho co existuje 11 let není? ()

gostly 

všechny recenze uživatele

Tento seriál ve mně vyvolává velice rozpačité pocity. Seriál má velice kolísavou tendenci. Od dílů, kde se u televize "směju jako blbec" přes ty slabší, až po ty vyloženě trapné a hrozné... Jelikož je dílů celých 216 (jak tvrdí CSFD) bylo by nejlepší vybrat z nich jen ty obstojné. Sečteno a podtrženo, slabých 60% ()

Agent008 

všechny recenze uživatele

Některé díly perfektní, ale někdy to je dost nuda včetně trapného spolku NO MA'AM. Dost hrozné byly i díly se sportovní tématikou např. Jak se Al vydával za důchodce, Jak Peggy porazila Ala v kuželkách a tak bych mohl pokračovat. ()

lele odpad!

všechny recenze uživatele

tenhle seriál opravdu z hloubi duše nenávidím a je mi při něm trapně za všechny ty rádobyvtipné postavičky. Odjakživa. ()

saaaky 

všechny recenze uživatele

I přes překvapivě příznívé místní hodnocení musím zůstat u svého názoru. První díly nepatřily k těm nejhorším, nyní jde ale spíš o závod, kdy a kdo zvládne co nejrychleji vypnout televizi, když se objeví " Married with Children ". Neustále kroucení hubou a ruka až kdesi na mne rozhodně nezapůsobily. Dvě hvězdičky snad jen proto, že jde o opravdovou televizní stálici a humorné scény se někdy opravdu dají nazvat humornými. Většinou mne ale díly uzemní zcela jiným způsobem. Bohužel. ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama