Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (622)

Eleanore 

všechny recenze uživatele

Opravdu se dokáži dívat na hodně ujeté a podprůměrné věci a dokonce mě to i baví. Ženatý se závazky do této kategorie nepatří. Tento druh humoru mi opravdu nesedl. Navíc jsem si kvůli averzi vůči Ed O'Neillovi málem nechala ujít rozhodně lepší seriál Modern family. Tam mě naopak přesvědčil, že humor se dá dělat i jinak než trapně. ()

xpavelo 

všechny recenze uživatele

Super parodie na všechny americké líbivé seriály typu Dallas, Beverly Hills apod. Aneb nevšední pohled na ševce Ala, kde syn nemůže sehnat ženskou, dcera je blondýnka a manželka spí doma na gauči. 100% ()

agent_barton 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velmi výborný sitcom, který ale s dalšími díly zevšední a jednotlivé díly je kolikrát těžko od sebe rozlišit. I když se třeba odehrávají v jiném prostředí, stále jsou v nich řešeny ty samé nebo aspoň velmi podobné zápletky. ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu výborný a vtipný seriál, kterému dominuje hlavně Ed O'Neill. Na druhé straně po čase je poměrně předpovídatelný. Na rozdíl od např. Přátel chybí vývoj postav; vše se tak neustále točí kolem Alovi smůly a smradlavých nohou, Peggyiny lenosti a sobectví, Kellyiny nulové inteligence a promiskuity a Budovi neschopnosti získat jakoukoliv holku. Nevím už nakolik by mě seriál oslovil dnes, ale v pubertě, resp. v mládí jsem ho shlédnul dvakrát a až na díly s "Ne madam" se mě hodně líbil. ()

T600 odpad!

všechny recenze uživatele

Jak já nenávidím tuhle debilitu. Herci absolutně nesympatyčtí a trapní. Za ten díl, který sem viděla jsem zjistila akorát to, že je to trapné. Odpad! nedávám moc často, ale tohle je prostě příliš ()

valinka 

všechny recenze uživatele

taková normální rodinka made in USA, ale ne nedám na ně dopustit ALL a Peggy + potomci jsou fak neskuteční.A při většině hlášek jdu do kolen ()

salokin 

všechny recenze uživatele

Ke konci šla kvalita strmě dolů, ale já i tak budu navždy s láskou vzpomínat na Ala a jeho čtyři touchdowny v jednom zápase ()

Martin819 

všechny recenze uživatele

Vtipný seriál s mnoha skvělými postavami, herci a hláškami. I přesto mě tento seriál nikdy nenadchnul natolik, abych se podíval na všechny díly, nebo se delší dobu díval popořadě. Víceméně jsem ho sledoval jen příležitostně když zrovna běžel v televizi. Proto za mě 60%. ()

mcamino 

všechny recenze uživatele

Vždy když jsem se vrátil ze školy, pustil jsem TV a tam tohle, dalo se na to koukat, ale že bych si to pustil sám, to ne. ()

monicorn 

všechny recenze uživatele

Humor, který mi fakt sedne. Drsný, pravdivý, upřímný, milý, smutný.. Můj oblíbený seriál spolu s Lucky Louie. Mohla bych pouštět stále dokola. Kdo nemá rád sexuální narážky, ať na to nekouká. Za mě rozhodně 10/10! ()

Himbajz 

všechny recenze uživatele

...cigarety, falešná identita, vousy..."co máte za jeden dolar?" "prodavač bot jménem Al" :-). A Jefferson je klasik :-) ()

Evandro 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to před lety, baví mě to i teď. Al Bunda jako prodavač bot, dle seriálu snad nejhorší možné zaměstnání, nemá chybu. Stejně tak i flákačka Peggy, vypatlaná Kelly a věčný panic Bud. Jen díly zaměřené na Bucka mě moc nebaví. Protivná Marcy mi taky kolikrát lezla na nervy, stejně jako Alovi. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele

Vím, že je to levná americká hovadina na vymejvání mozku... Ale z nepochopitelnýho důvodu mi tady u tohoto seriálu to vymejvání mozku nevadí... Na oddych, relax, ale hlavně je to super odreagování! ()

D1705 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tento seriál už nechodí. Zábavných scéniek tam bolo dosť, už len začiatočná zvučka hovorila, kto je najväčším smoliarom rodiny. Klasický seriál osemdesiatych rokov. ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama