Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (622)

Jay.P.j. 

všechny recenze uživatele

Skoro všechny díly byli super. Na to se dá dívat pořád. Dabing vynikající. Jestli si dobře pamatuji,tak v posledních dílech se objevily nějaký gagy.... asi poslední pokus o oživení seriálu. Gagy byli děsný . ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

"Home Sweet Hell." Sitcom naprataný hláškami. Na toto človek musí dospieť, aby pochopil, o čom je život a je neuveriteľné, ako potvrdili mnohí, ako sa v tom veľa ľudí nájde. Ak by som mal takúto ženušku, tak ju dávno utlčiem lopatou a zahrabem. Deťúrence, ktoré sú obrazom svojich rodičov, atmosféru parádne dotvárajú a otravní susedia k tomu. Všetko sa odohráva väčšinou v jednej miestnosti, málokedy vonku a ak aj, tak strašne z toho smrdí štúdio, až je to strach. Ale to je jedno, je to aj tak o hláškach, urážkach, šialených dialógoch. Dnes sa takéto kraviny netočia. A to je škoda. Kde by ste našli také množstvo šovinistických hlášok? ()

Holly_Molly 

všechny recenze uživatele

Vskutku neni nic lepšího, než když se postavy ve filmu/seriálu chovaj jako kdyby prodělali lobotomii mozku čajovou lžičkou a jsou samoúčelně tupý jenom proto, aby to vyhovovalo scénáři..Jediný co z toho vychází dobře je El Bunda, kterýmu všichni přítomní díky svojí přirozený demenci nahrávaj a on díky tomu může sázet jednu hlášku za druhou a z toho vychází 99% humoru. Pouštět si víc epizod po sobě je v tomhle případě fakt hazard se zdravím a s mozkovýma buňkama...>¨< ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

V létě 2009 jsem tenhle seriál měl na tuto období za srdcovku. To, co se Alovi dělo, mě bavilo. Ale pak se to u mě kazilo ta postava Marcy D Arcy, kombinace radikálního feminismu s konzervatismem bylo na mě dost. Ale dnes bych se rád na ten seriál díval. ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

Na tomhle seriálu mi vždycky přišlo něco hrozně hloupého tak, že to není ani vtipné. Jen trapné a buranské. Sem tam fór, ale jinak je to prostě jen kupa urážek a karikatur zabalené do jednoduchého humoru. Hlavně tam není žádný posun, vývoj postav, nic. Pořád ty stejné charaktery a vtipy, víceméně tvořené jen primitivními urážkami na něčí vzhled nebo inteligenci. V čele s věčně negativním fotrem, který vlastně uráží všechno a všechny. Pořád dokolečka. Lezlo mi to na nervy v dětství a v pubertě a leze mi to na nervy i teď.  Jeden dva díly za sebou asi člověk zvládne, ale není to něco, co by člověk zvládl sledovat třeba jako maratón, jak se to dá s klidem u jiných seriálů. Protože by to diváka postupně mentálně ubilo. ()

hephaestus 

všechny recenze uživatele

Uf, na toto sa miestami tazko pozera, tolka mizéria, vtipky su postupne otrepane, ksichty Ala casom trápne. Konzum, telka, beznadej, a ano, sem tam sú scénky aj poucne a vtipné ()

provazek 

všechny recenze uživatele

Jojo klasika. Nefunkční rodina, skvělé hlášky, Applegate jako melounek, Edovi grimasy, Faustino jako doživotní panic a Sagal s nejdebilnějším účesem na světě. Souhlasím že seriál začal ke konci upadat, ale je to perla a vždy se na něj rád podívám znova. . Charaktery postav jsou jednoduché, ale v jednoduchosti je krása. ()

cartouche 

všechny recenze uživatele

Když jsem koncem 90. let na vysokoškolských kolejích usínal večer u televize, dělo se tak často u nového amerického seriálu, jemuž jsem velmi pozvolna a nenápadně, nicméně nakonec beznadějně začal propadat. Kvalita dílů byla sice nezřídka kolísavá a všelijaká a znám i vtipnější sitcomy (viz např. Krok za krokem), nicméně nakonec se z toho stal můj nejoblíbenější sitcom vůbec - typologie hlavních hrdinů, herecké výkony a předváděný humor bylo prostě něco, co mě absolutně vnitřně zasáhlo. Osobně vůbec nemám dojem, že by jeho úroveň klesala - právě naopak, myslím, že první série nebyla nic extra a poslední byla jedna z nejlepších. ()

vicha.k 

všechny recenze uživatele

Docela kruty humor. Ze začátku jsem měl odpor k tomuto serialu. Ničí to všechny hodnoty správné rodiny. Nevím jak si mě mohl získat takový serial, ale časem jsem tomu přišel na chuť a musím říct, že jsem se doopravdy hodne nasmál. ()

MgrBizzaro 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne zde vladne Al Bunda, ty jeho ustepacny poznamky a hlavne ksichty, to se neda zapomenout :D. Velmi zabavne pozorovat tuhle ujetou rodinku. Postupem casu zabavnost sice degraduje, ale i tak se najde par brilantnich dilu. Uz jen kvuli Alove mimice, tvari se vicemene stale stejne, ale i tak dokaze rozesmat. ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Některé díly patří do pokladnice klenotů historie sitcomů, ale čím déle seriál běžel tím víc spadal do průměru a čím víc dílů jsou pouze neotesané buranské s prominitím pitomosti. Ve výsledku je srovnání se špičkou sitcomů jako MASH či Přátelé k smíchu protože jim nesahá ani po kotníky, a to je fakt. ()

kokoschka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díly jsou až tak od stého dílu. Začátky nic moc. Nejlepší je tupá Kelly a Marcy a její úchylné představy. ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama