Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (622)

Tellar 

všechny recenze uživatele

Místy možná trochu slabší a opakující se humor, ale většina Alových hlášek podávaných s "kamennou tváří" stojí opravdu za to. ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Jsou dílka, která nestárnou. Al Bundy patří mezi ně. Dokonalý loser s hláškami suchými jako Bondovo martini. Rozhodně lepší průměr na jedno až dvě použití. ()

pelegryna 

všechny recenze uživatele

Kdo nezná Bundu, jako by nebyl....... Tohle je seriál, na nějž budu koukat doživotně a vždy v něm objevím něco co mně pobaví...... Je vidět, že i v jednom pokojíku se dá natočit vynikající seriál....Srovnám li Ženatého se závazky a s našimi seriály jsem potom více než rád za Americkou invazi do méo obýváku..... ()

Medinka 

všechny recenze uživatele

Když vás někdo tímhle seriálem mučí celé roky a doplňuje to nekritickým obdivem k hlavnímu hrdinovi, tak prostě musíte Ala nenávidět. Jak si kecne na gauč a zastrčí se dlaň za kalhoty, mám neovladatelno touhu nakopnout televizi, je mi líto. (Dala bych odpad s chutí, ale z posledních sil jsem si uchovala špetku objektivity) ()

ájulinka odpad!

všechny recenze uživatele

Stupidní a bezduchý seriál, který staví na ponižování lidí.. Je mi z toho na zvracení a absolutně tenhle tupý výtvor nenávidím. Klidně mě ukamenujte.. ()

mondo 

všechny recenze uživatele

Bestovní seriál a troufám si tvrdit že jeden z mála povedených komedii o které se Amíci pokusili. Připouštím, že kvalita ke konci dost klesla. Ale co už, najde se tam plno parádních dílů. Tady jeden z rozhovorů. Bud: „Jo hele, tati, volala paní Dalalyová. Říkala, že má z těch novejch bot puchejře a chce vědět, co má dělat.” Al: „Začít chodit po čtyřech - tak to u ní bůh myslel.” ()

Ospalek 

všechny recenze uživatele

Porovnáním se seriálem Krok za krokem se tento sitcom propadnul na 3*, ale je to jistě jeden z těch lepších produktů z USA. ()

Monco 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Ala Bundu, nejslavnějšího prodavače bot a jeho manželku Peggy, která celý život nic nedělá a jen se válí u televize ?? Dal jsem schválně tři hvězdičky, protože první sezóna byla nejlepší, druhá taky skvělá a potom už to bylo taky dobrý, ale ne tolik jako ty první díly. Je to škoda. ()

JaninaM 

všechny recenze uživatele

Začalo to titulní písní Love and Marriage ,kterou nazpíval Frank Sinatra-super! Seriál se super hláškami a skvěle vymyšlenými postavami. Koho by nechytl za srdce chudý prodavač bot s absolutně nevzdělanou manželkou, s promiskuitní a hloupou dcerou a s neoblíbeným,stále nadrženým synem. Je to takový dospělácký večerníček . ()

Fakirkramle 

všechny recenze uživatele

Poměrně vysoké hodnocení u tohohle rádoby vtipného sitcomu absolutně nepobírám, nicméně 100 lidí - 100 chutí, osobně jsem ho nesnášela už jako dítě a nehodlám jej vyhledávat ani v budoucnu :-) ()

KritikAmater 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně můj nejoblíbenější seriál. Seriál ze života :-) Životní role všech herců a Al Bunda je nejlepší, můj hrdina :-) ()

Ka.Stan 

všechny recenze uživatele

Takový zlatý střed, ani neurazí a ani nenadchne a po dni stráveném v nějakém spěchu je to docela dobrý relax ... ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama