Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (621)

cheyene odpad!

všechny recenze uživatele

Asi nechápu americký humor......věřím, že pokud jsem se občas něčemu pousmál, tak jen ubohosti onoho vtipu. Třeba časem změním názor i hodnocení...prozatím ODPAD aspirující na 0,5*. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem zkouknul všechny díly a dalo mě to docela zabrat. Co víc si přát, takovou várku dílů. Udivuje mě, že se dokázalo udělat tolik dílů a přitom do každého vytvořit normální děj, u kterého se vždycky strašně nasměju. Al Bunda je borec a zároveň smolař v jedné osobě. Stal se pro mě symbolem, že nejsem a nebudu jediný, kdo na tom je tak špatně :-) Rozhodně jeden z nejlepších sitcomů a doufám, že se vytvoří novodobé pokračování, o kterém se teď mluví. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle seroš a pratáta pozdějších sitcomů jako Step by step atd... mně nikdy dříve moc nebavil. Bunda se v něm většinou všelijak afektovaně pitvořil a Zedníčkovo hekání mi také nepřišlo jako zrovna dabingový zázrak. No a ten pouštený smích! Brrr ! Jenže přešla léta, člověk už je mezitím také tak nějak ženatý a navíc se závazky a když se podívám na ty řady bombiček pod oprýskanou a očouzenou kabinou, tak už je to pěkná řádka misí a let v chomoutu... :-). Občas teď porůznu natrefím na nějaký ten díl a vážně nevím. Buď mi přestalo vadit Zedníčkovo hekání, či Bundovo všelijaké pitvoření a nebo jsem narazil na ty první kvalitní řady... Každopádně se pokaždé bavím a je jedno, zda chudák Bunda řeší cosi se svým dospívajícím potomstvem, nebo svojí milovanou ženou :-). Je fajn, že hrdina zůstal při tom všem chlapem a vůdcem smečky. Jak v dnešním dílu řekl důrazně svým dětem (manželka byla v koupelně).: ,,Téhle rodině vládne (obezřetně se rozhlížejíc kamsi vzhůru do patra jejich domu a pomalu šeptajíce) - muž!'' :-). * * * ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Al Bunda. Kouzelná postava! Jen pohled na něj vzbuzuje záchvaty trošku hořkého smíchu. Jako jediný ze své rodiny není karikatura, on skutečně žije! Nebýt Ala a Eda O´neilla, byl by výsledek někde na hranici odpadu, ale díky této hlavní postavě jsem si nenechal uniknout jediný díl a smál se. Poslední díly už ale velmi ztrácí dech a propadájí se do trapárny. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Škádlení rezignovaného prodavače bot, bývalé školní hvězdy v pokládání šišatého míče, se Zrzavou příšerou (Peggy: „Ale, jak to, že mě nikdy nevezmeš na pláž?” Al: „A na co? Stejně by ses vrátila...”) s brilantně deduktivní dcerou Kelly (Kelly: „Pane Rhoadesi, chci se zeptat na něco ze zoo. Když jste jel tím vláčkem kolem medvědího výběhu, byli tam živí plyšoví medvídci, jak říká Bud, nebo žijou někde jinde, podle mýho?”) i nadrženým synkem Budem (Bud: „Tati, možná bych se měl dát do armády. Prej ženský berou na mužský v uniformě.” Al: „To není tou uniformou, synku. To je tím, že vědí, že posloucháš rozkazy a jíš blafy.”). Kromě toho má Al rád své povolání (Al: „Dneska byl krám narvanej ženskejma. Teda byly jenom dvě, ale ode zdi ke zdi.”) a i když časem šla úroveň výrazně dolů, tak za premiérové noční čekání na jednotlivé díly nemohu z hodnocení slevit. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

To je přesně on - seriál, kde se pouští strojový smích po každé větě, aniž by byla vtipná. A já znechuceně zírám a přemýšlím, čemu bych se měl v té chvíli smát. V tomto případě doporučuji pro stejně orientované jedince prevenci - TV vypnout, odpojit od proudu, popř. prodat na aukru.cz. Ed O'Neill?? Ne-e. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Dokonalý antirodinný seriál. Poslední série jdou kvalitativně hodně do háje a to děcko Sedma je děs běs, ale životní útrapy prodavače bot Eda jsou dokonalé. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Prostě paráda. Je jasný, že zdaleka ne každej má koule (a to doslova) se tomu smát, ale já jo! :D Je to sice sexismus - někdy až hraniční, ale právě ten balanc na této linii dělá z některých dílů věc bezkonkurenční! ;) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Američané zvládají sitcomy hravě. Tenhle má svoje kvality, ale po čase mu docházejí nápady a není výjimkou, že jsem se u pozdějších dílů vůbec nezasmál. Vlastně ano, zasmál, ale jak jsou trapné. A pak jsem to vypnul. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál na světě,pro mě nejkultovnější seriál ze všech. Al je borec ze všech těch borců největší. Jeho pohled na svět a celkové zpracování se mi líbilo nejvíce a výběr herců k tomu ještě skvěle nahrává. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Satirický humor je úplne v poriadku, k nemu nemám žiadne výhrady, len mi trochu vadila akási amatérskosť celého projektu, keď sme skoro stále v nechutnej Bundovskej obývačke a pozeráme sa na nich akoby očami televízora. Predajca bot nebude na tom až tak zle, ak má dom a môže dávať prachy aj psovi. Má celkom k svetu ženskú v rokoch, ktorá ho už ale nebaví, aby to bolo vtipnejšie. Má celkom tupú, ale peknú dcéru, ktorá možno až zas tak tupá nie je a priblblých susedov, ktorí to u nich občas oživia. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Neříkám že se místy nepobavím, to ne, ale tohle je na mě docela hardcore styl humoru. | Průměr všech zhlédnutých epizod: 60% (3*) | ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý seriál - kdo kdy viděl tak praštěnou rodinku? A i po letech je velmi vtipný. No, prodavač bot Al, vychytralá Peggy, pitomá Kelly a trošku zvláštní Bud prostě nemají chybu a sousedé jakbysmet :-). ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama