Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (621)

Lady_Gaga 

všechny recenze uživatele

Už je to spoustu let, kdy jsem seriál viděla. Od té doby už nikdy nebyl čas /krom toho obvykle na filmy ani seriály podruhé nekoukám/ a tenkrát jsem u seriálu i brečela smíchy. Vždy jsem si říkala, že bylo jen dobře, že roli Peggy nakonec nedostala Roseanne, protože sice by byla se svou postavou typickou americkou mamkou, ale bez Katey Sagal by to určitě nebylo ono (fascinovalo mě jak krásně vypadala bez té zrzavé paruky). Zbožňovala jsem hlavně Kelly alias Melounka a skvěle byla zahraná i vzájemná nevraživost mezi Alem a sousedkou Marcy (která se vtipně provdala za Darcyho aby se mohla jmenovat naprosto uhozeně Marcy Darcy). Amanda Bearse musela mít neuvěřitelný smysl pro humor, když posléze díly i režírovala a narážky Ala na její vizáž se nezměnily, naopak spíš ještě přitvrdily. Některé hlášky si pamatuji dodnes, pro mě můj první sitcomový seriál, který jsem kdysi tak milovala (až na ty přimíchané smíchy). Proto 5 hvězd. ()

Teapac 

všechny recenze uživatele

Beru v potaz současnou dobu a bohužel si myslím že většina rodin to má úplně stejně. Naštěstí tato rodinka to bere s humorem a nadsázkou USA sobě vlastní. A doufám, že z toho počtu současných rodin nemá u sebe tak nadrženého fracka a tak lehcezaostalou cérenku ... ale kvůli ní hvězda do plusu. A za zoufalého Ala a za lehce nadřazenou peggy taky. Tři hvězdy bohatě postačí tomuto průměrnému sitcomu, kterému chybí něco od soli a něco od pepře - vzato kuchařskou metodou. ()

avatarak393 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem sledoval jako menší a nelituji toho. Byla to sranda. Ovšem některé postavy byly napsány tak, že bych je někdy za jejich chování i snad zavraždil. Ovšem seriál má velmi originální scénář s různými střelenými nápady a to tomu dodává grády. I když od doby, co seriál opustil David Garrison, tak už ztrácí úroveň. ()

tom275 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z nejlepších sitcomů všech dob. Jedna hláška za vše. AL:Peggy musíme šetřit, bez čeho se obejdeš? PEGGY: Jako obvykle...bez orgazmu. :-) ()

killer1992 

všechny recenze uživatele

Není to žádný seriálový odpad, dá se to sledovat, Al je skvělá postava, se kterou musí soucítit každej ženatej chlap, nicméně mi to přijde takové jednoduché a později se to i dost opakuje. Tři hvězdy jsou tak akorát. ()

710.cz odpad!

všechny recenze uživatele

Prvoplánová slátanina plná neuvěřitelně nesympatických přehrávajících individuí. Děj primitivní, předvídatelný, ubohý. ()

flanelek 

všechny recenze uživatele

Jednoduše Simpsonovi v hrané podobě.Nebo spíš simpsonovi jsou kreslený Ženatý se závazky. Bohužel Simpsonovi má rád, ale tady je to neustále dokola jen o tom kdo víc urazí mužskou polovičku nebo ženskou polovičku ()

Ondra.T 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem se nemohl posmívat hláškám členů rodiny, které snad vymyslelo tříleté dítě. Doplněno vulgárností slov a gest. S takovými lidmi bych opravdu nechtěl mít nic společného, natož si jejich pozorováním krátit volnou chvíli. ()

dvokar 

všechny recenze uživatele

Ne, tento seriál mi opravdu k srdci nepřirostl. Vtipy mi většinou nepřijdou směšné, a mezi postavami jsem nenašel nikoho sympatického. Odpad to úplně není, protože většina jsou jen moje subjektivní pocity. ()

Flatron 

všechny recenze uživatele

A tak sa Al Bunda stal pre mňa stelesnením sarkazmu a suchého čierneho humoru. Seriál, ktorý neomrzí a prvých 5-6 sérií, je ozaj parádnych, potom tempo postupne klesá. Návratom jednej vedľajšiej postavy sa potom kvalita troška zvýšila, ale už to nedosahovalo úroveň spomínaných prvých sérií. Každopádne takúto rodinku na obrazovkách už len tak neuvidíte. Miestami mi pripomína tento seriál Simpsonovcov len s inými typmi charakterov. 4* ()

Jarsey 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, ještě před dvěma lety bych tomuto seriálu dala odpad jak vyšitý! Ale po zhlédnutí všech sérií musím trochu slevit a uznat, že jako pohodový seriál na večerní uspávání je celkem dobrý, dokonce se u některých scén a hlášek člověk i zasměje. Jen ta Kelly je snad rok od roku hloupější a některé dialogy už byly víc trapné než vtipné. Celý seriál je plný předvídatelného a nuceného humoru. Ale pokud na to jdete s ne příliš valnými míněním, máte jistotu, že vás to zklamat nemůže, jedině mile překvapit, v nejhorším případě vás to utvrdí v názoru, jaký jste měli. Ale ty dvě hvězdičky dávám s čistým svědomím. Ani moc, ani málo. ()

fgf_hbf 

všechny recenze uživatele

Seriál se musí hodnotit v kontextu 90. let, protože moc dobře nestárne. Vzniklo mezitím více absurdních sitcomů, ale nikdo nemůže popírat, že Married with Children byl ve své době ojedinělý klenot televizní sitcomové tvorby. ()

sands 

všechny recenze uživatele

Po porovnaní pilotnej epizódy, čeký dabing vs. originál, určite neodporúčam český dabing a zostávam pri originálnej verzii. Zmenené a tým "zabité" viaceré vtipné situácie. Chváliť ho môže asi iba niekto, kto neporovnal s originálom. Seriál zatiaľ super, hodnotenie budem dopĺňať k jednotlivým epizódam. ()

McZmener 

všechny recenze uživatele

Byl by to celkem slušný seriál, ale ty neustálé zvuky a smích na pozadí to neskutečně ničí. Je to tak otravné, že to po druhém dílu vzdávám. ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama