Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (621)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tohle je klasika. Je sice pravda že ke konci to bylo horší a horší ale krásný 4* to udrží úplně v pohodě. Pamatuju si jak jsem se vždycky vrátil ze školy a vždycky dávaly nějakej díl takže jsem ho s chutí zkoukl. Herci v menších rolích potěšily. Klasika. ()

Mariin odpad!

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz nesympatické, nevtipné, trapné. Nechápu, jak se tohle může někomu líbit, ale znovu a znovu si musím uvědomovat, že názory lidí se hodně liší (Fanklub má přes 2 tisíce fanoušků!). ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Aspoň (nebo spíš jenom) za první série. Nebere se to vůbec vážně a má to i epizodní souvislé příběhy. A mimika rodiny, zejména Ala Bondyho, je skvělá. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

parodie na seriál, přijde mi to jako herecká Hvězdná pěchota, prostě naprostá tragédie, tolik trapnosti jsem ještě nezažil, herecké výkony jsou vytáhnuty z největšího dna, humor je ztělesnění trapnosti no hrozný ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Serál běží a běží. A přitom ceny nesbírá, ale diváci ho chtějí. Jinak by se netočily další díly. Možná, že divák sleduje pár dílů, a takhle se diváci střídají, díky tomu má seriál sledovanost a výsledně ukazatel sledovanosti vykazuje příkaz pro tvůrce - točit dál! Ženatý má závazky. A přece to neznamená pro jiné ženy, že by na něho neměly koukat jako na muže s velkým M. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s komentářem uživatele "packa". Kdysi se mi to líbilo, ovšem teď už mohu jen přemýšlet nad tím, jestli jsem tehdy měl chorý smysl pro humor a IQ zmrzlé makrely, nebo jsem takový teď, nevím a asi se to nedozvím. Vím však, že tento seriál se mi hnusí a Ed O'Neill je vtipný asi jako stěrač na ponorce. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem když jsem byl malý nehorázná sranda teda hlavně ty první série. El Bunda nemá chybu! :) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Z pěti na dvě aneb jak postupem let člověk mění vkus.Z legrace a smíchu se stala lehká averze.Nesnášim ty jeho idotský dětičky,vypatlanou paničku a kreténské sousedy.První díly u mě nedávno vyvolaly akutní dávicí efekt,za ty poslední kde je Jefferson Dercy a Alovi se konečně začíná sem tam dařit,plus za klub nemadam....tak to sou ty dvě.Jinak z lásky nenávyst bohužel.Nevidim smysl v točení seriálu,který se drtivou většinu zabývá neúspěchem hlavního hrdiny.Proč se koukat furt dokolečka na plno negativních událostí a imbecilních postav.Občas je to sranda ale když už sem tam Alovi opravdu přejete úspěch,zase ho imbecilní scénarista srazí k zemi a to nemluvím o těch debilních dílech kde je Peggy těhotná...to je přímo odpad nádhernej. ()

packa odpad!

všechny recenze uživatele

Všeobecnou popularitu této hrůzy absolutně nechápu, Asi nemám ten správný druh smyslu pro humor. Díky Bohu! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tak toto je fantázia ! Ed O´Neill ( Al Bundy ) a jeho pijavice, ktoré mu nedovolia "žiť"... Pardón, veď to je jeho rodina, ktorú nadovšetko miluje. Nuž, strčím ruku za opasok a skleným pohľadom sa zadívam do bedne... ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

"Try, try, try to separate them, it’s an illusion, try, try, try, and you will only come to this conclusion: Love and marriage, love and marriage go together like a horse and carriage." ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Existence podobného sitcomu nám aspoň upřesní, že nedostižný Americký sen (Plný dům, Krok za krokem) se nerovná vždy drsné realitě skutečnosti. A právě na tom stavěli tvůrci Ženatých se závazky poměrně úspěšně řadu let než jim došli nápady, což si však nebyli ochotni připustit. To je taky důvod, proč i přes vysoký kredit začátku nelze dát víc. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak kvůli tomuhle seriálu jsem před 12-ti lety byl každý den vzhůru až někdy do půlnoci (i když jsem ráno vstával do práce), jen abych viděl další díl. Již to samo o sobě svědčí o tom, že ten seriál prostě miluju. Samozřejmě, některé díly jsou slabší, některé jsou ale doslova perly. Docela extrémně a často až ad absurdum nastavené zrcadlo realitě, u něhož působí právě ta přehnaná absurdita, to člověk prostě zjistí, u kolika věcí, který mu připadají normální (nebo se prostě dělají), vypadá jako vylízanej idiot. Souboje mezi Alem a Peggy jsou často k pochcání. Nejlepší postava seriálu je zcela jasně Marcy, roztomilá sousedka na přesdržku! ()

fleker 

všechny recenze uživatele

al bunda, ztroskotanec prodávající obuv,,,,už vodmalička fandím aucajdrům, i v pohákdách držim palce většinou těm zlejm, protože v nich vítězí dobro nad zlem, a tudíš zlo je odzačátku v nevýhodě,,,, kvalifikační zápas na ms austrálie-samoa sem viděl asi šestkrát,a i když vím, že nakonec austrálie vyhraje o třicet jedna gólů, heslo "samoa do toho" si neodpustím,,,,a tak to mám se vším,,, v lese sbírám toliko plesnivý houby, a stýkam se jen s lidma, který sou naprosto vodepsaný...a dnes sem si byl koupit nový boty ...černýho petra si tentokrát vytáhla slečna jana,místní prodavačka obuvi...."dobrý den, co si přejete..." oslovila mě při vstupu do obchodu, "no přece boty", povídám jí, "vždyť sem v obuvi", "..a konkrétně jaké boty hledáte..", zeptala se teď už poněkud opatrně, "konkrétně nějaké hnusné boty" .."PROSÍM?", "víte, rád bych nějaký aušusový zboží, něco co už vám tu leží roky, a přesto že je to téměř zadarmo, nikdo to nekupuje",,,,"tak to tu u nás nevedeme",,,,"ale určitě se tu něco takovýho najde", rozhlížím se hladově po regálech, "třeba támhlety",,,"to jsou pumy, značkové,velice oblíbené",,,,"nějaký problém, jani?" volá z ničeho nic zpoza pultu starší a tlustší prodavačka , nejspíš šéfová, vypadáto že jana se tu teprve zaučuje, "tady pán hledá nějaké hnusné boty", informuje šéfovou a lidi kolem se otáčí,"hledám nějakou velice nevkusnou obuv, boty, se kterými byste se styděla vyjít na ulici, boty, se kterými jiné boty nechtějí nic mít... uvádím všechno na pravou míru...."HNUSNÉ BOTY NEVEDEME!" odsekne tlustá prodavačka , tak aby to i ostatní zákazníci dobře slyšeli, " však já už si tu něco najdu, nebojte" mrkám na ni a vydávám se na obchůzku,,,, jana taky obchází regály, a po chvíli na mě kejvne abych šel za ní, "tady máte jedny šeredný" šeptá potichu ,,,,,"fuj to je hnus", ušklíbnu se,"TY BERU!" ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tahle ženská a tenhle ňouma to byla fakt síla no a co teprve magor syn a dcera šleha prostě jedná velká zvláštní podívaná. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Mě by jeblo jak z Ala, tak z Peggy. Typická americká rodinka, kterou si musíte zamilovat, protože je vždycky příjemné vidět někoho, kdo je na tom (přinejmenším s intelektem) hůř než my. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale jsou díly, které mě hodně nudí a nepříjdou mi vtipné. Občas se ale klidně kouknu... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kto by neznal Bundovcov. Prvé série bezchybné. Bohužiaľ s pribúdajúcimi dielami klesá kvalita. Ako bonus Kelly, ktorá drží svetový rekord v neprerušenom počte dielov bez podprsenky. ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama