Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (622)

slatkac 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuhle nemám co dodat . Bundovi jsou ta nejšílenější rodinka jakou jsem kdy v televizi viděl. A funguje to. Alova nejlepší hláška: "Dneska přišla do krámu tlustá ženská.." ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Pane Bože, tak přece měla Oprah pravdu ?? Jsi jen velká tlustá ženská ??" ;) Vskutku geni(t)ální a jedinečná, leč zejména u nás nedoceněná, sitcomová satira a seriálová legenda, která vedle až nečekaně mnoha dalších podobností se Simpsonovými beroucími si rovněž na paškál americký styl života, média a střední třídu fascinuje především svou okouzlující sebereflexí.. Byť v prostředcích často více než dialogu užívá důsledné karikování.. Neskutečná hlína !! ;) Navíc díky ní a jedné epizodce spatřil světlo světa jeden úžasný pitomec, jehož později Matt LeBlanc v Přátelích a Joeyem dovedl k naprosté dokonalosti.. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je pro mne absolutní kult. Je s ním spjatý téměř celý můj život a když koukám na určité díly tak jako bych se vracel do dětských let. Jo tomu se říká nostalgie:) Ale i po letech má seriál co nabídnout. Ed O'Neill je po Homerovy asi nejsympatičtější seriálový buran. Takový USA Kameňák který ale neskutečně baví a po letech neztrácí svou sílu. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí prvních asi 30ti dílů uděluji plné hodnocení. Nejlepší byl díl s mrtvým santou - morbidnější humor snad ani neexistuje. ,,Fuj, santa smrdí pivem!" ,,Kdybyste přišli později, cejtili byste tvrdej." ,,Co od nás zase chcete? Na stromě se oběsil velikonoční králíček? Skřítek běhá po domě s kudlou v zádech?" Genialni. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Hlava rodiny - Al Bunda, domácí puťka - Peggy, ,,yntelygentní" (:-D) blondýna - Kelly, věčný smolař na holky - Bud. Tahle rodinka je naprosto skvělá. Jsou to věční smolaři, kteří mě baví. Někdy si říkám, že Al je opravdu chudák, ale jednotlivé postavy jsou vystavěné tak, že se musíte smát. Nemluvím také o sousedech, které Al miluje:)´Výborný seriál, který mě více či méně nezklamal. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Já miluju tenhle sitcom, vážně. Rozhovory mezi Bundovými jsou sice trochu nereálné (to chce opravdu fištróna, aby vám to pálilo tak moc, že jste schopni zareagovat na jakoukoliv větu), přesto se při každém dílu směji, až se za břicho popadám.. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Taký normálny komediálny seriál, ktorý ma však sklamal, nebol ako iné vtipné zo svojej doby, mal zaujímavé postavy, ale už to nebolo to pravé orechové a nudilo ma to. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Určitě je to svým způsobem komické, taktéž je to kult, ale mě vadí malá varianta hlavních hrdinů. Všichni mají společné vlastnosti : hloupost, zlomyslnost, protivnost. U jedno či dvou hrdinů by to stačilo, ale tím, že všichni jsou tak fádní to pro mě není zajímavý seriál. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt pakárna-naprosto neuvěřitelný se mi jeví fakt že se El nakonec nezastřelil(já bych to udělal už tak v 50té epizodě)--opoti kelly je Joey z přátel génius--Peggy je Pijavice s velkým P a Líná kůže s velkým L--Bad to ještě neví ale jednou skončí jako jeho otec--chudák El dělá práci která je okolím hodnocena hůř než hovnocucář--první epizody byly lepší protože občas El nakonec zvítězil nad osudem a byl to on kdo se smál naposled-pozdější díly se však vyznačují tím že adˇ se stane cokoliv.jakkoliv a komukoliv tak El vždy skončí až na ůplném dně žabích sraček-no a právě tím ztrácí seriál postupem času na působivosti.-škoda - 75% ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelné. Nač se omezovat realitou, když můžete chudákovi seriálovému manželovi nasadit pitomou manželku, ještě vymaštěnější dcerku a ujetého synátora. K tomu ještě pochopitelně nějací ti sousedé a kamarádi a legendární koktejl je umíchán. Netřeba doufám popisovat průlomové kvality, které tento seriál přinesl do našich televizí a kolika hercům odstartoval kvalitní kariéru. Anebo radši ano - Ed O'Neill po změti různých slabších filmů momentálně kotví v mnou oblíbené Modern Family, taky pološílená rodinka, Katey Sagal má pevnou pozici v Groeningově Futuramě a Christinu Applegate asi známe všichni, jak dobyla Hollywood. Jediný, kdo tak trochu ostrouhal je David "Bud" Faustino. I tak ale poměr 3/1 je kvalitní, jen si vzpomeňme, kolika hercům se podařilo prolomit "seinfeldovskou kletbu". ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál buď můžete a užíváte si ho, nebo ho nesnesete déle než pár minut a přijde vám trapně vulgární a sprostě trapnej, což asi bylo záměrem tvůrců. Patřím ke druhý skupině. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Flegův komentář o pijavicích atd. mě natolik rozesmál, že jsem se rozhodla seriálu také udělit nějaký bodík. Koukala jsem hlavně dříve, dnes už mě tolik nebere, ale humor má třeskutý a koho jednou chytí, dlouho nepustí. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Bundovci sú takí nereálni, až sú smiešni. Nič takého by sa predsa v normálnom živote nemohlo stať. Aj keď... Keď sa tak rozhliadnem po širokom okolí, veru také veci sa stávajú a často! Potom sa skúsim pozrieť po bližšom okolí a ešte bližšom... a pozriem sa na seba... Takže opravujem: Bundovci sú skvelá karikatúra nás. Videl som to už viackrát, ale pozriem si to znovu. ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama