Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (622)

misulka03 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale tento seriál skutečně nemám ráda, připadá mi hloupý, neinteligentní a nízký. Viděla jsem několik dílů a neříkám, že jsem se u toho ani jednou nezasmála, to bych zase lhala. Ale neoslovilo mě to a více než * mu dát nemůžu! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Kroku za krokem mi tohle k srdci nikdy nepřirostlo. Bylo to hrozně buranské. Ale dabing je povedený:-). ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Toho umělého smíchu je tam až moc, teda jako extrémně moc. Některé díly docela průměr, ale některé vynikají nad ostatní. I když dabing je docela odfláknutý (všechny původní zvuky jsou tím přehlušené), Pavlu Zedníčkovi nelze upřít to, že Ala Bundu si bez jeho hlasu nedovedu představit. Ostatní dabéři už nejsou takové terno, ale ty hlášky propasírované přes Zedníčka prostě zní dobře. A že jich Al má nejvíc a některé jsou opravdu skvělé. Bohužel je tam i hodně těch, které po překladu do češtiny nefungují. Naproti tomu myslím, že se povedlo, že v češtině se Al Bundy jmenuje "El Bunda", zní to víc buransky, chch. Jinak samozřejmě celé ty situace a epizody jsou dost umělé a vy vždy víte, kam přibližně budou jednotlivé pointy směřovat. Bylo by fajn, kdyby některé hlášky zlidověly a používaly se i v životě, protože potenciál tam je. Bohužel se myslím nic takového nestalo. Seriál je to zábavný, i když v dnešní době je už za zenitem. Já se u něj ale většinou dobře pobavím. ()

mr.kliky 

všechny recenze uživatele

al bunda, kterej dal kdysi v jednom zápase čtyři touchdowny, povýšil debilitu na kult. v pozdějších řadách nabírá zesměšnování a shazování rodiny, žen, mužů a vlastně lidí celkově naprosto bestiálních obrátek! ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Absolutní legenda nadupaná hláškama. Otráveny Edův ksicht je pecka. Po X - reprízách seriál přesto funguje. Nejlepší jsou první díly. "Ele chceš brokoličku? Požádal jsem si o ní? " Ele ty mě vůbec neposloucháš...Co?" :-D Ježíš Peggy ty sis málo nasprejovala vlasy, smrdí ti z pusy :-D ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější seriál, jaký jsem kdy viděl. Satira, sprosťárny, grotesky, prostě vtipy všeho druhu. Kdo se nesžije s fantastickým hereckým obsazením nepochopí genialitu seriálu :) ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem tomuhle seriálu dala šanci - zvlášť když většina lidí okolo mne byla nadšená.... - nicméně Al Bunda mi lezl na nervy stále víc a celá jeho famílie jakbysmet. Pro mne jsou vrcholem tohohle žánru už řadu let Simpsonovi a těm se máloco vyrovná! ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Nejsem pravidelný divák, dokonce mě ruší i ten "umělý" smích a potlesk, docela typický pro takové konverzační seriály, ale některé praštěné a cynické vtípky v povedených dílech mě dokážou tak překvapit a rozesmát... A já miluju překvapení! (A Peggy, jak rozkošně pohupuje nožkou :-))) ) ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Je to dobré, ale pořád jen to samé. V Českém televizním světě to podezřele vyčnívá a něco neblahého to vypovídá o kvalitě našich TV. (60%) ()

Wall-E 

všechny recenze uživatele

Sem tam se zasměju a Christina Applegate je fakt kočka, ale v konkurenci ostatních sitkomů tipu "Friends" nemohu dát lepší hodnocení. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Je až zarážející, jak tahle rodina "všehochutí" přípomíná realitu všedního dne ve většině domácností. Po vzoru Ala zasedám (s rukou v kalhotách) každovečerně k bedně a s vypnutým mozkem se nechám unášet touhle crazy/reality odreagovačkou!! Úvodní znělka, Jafferson a Bud jsou nejvíc!!!! ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama