Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (622)

d-fens 

všechny recenze uživatele

Al Bunda sa navždy zapísal svojím kyslo-tragikomickým výrazom do mojej "televíznej pamäte".... jeho postava pre mňa tvorí asi také vysoké percento úspešnosti seriálu, ako Homer v Simpsonovcoch. Seriál je zdrojom samozrejme inak vcelku prízemného, jednoduchého humoru, ale vždy keď sa tam objaví Al, zabudnem na veškerú prízemnosť, a bavím sa :) ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

"Bůh ví, ze jsem od života nic nechtěl, a taky jsem to dostal." ___ "Myslíte si, že v životě jenom prohrávám. Jenom proto, že mám podělanou práci, kterou nenávidím, a rodinu, která mne nerespektuje. Dobře, možná jsem pro vás neúspěšný. Ale chci vám něco říct. Každé ráno, když vstávám, vím, že to nebude lepší, dokud zase nepůjdu spát. Takže vstanu, vypiju svou vodnatou kávu a sním nerozmrazenou housku, sednu do auta bez benzínu, s prosezenými sedadly a šesti probuzenými krysami. Vrhnu se do práce, jen abych měl potěšení z toho, že natahuji pár levných bot na hnáty lidí jako vy. Nikdy nebudu hrát americký fotbal, jak jsem kdysi toužil. Nikdy nebudu milovat nádhernou ženu. Taky už nikdy nepojedu autem bez masky na hlavě. Ale neprohrávám svůj život, protože stejně jako každý jiný nikdy nebudu tím, čím jsem kdysi chtěl být. Budu dělat to, co nenávidím, čtyřicet hodin týdně, doživotně. Ale fakt, že si proto nestrčím do pusy hlaveň pistole, ze mne nakonec dělá vítěze." ___ Člověk se pohybuje mezi ideálem a skutečností. Al Bunda je typický hrdina všech dob. Vždy jde jen o poměr ideálu a bundovství v nás. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

To je přesně on - seriál, kde se pouští strojový smích po každé větě, aniž by byla vtipná. A já znechuceně zírám a přemýšlím, čemu bych se měl v té chvíli smát. V tomto případě doporučuji pro stejně orientované jedince prevenci - TV vypnout, odpojit od proudu, popř. prodat na aukru.cz. Ed O'Neill?? Ne-e. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - nominace (7) - 48. ročník (za rok) 1990 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Katey Sagal, 49. ročník 1991, 50. ročník 1992 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Katey Sagal, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ed O'Neill, 51. ročník 1993 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Katey Sagal ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Ed O'Neill je jako průměrný americký looser výtečný. Pracuje jako prodavač bot a jeho rodinka určitě nepatří do kategorie „taková normální.“ Ruku z kalhot, budou se rozdávat bankovky! Jako celek průměrné, protože kvalita časem strmě klesá, ale na poprvé jsem byl fascinován a velmi se nasmál! ()

Galerie (181)

Zajímavosti (114)

  • Jeffersonovo prostřední jméno je Millhouse. (Kulmon)
  • Al se narodil 5. listopadu 1947. (Kulmon)
  • V seriálu několikrát účinkovali rodinní příslušníci skutečných herců, např: Ed O'Neillova manželka Catherine Rusoff, Faustinův bratr Michael, matka Christiny Applegatové, bratr Katey Sagalové. A dvě tehdy skutečné přítelkyně Davida Faustina (Juliet Tablak a Elaine Hendrix). (ČSFD)

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama