Reklama

Reklama

Šampion

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Christian Ferro je nesmierne talentovaný mladý futbalista, ktorý si je však dobre vedomý svojej hodnoty vychádzajúcej športovej superhviezdy a tak je známy svojim nepredvídateľným a rebelským chovaním. Jeho klub už nie je ochotný ďalej trpieť jeho excesy a tak mu najme súkromného tútora, ktorého úlohou je nielen skrotiť hráčov temperament, ale mu aj odovzdať aspoň aké také vedomosti... (RTVS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Fujara777 

všechny recenze uživatele

Ale hej, dosť to pripomína talianske variácie na Dobrého Willa Huntinga. Nemá to ale až takú atmosféru a hĺbku. Ale mne to teda nejako extra neprekážalo. Má to totiž zopár dobrých dramatických momentov (napríklad hádka medzi Christianom a Valeriom ohľadom otca). Film by sa dal ešte viac vybrúsiť, ale aj takto je to príjemné sledovanie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad od Italů, natočit příběh o talentovaném fotbalistovi, kterej v hlavě nemá nasráno, ale ještě na to nepřišel. Jeho mladý mozek je totiž pohlcen italskými lirami. Bavilo mě to, pěkně se na to koukalo, navíc jeho mentor byl správně vostrej. Obecně bych mohl říct, že je to klasická dramedie s libivým hollywoodským feelingem, ale závěr si zasloužil čtvrtou hvězdu. ()

Reklama

JenYu 

všechny recenze uživatele

MFF KV 2019: Už před projekcí jsem tušila, že se mi bude film líbit, ale že až tak moc, to opravdu ne. Kdo na festivalu na vlastní kůži nezažil filmy s předlouhými pouštními záběry, mlčícími postavami, unylým prostředím a nekonečným tichem, nemůže pochopit, jak je tenhle snímek boží. Nadupaný jako motor Lamborgini, stylový jako celá Itálie, optimistický jako debutující režisér a lidský jako Christianovo pravé já. Zase se musím ptát, jak to ti Italové dělají, že se mi ten jejich rukopis tak líbí...? ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Obdivoval jsem člověka, který po projekci Šampiona na konci diskuze s tvůrci tuhle komedii označil za „bohatý příběh vybočující ze schémat prostoduchých hollywoodských komedií“. Přitom přesně do téhle šablony Šampion zapadá dokonale a naplňuje klasická dějová klišé bez jakýchkoliv inovací a překvapení. Většině to asi stačí, ale mně to i na lehké bezmyšlenkovité komediální odreagování připadalo jako tak nějak málo. [KVIFF 2019] ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Originálny námet. Vždy ma zaujímal život takýchto športovcov a ako zvládajú, resp. nezvládajú školu. Z tohto pohľadu to bolo ukázané skvelo. Čo mi ale vadilo, ten umelo vytvorený zvrat a naťahovaný záver. Réžia to nezvládla. Vybudovali príbeh, kde išlo všetko pekne hladko, ale bolo to príliš skoro na ukončenie, tak to chceli zamotať úplne nezmyselne a nasilu. Celé sa im to tam rozpadlo a už to len doklepávali. Preto iba 3 z 5 ()

Galerie (34)

Související novinky

MittelCinemaFest 2019 začíná

MittelCinemaFest 2019 začíná

27.11.2019

Středoevropský festival italského filmu v Česku již po sedmé představí to nejzajímavější, co aktuálně italský filmový průmysl nabízí. Od 28. 11. do 9. 12. si MittelCinemaFest 2019 užijí i diváci v… (více)

Reklama

Reklama