Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ti, co ho milovali včera, by neměli počítat s dneškem. Ti, co se do něj zamilovali dnes, riskují, že jim zítra zlomí srdce. Graham (Eduardo Noriega) pracuje jako úředník v kopírovacím studiu. Má vše, po čem ženy touží: je šaramantní, vtipný a sexy. V důsledku úrazu však trpí ztrátou dlouhodobé paměti. Většinu věcí zapomíná už po pár minutách. Nepoznává svou ženu Isabelle (Paz Vega), syna Antoina (Leny Bueno) ani svého nejlepšího přítele Freda (Eric Caravaca). Od té doby, co pro něj každý den začíná všechno znovu, se Graham vyrovnává se životem zaznamenáváním všech detailů do elektronického deníku a snaží se najít klíč ke své identitě. Někomu jeho "postižení" vyhovuje, někdo jím trpí. Grahamova atraktivní nadřízená Sabine (Nathalie Richard) využívá jeho pohlavní touhu ve svůj prospěch. Krásná Irene (Anna Mouglalis) se marně snaží vzdorovat Grahamovu neodolatelnému šarmu. Ale jak se do ní může Graham opravdu zamilovat, když je pro něj každé setkání jako první? Irene se snaží najít nové cesty v jejich vztahu. Musí si pamatovat vše, co prožívají - pro ně pro oba. Každý v Grahamově okolí má své důvody, proč by se měl a nebo neměl uzdravit (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

MUNRO 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film.Jde o jakousi francouzskou variaci 50 krát a stále poprvé,jen ve zcela jiném netradičním hávu.Měl jsem sto chutí po 10 minutách zmáčknout stopku a ocejchovat tohle dílko nálepkou-odpad!Úvodní čtvrthodinka se dá díky naprosto zmatenému a silně netradičnímu úvodu,podpořeného stupidní elektronicko-dance hudbou přestát jen velmi ztěžka.Postupně se ale děj začíná rozvíjet,i když styl vyprávění není rozhodně pro každého.Snadno pochopím,že někdo hodnotí čtyřmi hvězdičkami,zatímco někdo neváhá napařit-Odpad!Já jsem s přibývajícími minutami přicházel filmu na chuť a nakonec jsem po dlouhém váhání zvolil hvězdy čtyři.Po závěrečných titulcích mi totiž došlo,že ten zvláštní film v podstatě velmi rychle utekl a vlastně mně i pobavil.Očekávání,jestli se Grahamovi paměť vrátí a přijme zpět svou manželku a dítě,nebo zůstane se svou současnou milenkou,nebo přijde nějaký další zvrat,mně zkrátka udrželo v napětí až do konce. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Pratele tento film jsem videl dvakrat a ani jednou jsem si na nejake Memento nevzpomel. Zmateny film to tedy bezsporu je, ale idkyz jsem mu zpocatku neveril tak se mi vlastne dost libil a hned na nej nezapomenu ... a to nejen kuli tem roztomilym a krasnym hereckam v prednich rolich (Anna Mouglalis a Paz Vega) . ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Urcite zajimavej namet. Herci hrajou taky slusne v čele s Noriegou. Ale cele to je takove zmatene a v podstate se tam za cely film nic poradneho nestane. Chtelo to film lip propracovat. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Zde můžeme vyjít z resumé oficiálního textu distributora: "proč by se (někdo) měl a nebo neměl uzdravit"? Současně se ovšem zmateně ptáme: Je to skutečně tak? Může se takto chovat člověk se ztrátou historické (dlouhodobé) paměti? Je to dobré nebo špatné, a pro koho? Začná část recenzentů považuje film za "zmatený", to znamená jiný, odlišný od "standardní" kinematografie. Zpracování příběhu je tu vskutku nové a něčím nepříjemné. Je tím Grahamovo chování k ostatním nebo ostatních vůči němu? Měl by se nebo neměl uzdravit? Že je jeho život stejně hodnotný jako ostatních, nemůže nikdo popřít - a právě v tom je ten zmatek. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama