Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na filmové katedře univerzity Alpine probíhá mezi studenty ´vražedný boj´. Nejlepší filmová ročníková práce získá cenu Hitchcocka a kromě toho tvůrce čeká i angažmá v Hollywoodě. Amy udělá všechno proto, aby cenu získala právě ona. Členy jejího štábu však jednoho po druhém vraždí záhadný vrah. Teď musí Amy odhalit vraha dříve než se i ona sama stane součástí krvavé městské legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No skvělé...s původním Urban Legend to nemá společného skoro vůbec nic (snad jen to, že hlavní hrdinka chce natočit absolventský film o Městských legendách) a ač je odhalení vraha celkem překvapivé...tak to posere pointa, která jako by z oka vypadla Vřískotu. Ale zase úplný závěr odehrávající se ve cvokhauzu vyvolá aspoň mírné pousmátí pro ty, kteří viděli jedničku. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Ottman umí skládat dokonalou hudbu, ale prosím všechny zodpovědné lidi, aby mu už nikdy nedovolili vzít do ruky kameru, protože pak bychom se mohli dočkat něčeho podobně odstrašujícího jako zde. Horrory, ve kterých si postavy dělají z horrorů legraci totiž fungují v případě Vřískotu (který je tu společně se svým prvním dílem přímo nechutně kopírován), ale tady vůbec. Zápletka se díky nefunkčnímu pokusům o hrůzu stává dokonale hloupou a situaci nezachrání ani pár (tehdy ještě neznámých) sympatických seriálových tváří. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Četla jsem, že z mobilu můžeš dostat raka." „Městská legenda." „Škoda." Zábavný úvod v letadle a pak už následuje jakási obdoba jedničky, jen děj se tentokrát přesouvá do filmových ateliérů. Jeden se až nestačí divit, kvůli čemu je člověk schopen vraždit. Nejlepší scéna je s ledvinou, pěkná je výprava do dolů, pobavily rozhozené zbraně a finále na hřbitově vůbec. Důvod, proč se dívat na slasher, je jasný - chci vidět spousty vražd. Ty tu jsou, i když stejně jako u jedničky mohl vzniknout výživnější masomlejn, což se opět nestalo. Ale napětí by místy bylo, nu a těch mrtvol taky není málo. Škoda, že dostatečný prostor nedostala Rebecca Gayheartová, ale i tak za ní dík. S odstupem doby shledávám dvojku jako příjemnou jednohubku. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První díl sem zatim neviděl, ale dvojka mi přišla dobrá. Podle mě hodnocení tady neodpovídá ani zdaleka kvalitě filmu. Hned od začátku se film rozjede ve velkým stylu a o napínavý scény fakt nouze neni a John Ottman se neštítil ani správně drsně brutálních scén, takže sem se moh podívat na ledviny mozek atd jak vypadaj a na pěknou scénku se psem. Po těhle jatkách se už sice Ottman celkem uklidní a žádný další orgie už moc nenachystal, ale za to se stupňujě pěkná temně strašidelná atmosféra. Jediný co tak trošku film kazí je pointa, ostatně jako u každýho takovýho hororu, sice sem to čekal ještě horší, ale to co scénáristi vymysleli určitě taky neni zrovna geniální kousek ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Anson Mount, který ve snímku ztvárnil Tobyho, se původně ucházel o roli Travise Starka/Trevora Starka. (Avalon820)
  • Původně bylo naplánováno, že natáčení proběhne v kampusu University of Western Ontario. Vedení školy však nevydalo tvůrcům svolení, a to z důvodu násilné povahy filmu. Nakonec se tedy natáčelo v kampusu Trent University v Peterborough v Ontariu. (Avalon820)

Reklama

Reklama