Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na filmové katedře univerzity Alpine probíhá mezi studenty ´vražedný boj´. Nejlepší filmová ročníková práce získá cenu Hitchcocka a kromě toho tvůrce čeká i angažmá v Hollywoodě. Amy udělá všechno proto, aby cenu získala právě ona. Členy jejího štábu však jednoho po druhém vraždí záhadný vrah. Teď musí Amy odhalit vraha dříve než se i ona sama stane součástí krvavé městské legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No skvělé...s původním Urban Legend to nemá společného skoro vůbec nic (snad jen to, že hlavní hrdinka chce natočit absolventský film o Městských legendách) a ač je odhalení vraha celkem překvapivé...tak to posere pointa, která jako by z oka vypadla Vřískotu. Ale zase úplný závěr odehrávající se ve cvokhauzu vyvolá aspoň mírné pousmátí pro ty, kteří viděli jedničku. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ottman umí skládat dokonalou hudbu, ale prosím všechny zodpovědné lidi, aby mu už nikdy nedovolili vzít do ruky kameru, protože pak bychom se mohli dočkat něčeho podobně odstrašujícího jako zde. Horrory, ve kterých si postavy dělají z horrorů legraci totiž fungují v případě Vřískotu (který je tu společně se svým prvním dílem přímo nechutně kopírován), ale tady vůbec. Zápletka se díky nefunkčnímu pokusům o hrůzu stává dokonale hloupou a situaci nezachrání ani pár (tehdy ještě neznámých) sympatických seriálových tváří. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První díl sem zatim neviděl, ale dvojka mi přišla dobrá. Podle mě hodnocení tady neodpovídá ani zdaleka kvalitě filmu. Hned od začátku se film rozjede ve velkým stylu a o napínavý scény fakt nouze neni a John Ottman se neštítil ani správně drsně brutálních scén, takže sem se moh podívat na ledviny mozek atd jak vypadaj a na pěknou scénku se psem. Po těhle jatkách se už sice Ottman celkem uklidní a žádný další orgie už moc nenachystal, ale za to se stupňujě pěkná temně strašidelná atmosféra. Jediný co tak trošku film kazí je pointa, ostatně jako u každýho takovýho hororu, sice sem to čekal ještě horší, ale to co scénáristi vymysleli určitě taky neni zrovna geniální kousek ()

choze 

všechny recenze uživatele

Když v jedné scéně přišla titulní hrdinka ke svému profesorovi a řekla mu, že chce jako svůj absolventský film natočit horor o zabijákovi studentů a ten nadšeně (bez ironie) vykřikl: "Výborně!", málem jsem si ucvrkl do kalhot. Jednička byla sice jen tuctovým Vřískotovským klonem, ale po shlédnutí dvojky vám bude připadat jako veledílo. S přehledem nejslabší americká vyvražďovačka posledních let. Kristepane, vždyť v tom hraje Anthony Anderson! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto bolo moje druhé stretnutie s filmovou sériou "Urban Legends". Pred pár týždňami som náhodou zhliadol "Temnú legendu 3: Krvavá Mary". Bol to celkom dobrý teenagerský duchársky revenge horror. Príjemne ma prekvapil. Preto som si povedal, že dám tejto sérii ďalšiu šancu a zohnal som si druhé pokračovanie, ktoré nesie podtitul "Posledný záber". Tento krát to nebola duchárčina, ale slasher. Avšak príbeh o študentke filmárčiny, ktorá sa rozhodne natočiť horror a popri tom začnú skutočne umierať ľudia ma nebavil. Vrah v šermiarskej maske ma veru nevydesil. Oproti "Temnej legende 3" sa mi to zdalo o hodne slabšie. * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Četla jsem, že z mobilu můžeš dostat raka." „Městská legenda." „Škoda." Zábavný úvod v letadle a pak už následuje jakási obdoba jedničky, jen děj se tentokrát přesouvá do filmových ateliérů. Jeden se až nestačí divit, kvůli čemu je člověk schopen vraždit. Nejlepší scéna je s ledvinou, pěkná je výprava do dolů, pobavily rozhozené zbraně a finále na hřbitově vůbec. Důvod, proč se dívat na slasher, je jasný - chci vidět spousty vražd. Ty tu jsou, i když stejně jako u jedničky mohl vzniknout výživnější masomlejn, což se opět nestalo. Ale napětí by místy bylo, nu a těch mrtvol taky není málo. Škoda, že dostatečný prostor nedostala Rebecca Gayheartová, ale i tak za ní dík. S odstupem doby shledávám dvojku jako příjemnou jednohubku. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ukážka prečo degradovali 90s williamsonovské slashery a prakticky do štyroch rokov vymreli. Ten neustály whodoneit fetiš ich zabil. Miesto toho, aby film nadviazal na predošlý dej a budoval mytológiu, prichádza s novou zápletkou a novým vrahom. Ach áno zápletka. Nielen že je dementná predstava o tom, že na filmovej katedre skoro každý točí brakové horory, no v živote som nevidel dementnejší motív vraždenia ako tu. To by nedali do scenára ani tvorcovia To je vražda, napísala... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +a zase tu máme spoustu známích mladých tvářiček na vykuchání -samotná zápletka a příběh a i záverečné vyústění je směšné a už to tu bylo/// Městská legenda 2 je na chlup stejná jako předešlí díl. I když přeci jen tomu předešlému nelze upří jistou originalitu, kterou zde nenacházím. Některé momenty jsou zde sice "nové". Jako například prostředí filmové školy. Jenže to ničemu moc nepomůže a hlavně poslední třetina začíná strácet na tempu. Vrah je opět zahalen pod maskou, takže můžete jen hádát, kdo se pod ní skrývá. No alespoň tvůrcům to dává možnost tam v závěru šupnout kohokoliv, kdo ještě dejchá. A jakože to zase bude psychopat, kterej než něco podnikne, tak se nejdříve vykecá, proč to vlastně dělá. A to jako vždy bude chyba největší. Tak co si o tom myslíte vy? Já si myslím, že už tu to bylo. Takže příště až zase bude někdo tvrdit, že de točit něco originálního, tak mu to baštit nebudu./// Celkem 61%/// ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Asi o milimeter menej dementné než jednotka, no stále tak desaťkrát dementnejšie, než väčšina ostatnej hororovej produkcie. Vážne zábavná je asi len posledná scéna a strach samozrejme... nikde. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak táto svižná vyvražďovačka ma presvedčila viac ako jej predchodkyňa. Takto má vyzerať riadna killovačka. Scenár nehýri originalitou, ale prevedenie je super a konečne "mestské legendy" dostali ten správny odev. Skrátka som mal pocit, že sa pokojne môžem prebudiť vo vani plnej ľadu a nemať nejaký ten orgán... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nejlepší scéna přijde vlastně až po skončení filmu při titulcích - hitchcockovský závěr s cameem Rebeccy Gayheartové mě neskutečně nadchnul a pobavil, takže jsem se nakonec rozhodl jinak podprůměrnému slasheru přiřknout hvězdu navíc. Levnost filmu čišela z každé scény, k tomu donekonečna se opakující hlouposti z filmů o točení filmů (fakt to někomu přijde jako atraktivní prostředí? mně ne), vrah bez charismatu, některé vysloveně herecké omyly (Anthony Anderson? cože?) a kromě úvodní vraždičky inspirované urban legends s vyříznutou ledvinou vysloveně nenápadité (a i tahle scéna absolutně postrádá logiku - proč tam vlastně byla? proč by to vrah zatraceně dělal?). Je to lepší než drátem do oka, ale zase ne o moc. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem velkým příznivcem slasheru coby hororového subžánru, tak od konce 80 let nevzniklo příliš mnoho dobrých filmů, které by nedělali ostudu svým předchůdcům. Vřískot byl jednou z mála světlých výjimek a vlastně odstartoval novodobou vlnu všemožných teen vyvražďovaček. Jenže většina z nich se jen snažila přiživit na jeho slávě a navíc se jejich tvůrci neštítili prachsprostě vykrádat (okopírovat) některé scény, nebo v horším případě i skoro celou zápletku. No a série Urban Legend (s) je toho zdárným, či chcete-li smutným příkladem. Zvláště pak první dva díly. Již samotná jednička na mě příliš velký dojem neudělala, ale dvojka šla, co se kvality týče ještě mnohem níže. Když jsem si přečetl jméno režiséra John Ottman, nemohl jsem si ani zaboha vzpomenout, odkud já ho jen znám. No a při pohledu do jeho tvorby mi to bylo hned jasné. Tenhle chlapík patří mezi zkušené skladatele a svou hudbou ozdobil nejen známý film.... O to víc mě zklamalo, že jako režisér úplně propadl. Už dlouho jsem neviděl tak jalový slasher, který v sobě až na pár okamžiků neskrýval potřebnou atmosféru a napětí. Popravdě jsem se u sledování dvojky dost nudil. Navíc kromě úvodního mordu, nebyly ani následující vraždy moc zajímavé (o originalitě se nebudeme bavit vůbec). Většinou se vše podstatné odehrávalo klasicky mimo záběry kamer a kromě bolestných výkřiků obětí a trochu krve, nic pořádného neuvidíme. Režisér se sice snažil několikrát šokovat lacinými lekacími scénami a rádoby zvraty, ale tohle prostě nemělo šanci na větší úspěch.30% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"To její přehrávání by bylo ubohý i v pornu." A asi stejně ubohé by to bylo, kdyby celý štáb chtěl nějaké to porno natočit. První Temné legendě se alespoň trochu zajímavými vraždami inspirovanými městskými legendami, podařilo uniknout čistému plagiátorství vřískotovské šablony. Dvojka do ní ale zapadla až po uši. Šeď, nuda, neoriginálnost, klišovitost, všednost, nezajímavost a ultratrapná pointa na závěr. Prostě jen další nudný (snad i nejnudnější, co jsem viděl) devadesátkový vyvražďovák. Tohle je prostě jeden dlouhý sedmadevadesátiminutový omyl. 0,5* Více na mém blogu: www.hororovykabinetdreraserheada.blog.cz. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

O dost slabší jako jednička, natáčení se ve směs povede jakože v masakr, opět po slabší jedničce nic extra. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jsou mladí a pohlední s budoucí kariérou v showbusinessu před sebou a proto je chce někdo zabít. Nejspíš je to kvůli sračkám, který točej. A sračka je i druhá Temná legenda. Slasher je vesměs klišovitý žánr, takže pokud nemáte solidní zápletku, která by vyvážila relativní nezkušenost v oboru, chce to někoho, kdo v tom umí chodit. Ottman měl k dispozici tupý scénář a on sám o sobě možná umí hrát na klimprklampr, ale na režisérskou stoličku určitě nepatří. Potěší pár známějších tváří, ale tim to taky hasne. 10% ()

Reklama

Reklama