Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (645)

Satan 

všechny recenze uživatele

Jack Black nám servíruje rock v plném rozsahu a je na něm vidět, že nemusel moc hrát (některé kreace ovšem trochu přehání). Hudební vložka je neoddiskutovatelná a neoddělitelná část filmu a je vynikající (začátek je opravdu božský). Po celou další dobu čekejte scénář v podobě Sestry v akci s klišoidním závěrem, který se kupodivu snaží klišé vyhýbat (ještě by scházelo, aby vyhráli). Suma sumárum - jestli máte k rocku blízko a k Blackovi ještě blíž, neváhejte a Školu ro(c)ku užívejte. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mám rád rock. K entuziastickému křepčení korpulentního Hobita Blacka a k šablonovitým koncům, kdy se hlavním hrdinům dostane toho, čeho se nedostává Rolling Stones ve skladbě Satisfaction, mám vztah ryze neutrální. Co však rád nemám je to, když je dobrý námět zavražděn absencí vtipnosti a hereckou toporností, která ulehčila představiteli falešného kantora zašlápnout s lehkostí Gargantuy všechny kolegy na place a School of Rock tak pro mě končí jako kapela jednoho hitu.. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

LET'S ROCK! Black si svoju postavu užíva a exceluje pri gitarových solách. Z jeho spevu cítiť, že sa v rockovej histórii vyzná. K tomu úžasný soundtrack, ktorý sa výhyba súčasnemu trendu - "Dajme šancu mladým"- a veľmi príjemná komédia, plná skvelých rockových peciek, ktorú ocenia hlavne rockový fandovia, je na svete. "Všetko bolo super, kým neprišla MTV, tá to všetko pokazila!". ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Toliko slibovaná podívaná se bohužel nekonala. Zas toliko vtipné to nebylo a na to abych byl dojat tím dětským duchem to příliš vařilo z různých klišé. Prvních 20 minut je naplněno skvělýma fórkama a Black ukazuje včem je konečně vtipný. Potom jakoby scénaristům došel dech a nasadili hodně smířlivý tón, která je Blackovi příliš těsný. Velká škoda, že neměli toliko odvahy jako scénáristé filmu Santa je úchyl. Nakonec se to vše přehoupne do rodinné komedie, kde ti zlí jsou nakonec napraveni a hrdinové opěvováni. Námět je rozhodně dobrý, škoda jen že padl do rukou bezradných scénaristů. Celkový dojem ještě zachraňuje Jack Black, který přeci jen předvádí svůj nadprůměr. Víc ale od toho nečekejte, nic víc tam totiž nenajdete. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Film který si hraje na převracení klišé, příčemž je sám používá k vlastnímu prospěchu nemůže být zase až tak špatný. Ovšem samotná premisa zde není využita až do dna a příběh značně pokulhává v mnoha ohledech. Jack Black nepatří mezi mé oblíbené herce, jeho výkon mu absolutně nevěřím. Prostě jsem jen viděl herce, který se snaží oslnit kamery a vůbec celý štáb, ovšem tyhle jeho kreace nemají šanci přistoupit až k divákovi. A ani scénář mu nevkládá do úst přilišné perly, ty dialogy byly opravdu strašné. O dětech se nemá ani smysl bavit. Tím největším kladem jsou pak - a to je nejdůležitější - samotné songy, které prostě šlapaly a měly páru, ale doma bych si je opravdu jen tak z trucu nepouštěl, jsou spíše skvělou pohonou jednotkou pro film. Jack Black zpívá opravdu velmi dobře, ale to jsem od něj čekal. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • Film měl být původně muzikálem. (HellFire)
  • Napriek nadšeniu počas záverečných titulkov sa nikomu z Nedových (Mike White) študentov nepodarilo zahrať C-akord. (Weezy22)
  • Když parta odjíždí na koncert a Dewey (Jack Black) nastupuje do autobusu, jedná se o klasický školní autobus. Záběry z interiéru však odpovídají minibusu. (BisiJoker)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama