Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (646)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem měl asi očekávání až moc vysoká, ale příliš mě tento film neoslovil. Jack Black se v této roli určitě pořádně vyřádil a užil si to, což je poznat. Navíc tato role mu vysloveně sedla. Ale co nesedlo mně, to byla dějová stránka filmu. Když to tak mám říct, tak ten film se neuvěřitelně táhl, aniž by nabídl jakýkoliv zajímavý děj. Minimálně polovina filmu byla o tom, jak Jack Black formuje dětskou kapelu. A po chvíli už mě to začínalo docela nudit. Čekal jsem od filmu rozhodně více, než to, co jsem dostal. Ale trochu to v mých očích zachránil ten konec, protože happy end se v tomto případě přece jen nekonal. Celkově však film vidím jako takové menší zklamání. Ale přece jen koukatelné to je, a jak už jsem napsal, vidět Jacka Blacka v tomto filmu je opravdu zážitek, role rockera mu fakt sedla a perfektně si to užíval. A snad i on je důvodem, proč dávám tři hvězdičky. Na vyšší hodnocení to určitě nebylo, protože tohle je skrz naskrz průměrná komedie, která si podle mne lepší hodnocení ani nezaslouží. Ale je možné, že fanoušky rocku to zaujme, u mne to však zůstalo za očekáváním. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

LET'S ROCK! Black si svoju postavu užíva a exceluje pri gitarových solách. Z jeho spevu cítiť, že sa v rockovej histórii vyzná. K tomu úžasný soundtrack, ktorý sa výhyba súčasnemu trendu - "Dajme šancu mladým"- a veľmi príjemná komédia, plná skvelých rockových peciek, ktorú ocenia hlavne rockový fandovia, je na svete. "Všetko bolo super, kým neprišla MTV, tá to všetko pokazila!". ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

V Amerike majú špeciálne typy škôl so špeciálnymi stenami, kde v susednej triede nepočuť hluk elektrických gitár a bicích. Nikto vašim deťom nekontroluje známky a učitelky sú staré panny, vnútri však nadržané mrchy, ktoré si svoju frustráciu vybíjajú na bezbranných deťoch. Už ani neviem, prečo som dal pred 7 rokmi tri hviezdy, ale nebudem kaziť radosť Blackovi zvíjajúcemu sa na zemi pri gitarovom sole a ostanem iba pri písaní komentáru k dávno udeleným hviezdam. Ten ukončím s konštatovaním, že škola roku hrala lepšie, ako suchári z No vacancy. Skoda, že sme sa nedozvedeli, ako skončili paralelné lúbostné línie, či teda riaditelka sa vyspala s tým rockerom, alebo dala prednosť Blackovi. Ale to asi malo byť dovysvetlené v dvojke, ktorú už nikto nenakrútil. Ci bohužial, to sa neodvážim tvrdiť. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mám opicu. Vie niekto, čo to znamená?“ – „Že ste opitý.“ – „Nie. Znamená to, že VČERA som bol opitý.“ – „Takže ste alkoholik.“ Keď sa to tak vezme, v niektorých scénach je to až zarážajúco amorálny film s „hrdinom“, ktorý by si v podstate za to, čo robí, zaslúžil nejaký rok v base. Každopádne vidno, že v tomto smere je Škola rocku svojím spôsobom rozprávka, kde režisér neriešil "reálne" problémy, z ktorých by iní urobili psychotriler. V jeho svete stačí napochodovať do školy, vymyslieť si, že som učiteľ a každý mi to automaticky uverí (a triedu síce odhlučním tak, že nie je počuť žiadna hudba... ale po niekoľkých týždňoch „zrazu“, keď sa to scenáristovi hodí, hudba počuť je). Ak toto dáme bokom, je Škola rocku malý kultový film s fantasticky dynamickým Jackom Blackom, ktorý do úlohy išiel naplno, zjavne si s režisérom Linklaterom absolútne sadol, rozumeli si a dá sa povedať, že priamo pred kamerou bol akousi jeho predĺženou rukou, keďže z viacerých momentov je vidieť a cítiť, že takpovediac priamo počas scény režíroval detských hercov a vcelku veľkým spôsobom improvizoval a hral sa s nimi. Výsledkom je parádna chémia, ktorú s predstaviteľmi skvele napísaných detských rolí má. Škola rocku nie je muzikál, ale akonáhle sa rozozvučia nástroje a niekto začne spievať, je to fantasticky natočené, s dynamikou v krvi a so srdcom na dlani, čo samozrejme vrcholí v epickom finále, ktoré vás rozseká na malé kusy a potom sa z toho tri dni budete dávať dokopy. Seriál z r. 2016 som nevidel. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Film mě hned vrhl do víru událostí téměř okamžitě a za podpory hard-rockových kytar rozjel typickou okoukanou story o loserovi, co nakopal zadek světu, skvěle se přitom pobavil a v konečné fázi zanechal ve svých žácích pocit náležité hrdosti a stesku. Od první minuty v tom jedete s Blackem, jedete s pedálem na podlaze a nezastavíte se ani s konečnými titulky, protože jeho komický potenciál je vyždímán doslova do posledního filmového políčka. Film je manéží Jacka Blacka, do které nevydal pozvánky pro své kolegy a rozjíždí jí v takové parádě, že bude vaše bránice vzdorovat naprosto marně. Ano, je poněkud výstřední a nechutný. Ale pokud svůj komediální talent uchopí za správný konec, použije své muzikanstké zkušenosti a perfektně okouká rockerské finesy mlaťte mě, ale musím se mu smát. Zvykl jsem si na něj, zvykl jsem si na jeho třídu a na konečném klání rockových kapel mi skutečně běhal mráz po zádech, tak jsem byl nervózní, aby to těm capartům vyšlo. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • Pro chytání Jacka Blacka (Dewey Finn) při skákání z pódia bylo pro jistotu použito několik najatých kaskadérů. (don corleone)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama