Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (153)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rodinu Addamsonovcov stvoril koncom tridsiatych rokov minulého storočia karikatúrista Charles Addams. Odvtedy sa táto bizarná rodinka dočkala viacerých filmových adaptácii. Ja osobne považujem za najlepšiu verziu televízny seriál "The Addams Family" (Rodina Addamsonovcov), ktorý bol natočený v priebehu rokov 1964 až 1966. Boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahovali šesťdesiat štyri epizód. Je to časom overená čiernobiela klasika. Gomez Addams, jeho manželka Morticia, ich dve deti dcéra Wednesday a syn Pugsley, strýko Fester, monštruózny sluha Lurch, stará mama Addamsová a samozrejme useknutá ruka Thing. Makabrózne, komediálne, dokonalé. ***** ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nedokážem odhadnúť, koľko je mojej preferencii seriálu pred nasledovníkmi nostalgie a koľko realistického zhodnotenia a vlastne ma to ani nezaujíma. Seriál ma svojou odlišnosťou zaujal už keď som ho sledoval na ORF. A keď mu pridali nezvyčajne kvalitný slovenský dabing bola moja spokojnosť ešte vzrástla. Pri filmoch, ktoré sa snažili parazitovať na seriáli som už márne hľadal, čím obohatili pôvodinu a viacmenej som sa pri ich sledovaní nudil. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Kultovní pro mě osobně výjimečný seriál. Výjimečný v tom, že opravdu nemám rád dabing, ovšem tady si to bez slovenského znění představit nedokáži. Ale zpět k seriálu a třeba jeho dokonalému obsazení, ze kterého snad vyzdvihnu alespoň Johna Astina a Carolyne Jones, ti zde tvoří dokonalý pár, až pomalu nevěřím, že tomu tak není i v životě mimo filmové ateliéry a plátna. Chválit by se ovšem dali všichni herci a jejich postavy. Všichni jsou výborně zahraní a obsazení... dobrá, přece jen bych ještě neměl opomenout nejlepšího "domovníka" všech dob Lurcha. Taktéž úvodní znělku, kterou z hlavy nedostanu již nikdy a chytrý a vtipný scénář. 80% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejspíš navždy naprosto nedostižné zpracování Addamsovy Rodiny, černobílé a se slovenským dabingem, tak jak to mají mazlíčci rádi:) (Strýko Fester a Lurchovo "Zvonili ste?" obzvlášť vynikají). Seriál zkrátka má nenapodobitelné kouzlo, které ani výborné filmy nedokázaly přivést zpět. Nezapomenutelné akrobatické číslo Johna Astina (Gomez Addams) se objevilo i v seriálu Jsem Do Tebe Blázen, ale tam nedopadlo právě nejlépe...lépe řečeno dopadlo, ale z pořádné výšky:)) ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Klasika morbídneho humoru. V detstve som to miloval, ale nevedel som mnohokrát doceniť bravúrne dialógy, takže mi ostalo užívať si iba všetky ostatné veci ako kulisy, rekvizity, Lurchovo "Zvonili ste?" alebo úžasnú Vec. Gomezovic famílii som naplno prepadol až po tridsiatke. Raritou je výborný slovenský dabing, teda až na nahovorenie väčšiny hosťujúcich postáv. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • Postava Lurcha mala byť pôvodne úplne nehovoriaca. Ted Cassidy však originálne zaimprovizoval s dnes už svojim legendárnym "You rang?", ktoré sa potom pravidelne dopisovalo do scenára. (milhouse86)
  • Postava Kena Weatherwaxe se měla původně jmenovat Pubert. Tvůrci filmu však nakonec pojmenování změnili na Pugsley, protože se jim původní návrh zdál příliš sexuální. (topr harley)
  • Carolyn Jones trvala kvůli kostýmu proměna na Morticii přes dvě hodiny. (topr harley)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama