Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (153)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rodinu Addamsonovcov stvoril koncom tridsiatych rokov minulého storočia karikatúrista Charles Addams. Odvtedy sa táto bizarná rodinka dočkala viacerých filmových adaptácii. Ja osobne považujem za najlepšiu verziu televízny seriál "The Addams Family" (Rodina Addamsonovcov), ktorý bol natočený v priebehu rokov 1964 až 1966. Boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahovali šesťdesiat štyri epizód. Je to časom overená čiernobiela klasika. Gomez Addams, jeho manželka Morticia, ich dve deti dcéra Wednesday a syn Pugsley, strýko Fester, monštruózny sluha Lurch, stará mama Addamsová a samozrejme useknutá ruka Thing. Makabrózne, komediálne, dokonalé. ***** ()

pleva 

všechny recenze uživatele

Ani dlouhá doba tomuto seriálu neublížila a nepochopím jeho bídné umístění. Vše mi připadá velmi vypilované, nic není ani po letech směšné, a sám řadím Adamsovcov mezi top 3 seriály. Morticia je úchvatná žena Vamp, Gomez ji krásně doplňuje, Lurche, strýka i babičky by se asi každý lekl i v armádě spásy. Film nemohl mít úspěch, protože laťka i obsazení seriálu byly příliš vysoko a zkusit to stejné stejně nemívá moc úspěch. A když někde shánět, tak jen slovenský dabing. Božidara Turzonovová jako Morticia neruší a celkem je dabing malým uměleckým dílem. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchylný a makabrózně se tvářící seriál, který se svým černobílým formátem stal doslova klasikou v ranku televizní tvorby... Estetika světa Addamsovy rodiny je skutečně normotvorná, stylizace do dekadentně-hororové, téměř pouťové atrakce dokonalá a nejen úvodní melodie nezapomenutelná... Takovéhle obskurní panoptikum postav hned tak každý seriál nenabízí... Gotická mýdlová opera, jejímž neustálým napodobováním vznikl kult! Podobné seriály: Dark Shadows ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu to bola určite pecka. I v dnešnej dobe je to stále pozerateľné a dejová premisa o čudesnej rodine mierne posadnutej smrťou je skvelá. Nemá to však až taký drive a v jednotlivých epizódach sa striedajú pomerne vlažné pasáže s tými vtipnejšími, pri čom vyhráva najmä prvá skupina. Filmy z 90. rokov od Sonnenfelda sú v tomto a vlastne aj všetkých iných ohľadoch omnoho lepšie a kvalitnejšie. Ale legendárna zvučka a Largovo: Zvonili ste? zaujalo snáď v každom jednom diele :) Lepšie 3* a 65% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejspíš navždy naprosto nedostižné zpracování Addamsovy Rodiny, černobílé a se slovenským dabingem, tak jak to mají mazlíčci rádi:) (Strýko Fester a Lurchovo "Zvonili ste?" obzvlášť vynikají). Seriál zkrátka má nenapodobitelné kouzlo, které ani výborné filmy nedokázaly přivést zpět. Nezapomenutelné akrobatické číslo Johna Astina (Gomez Addams) se objevilo i v seriálu Jsem Do Tebe Blázen, ale tam nedopadlo právě nejlépe...lépe řečeno dopadlo, ale z pořádné výšky:)) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • Město, ve kterém Addamsovi žijí není nikdy zmíněno, jedná se však o New York City. (Kulmon)
  • Gomez a Morticia byli první pár v americkém televizním seriálu, který měl aspoň mlčky sexuální život. (Kulmon)
  • Morticia (Carolyn Jones) v této epizodě označí Strýčka Festera (Jackie Coogan) za svého vlastního strýčka, ačkoli ve všech následujících zpracováních rodiny Addamsů je Strýček Fester Gomezovým bratrem, a tedy Morticiiným švagrem. (Alfréda)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama