Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Lima 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jednu velkou vadu - jednoduše nudí. Až na pár vyjímek se v něm nic, co by diváka chytilo u srdce, neděje. Chybí tu cokoliv, co by diváka nějak emočně vzalo, co by mohl prožívat. A to i přes solidní herectví Forda a Pitta. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to tak, mohou být mezi námi...to je ale tak jediné co si z Devil's Own odnesete, zbytek je až na solidní výkony dua Ford-Pitt neslaný, nemastný. Takmer ani nepostřehnete Hornerovu hudbu, to už spíš Cranberries:) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si evidetně vzali podstatně větší sousto, než jaké byli schopni zvládnout. Scénář nenabízí jediný silnější moment a režie svou průměrností vyloženě šokuje. Dobří herci film celkem slušně zachraňují, ale nuda se dostavuje v pravidelných intervalech... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dvojice Harrison For a Brad Pitt by z průměrného filmu měli udělat něco víc, ale nepovedlo se jim to. Možná do toho Harrison nedává všechno a myslí si, že jeho starý dobrý pohled do kamery bude stačit. U tohoto snímku je vše průměrné, ale je příjemní vidět Brada Pitta v lehce záporné roli.... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím největší zklamání ve filmografii Brada Pitta, ale co by za takový film někteří herci dali. Snímek chce zřejmě vnést poselství do dnešního zkaženého světa, ale moc přesvědčivý při tom není. Průměrná záležitost, kterou drží nad hladinou moji oblíbení herci. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Cirka první dvě minuty dávají předvěst kvalitní filmové podívané, malebné prostředí, pěkná irská hudba a příjemné rodinné posezení u jídla, které je zcela nečekaně přerušeno rychle jednajícím profesionálem. Jenže to je asi tak jediný klad tohoto snímku, neboť dál se zajímavého nestane vůbec nic. Tichý nepřítel bohužel nemá čím zaujmout a jediné, co se mu znamenitě daří je nudit diváka. Příjemný příběh s velkým potenciálem se tak topí v nedostatečné invenci tvůrců, kteří nepřicházejí s ničím novým. [TOP 19/12 53%] ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Don't look for a happy ending. It's not an American story. It's an Irish one..“ Harrison Ford jako trochu naivní Mirek O'Dušín a Pitt jakožto radikální plod konfliktu v Severním Irsku představují dva bezvýznamné body na spirále etnicko-nacionalistického násilí. Je škoda, že jednotlivé akční scény převyšují ten rutinně natočený děj, který je spojuje, protože na dilematickém poli „morálního práva na obranu a pomstu“ bylo zaseto dobře. Největší překvapení asi nakonec bylo, že tam nehrálo nic od U2.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia by si mali uvedomiť, že posledná polhodinka filmy nezachraňuje, pretože keď divák od nudy v prvej časti filmu takmer zaspí, ku koncu sa častokrát ani nedostane. Čo nieje opäť vina hlavných predstaviteľov, pretože Pitt sa vo svojej psycho roli naozaj vyžíval a keby prišlo na poriadnu thrillerovú zápletku skôr, uvažoval by som aj o vyššom hodnotení. 60%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když na Tichého nepřítele náhodou narazíte v televizi a vidíte z něj jen jednu nebo dvě scény, může vám připadat jako více než příjemné drama s Harrisonem Fordem a Bradem Pittem. Pak ale dostanete příležitost vidět celý film a následuje nutné zklamání; co to sakra je? Tak především je to dokonalá přehlídka toho, jak se to prostě dělat nemá. Téma o zlém muži, který se ubytuje u dobrého muže a ještě navíc policisty není přímo k zahození, jenže to by scénárista musel dát do děje ještě nějakou další zápletku. Celou hodinu a půl se na plátně neděje doslova nic a vy jen znuděně čekáte až dojde film k tomu, k čemu musí dojít hned od začátku: kdy Harrison zjistí, že Brad není ten sympatický chlapík, za kterého se vydává. K vaší smůle se tahle scéna objevuje ale asi deset minut před koncem, do té doby se musíte kochat nezáživnými záběry na obyčejný život policistovy rodiny, které v sobě snad žádné poselství nepřinášejí. To by ještě tak nevadilo, jenže oni nepřinášejí ani nic jiného, ať už pobavení, napětí, zamyšlení, akci... Prostě dokonalý prototyp průměrného šedého nevýrazného filmu, na který okamžitě zapomenete. Speciální doporučení: pusťte si první dvě minuty, příjezd Brada k Harrisonovi a potom konec a věřte mi, že děj pochopíte stejně jako já a o nic nepřijdete (a možná dokonce dáte tomuhle filmu ještě vyšší hodnocení). ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pár zajímavých momentů tam je, pár nudných taktéž, akční scény ujdou. Nejvíce u Harrisona Forda oceňuji, že si nehraje na nějakého akčního ramba, tedy působí reálně a opravdově. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dvě herecké legendy se potkaly v jednom filmu, to jsem si prostě nemohl nechat ujít. Je takový pohodový thriller na obyčejné podzimní večery a ačkoliv tento kousek zcela nepřekvapivě zapadl v sérii jiných a lepších tohoto dua, stojí za to. A Harrison tady ještě vypadá tolik neznechucený životem, takže co víc si přát :) ... 70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Přes 20 let jsem odkládala film, ve kterém Brad Pitt vystupuje jako irský terorista s andělskou tváří. Naštěstí to nezestárlo ani o den. Pitt a Ford jsou skvělá dvojka. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Příběh, titul a herecké obsazení znějí lákavě, avšak to vše nenaplnilo mé očekávání. Standartní akčňák, který sice je na koukání, poměrně pobaví, ale nijak nezaujme. Harrison Ford odehrál svůj standart, Bradu Pittovi toho člena IRA nevěřím ani minutu a to co předvádí Treat Williams (kde že ty "Vlasy" jsou), no, radši bez komentáře. Akční scény jsou dobré, je jich však málo. Po tvůrčí stránce, scénář dobrý, režie průměrná (Alan J. Pakula toho natočil spostu lepšího). Když to tak vezmu sem a tam, je to poměrně dobrý film. Vy, co jste tenhle film ještě neviděli, klidně se podívejte, ale nic od něj nečekejte. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Hlavní devizou filmu jsou herecké výkony dua Harrison Ford/Brad Pitt a vztah jejich postav, který prochází docela zajímavým vývojem...Všechno další ale jako by hrálo jinou písničku, a není proto divu, že výsledek je nepřesvědčivý. To ale nemění nic na tom, že "Tichého nepřítele" byste měli přece jen zkusit - třeba vám sedne líp než mně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

IRA filmaře láká. A Harrison Ford zase tuhle irskou teroristickou organizaci. Ve Vysoké hře patriotů se nejprve stal terčem její pomsty, o pět let později se s ní zapletl v poněkud rozpačitém a roztahaném kousku, ve kterém irský terorista připravuje v dočasném americkém exilu krvavou akci. Výsledek je málo komplexní a dynamický, scénář zřejmě přepisovaný, nepomůže mu ani Ford, ani Pitt, který se znovu nezdráhal pustit do kontroverzní role. ()

Reklama

Reklama