Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Nebyť tradične výborného Harrisona Forda a Brada Pitta povedal by som, že Tichý nepriateľ je nudný film. Pakulov film totiž stojí hlavne na hlavných protagonistoch. Neviem či to je v scenári alebo v réžii, ale film na mňa dokonca pôsobil nezáživným a veľmi priemerným dojmom a o to viac som si uvedomil, že má skoro dve hodiny. Áno, od Pakulu (česť jeho pamiatke) som čakal viac. Ničmenej, také slabšie tri hviezdičky si film zaslúži. ()

uhlajz 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film nikdy nezapomenu. Půjčili jsme si ho s kámošema poté, co nám týpek ve videopůjčovně řek, že to je pecka. Ještě lepší naž Pitt je prý ten Harrison Ford. Asi třičtvrtě hodiny jsme na to koukali a radši nikdo nic neříkal, pak to konečně někdo rozlousk v duchu: To je ale hrozná kravina... a bylo to konečně vyřešený:-) Takže jsem to ani nedokoukal, fakt mega nuda. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Někdy nespím ... kvůli pár věcem. Nikdo není nevinnej - v tý situaci. Každej má svý duchy." ----- Ale pořád je za co bojovat ... na všech frontách všech válek - zjevných i skrytých. Stal se "Tichým nepřítelem", protože se narodil na frontové linii. Neptá se na váš názor a nečeká vaši podporu - dokonce ani vaše POCHOPENÍ ... popravdě si nejsem jistá, nakolik o ně stojí. Ale nic nezměníte, jestliže ho odsoudíte. Pravda je velice ošemetná věc, odedávna kdekým používaná jako zbraň i štít - a musím ocenit, pokud mi není podsouvaná jenom z jednoho úhlu pohledu. ----- "Já ti to říkal. Tohle není americkej příběh - je IRSKEJ." ----- P.S.: 1) Ten "irskej" příběh je v první řadě syrovým dramatem s velice silným antimilitantním podtextem - tudíž nepotřebuju, aby mu vévodilo vražedné tempo v kombinaci s brutální akcí; 2) Výskyt elementu zvaného nuda jsem opravdu nezaznamenala. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc dlouho jsem se na tohle chystal a vyhýbal se tomu zároveň. Snažil jsem se k filmu stavět bez předsudků, spíš vstřícně, protože jsem si říkal, že z triumvirátu Pakula, Ford, Pitt přeci nemůže vzejít nic až tak špatnýho, ale ono to bohužel špatné opravdu je: hereckými výkony počínaje, kdy jsem nevěřil Pittovi teroristu ani Herrisonovi poldu, přes scénář, který se strašně vleče, až po celkovou atmosféru, která funguje jen na začátku, ve scénách z Belfastu... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Film o mladém, irském teroristovi ( Brad Pitt ), který odjede do USA hledat štěstí. A ukryje se v domě s policistou. ( Harrison Ford ). Film je zbytečně natahován a nemá ani zajímavou zápletku. Dva super herci a i když jim role skvěle padne. Nezachrání takovýto scénář a nudné dialogy. Film mě přesvědčil o tom, že nestačí dobří herci, ale musí to mít i slušnou zápletku a scénář. V případě Tichého nepřítele má pouze herce. A film vám z hlavy vyšumí rychleji než skončí závěrečné titulky. ( 33 procent ) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • William Atherton mal pôvodne vo filme menšiu úlohu, tá však padla za obeť strihačovým nožniciam. V traileroch k tomuto filmu sa však jeho meno aj napriek tomu objavuje. (beso74)
  • Brad Pitt chcel opustiť natáčanie filmu pre neustále prepisovanie scenára, pohrozili mu však žalobou na 62 miliónov amerických dolárov, a tak ho radšej dokončil. (beso74)

Reklama

Reklama