Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Škoda, že mu nezůstala ty syrová syrovátka z irských scén po celej film. Jen co přijel do Ameriky, stal se z něj takovej nějakej hodňousek oholenej. Přesto jsem Bradu Pittovi jeho roli teroristy z IRA věřil a obzvlášť irskej přízvuk se mu povedl. Harisson Ford standardně standardní vzhledem k tomu, že to je typ role, které se mi zdají podobné těm, které v té době hrál. Scénáristicky posrané bylo to, že ho dali bydlet k policajtovi - to mohly vymyslet fakt jen nějaké choré hlavy a ve skutečnosti by nikdo nic takového neriskoval. Pak to tak nějak plyne a je to jakž takž chytlavé a pak je tady konec, kterej je takovej nijakej. A to je celej film. ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Morální pojednání na téma terorismus. Je zde pěkně vidět, i když velice omezeně, že ono to s tou partizánskou válkou v Severním Irsku nebude zas takové jak nám to denně předhazují média. Pitt to nezahrál špatně, ale ať se na mě nikdo nezlobí, prostě jsem mu to nevěřil. Prostě nevypadá jako terotista, taky má uhlazené chování jako salóní pinč, do vostrech chlapíků z IRA má hodně daleko. Děj nemá příliš spád, ale určitě koukatelné. ()

Reklama

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Hodně divný, ale každopádně hodně slabý. Čekal jsem o dost víc, neboť film na to měl. I ta Hornerova hudba byla strašně slabá, aby mohla zaujmout, scénář pro mě zůstal velikým otazníkem a výkony obou hlavních aktérů jsou jedním slovem děsivé! Kdybych měl tedy celý film shrnout jedním slovem bylo by to - NUDA! Je to škoda, protože už jen stěží vedle sebe najdou místo FORD s PITTEM... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Příběh, titul a herecké obsazení znějí lákavě, avšak to vše nenaplnilo mé očekávání. Standartní akčňák, který sice je na koukání, poměrně pobaví, ale nijak nezaujme. Harrison Ford odehrál svůj standart, Bradu Pittovi toho člena IRA nevěřím ani minutu a to co předvádí Treat Williams (kde že ty "Vlasy" jsou), no, radši bez komentáře. Akční scény jsou dobré, je jich však málo. Po tvůrčí stránce, scénář dobrý, režie průměrná (Alan J. Pakula toho natočil spostu lepšího). Když to tak vezmu sem a tam, je to poměrně dobrý film. Vy, co jste tenhle film ještě neviděli, klidně se podívejte, ale nic od něj nečekejte. ()

Šindy 

všechny recenze uživatele

Tady by se hodilo jedno slovo - Nuda. Bohužel je tomu tak. I přes dobré herecké obsazení, film zrovna velkou zábavu nenabídne a jedna nebo dvě scény to opravdu nezachrání. K tomu všemu scénář děravý jako ementál a idiotské chování hlavních postav, vskutku už tak mizerný výsledek nezlepší. Už jsme opravdu viděli lepší filmy s Fordem a Pittem. O moc lepší... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Brad Pitt chcel opustiť natáčanie filmu pre neustále prepisovanie scenára, pohrozili mu však žalobou na 62 miliónov amerických dolárov, a tak ho radšej dokončil. (beso74)

Reklama

Reklama