Reklama

Reklama

For All Mankind

(seriál)
  • USA For All Mankind
Trailer
USA, (2019–2024), 40 h 5 min (Minutáž: 42–82 min)

Hrají:

Joel Kinnaman, Wrenn Schmidt, Krys Marshall, Jodi Balfour, Shantel VanSanten, Cynthy Wu, Coral Peña, Michael Dorman, Sarah Jones, Edi Gathegi (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si svět, v němž globální vesmírný závod nikdy neskončil. Tento napínavý seriál o alternativním pojetí historie od Ronalda D. Moora (Cizinka, Battlestar Galactica) se soustředí na riskantní život astronautů NASA a jejich rodin. (Apple TV+)

Videa (7)

Trailer

Recenze (85)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, který jsem viděl na podzim jsem věděl, že jde o čistou nudu. To bylo nějak jasné. Lidé si jasně stěžovali zase na nějakou ultra hyperkorektnost a podobně, takže jsem věděl, že to půjde silně mimo mě. Sice jsem tam nic tak hrozného nenašel, ale u mě spíše hlavně hrála roli ta neuvěřitelná nuda. I tak jsem chtěl dát šanci podruhé. Stalo se v únoru a skončilo to nějak stejně. Seriál mi neukázal nic, co by mě nějak nebo nijak zaujalo, abych měl motivaci sotva dokoukat onen díl nebo snad i celý seriál. Plus k tomu přidaná nová série, která nějak má asi smysl jako vykálené hovno. Je mi to tak nějak líto, ale co člověk nadělá. Za dva díly seriálu se nestalo v podstatě vůbec nic. A tím to hasne. ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

Díky Apple TV se začínám cítit jak pokroková holyúdská celebrita, protože můžu sledovat feministky a #metoo ve dvou seriálech, a ani mi to moc nevadí. For All Mankind má krásné scény alternativní historie, které člověka zapalují touhou říct si - "Tohle jsme mohli mít, a bylo by to boží." Co na tom, že na 10 minut reálných scén z vesmíru připadá tak 50 minut řešení toho, zda jsou lesby v NASA závadné, či jestli 50letá astronautka co bitchuje na každého získá důvěru hlavního protagonisty, či jestli dokáže černoška vydržet na základě stejně dlouho jako dva muži. Člověk aspoň zjistí že i astronauti se bojí, že nedokáži naučit své syny jezdit na kole, že i muži můžou mít na Měsíci nervy, atp. Opravdu, všechen tento crap by za jiné situace dělal seriál nekoukatelným, ale ty herecké výkony tam zkrátka jsou, jak z mužské, tak z ženské strany, a i když tam chybí naprosto pohled do zákulisí SSSR dobývání, a obecně tam chybí víc kosmu proti hlubokým tématům, těch několik minut koukání na přistávající měsíční základny a brouzdání lodí programu Apollo skrz vesmír člověk vnitřně často tak uspokojí, že přežije i 80 % dílu, kde dvě postavy debatují o svých snech a kouří u toho trávu. Jakmile je díl celý v kosmu, jako finále, je téměř bezchybný - a obecně i přes výtky, ženské charaktery opravdu dobře fungují, včetně chemie s muži. Co nefunguje, jsou problémy které řeší. 4*, těším se na druhou sérii a očekávám zlepšení. ()

Reklama

Shakaar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další série z alternativní historie. Sice nemá takovou kvalitu jako The Man in The High Castle, ale něco mi říká že seriál bude spíše silnější dalšími díly. Potvrdilo se to už v první řadě, poté když člověka navnadili prvními díly, tak měla série pomalejší tempo v druhé polovině, ale dokázali děj vygradovat na konci řady. Je škoda, že více si nepohráli s dějinami a že neřešili dětailněji prakticky 4 roční mezeru během, které vznikla lunární základna. Další problémem je příliš velká fluktuace postav a zvláště když některé postavy se objeví v jednom díle, ale další tři o ně ani nezavadíme. Hodně se tu řeší problematika rovnoprávnosti, emancipace žen apod. témata, což byla tématika ve skutečnosti. Ne že to do té doby nepatří, ale jako fanda scifi by mě bavila větší interakce s Ruskem, průběhu závodu - o nich v podstatě neslyšíme po celou první řadu. Je to trochu promrhaný potenciál, protože některé dějové linie (mexikáni, lesbičky) by nemuseli dostat tolik prostoru, obecně by tím série měla větší šmrc, větší spád. Ale to je prostě jen můj názor. Jinak se mi série líbila, má to silné obsazení, solidní dobové reálie, hudbu, scény na měsíci i v kosmu jsou udělány kvalitně. Věřím i tvůrčím týmu, Roland D. Moore je už veterán v této branži, na série pracuje i Naren Shankar, dokonce myslím že jsem v titulkách zahlédl jméno Denise Okuda, což je rovněž scénáristka z dob zlaté éry Star treku, nebo Allen Coulter, který má na svědímí The Sopranos, Boardwalk Empire z režiserského křesla. Takže co jméno, to osobnost. Vedle Expanse můj další seriál, který kvalitou má na to aby byl špičkou ve svém žánru. Do druhé řady nastavili tvůrci vysokou laťku kterou doufám budou zvyšovat. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Řada: ***** Vizuální zpracování zcela fenomenální. Prokládání filtivního děje (díky za tu myšlenku, dívat se na dokument by zdaleka tak nefungovalo) reálným pozadím (historické/dokumentární záběry z Ostravy nebo Prahy byly dost povedené) funguje dokonale. Občas ke to sice zbytečně užvněné, ale velmi v mezích. Nejvíc otravná/zbytečná mi přijde linie s imigranty. Opravdu jsem nepochopil proč tam vůbec byla. 2. Řada:**** Osobně mě naštval ten skok o 10 let dopředu. Těch změn je tam hodně a prakticky žádná nemá své vysvětlení (př. adopce Vietnamky). Co funguje stále skvěle je prolínání faktu a fikce. Asi nejvíc mě zaujal stále živý John Lenon (“přesluhoval” 4 roky) a zakomponovaní letecké katastrofy KAL007. V sérii bohužel pokračuje zcela irelevantní linka Mexické slepice (která je otravnější víc než v minulé řadě) a přišlo mi, že v rámci udržení rozpočtu na každou pompézní scénu musela být 3 vycpávková konverzační cvičení (která děj nikam neposouvají). O zcela hloupé (a zbytečnému) závěru řady nemluvě. 3. Řada:*** Zase skok o deset let a polovina z toho co se stala minule na závěr je vlastně jedno. Bohužel série ztratila na roztomilosti a tempu (už to prostě není ono a první řadu nic nemůže překonat). Navíc seriál krutě nezvládá to “zestaršování” herců. Prostě jsem se nudil víc než v předchozích řadách a zábavnost (v konfrontaci historie vs “what if”) je nenávratně pryč. Hodně mi hnul žluči závěr a vykrádání Marťana. 4. Řada: *** Tradiční skok o 10 let dopředu - 2003 (tedy některým postavám je okolo 60ky a stále juchají ve vesmíru). Naprosto groteskně působí linka v Rusku (jako po deseti letech má BRUTÁLNÍ přízvuk a mluví jako klaun). Vrcholně otravná je tradičně Mexičanka. Většina epizod je utopená v tunel keců (vo hovně) a paradoxně ty nejotravnější jsou právě mezi klaunem a Mexičankou. Vůbec většina děje je o tom, že nějaká pipka zachraňuje co chlap podělal. Nebo nějaká silná žena vede tlupu tupých opic (mužů) tou správnou cestou. Nejhorší je, že kouzlo (a většinu času i vesmír) jsou definitivně pryč. Stala se z toho nudná woke agitka. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

For All Mankind, má velmi sympatický vesmírný námět, který vyvažuje osudy hlavních astronautů a jejich rodin na Zemi. Hlavním mínusem je časté natahování dílů, i když je ta vata na Zemi v porovnání s jinými seroši dost dobře napsaná, tak mě občas dokázala řádně uspat. Opět je tam plno drobností, které mě dokázaly vytočit, ale nic hroznýho. Na druhou stranu, celé to alternativní pojetí historie, famózní scény z Měsíce, časové skoky mezi sériemi a ambice v dalších sériích ukazovat kolonizaci Marsu a dokonce měsíců Jupiteru je zkrátka boží a já tvůrcům přeji, aby to táhli tak dlouho jak budou moct. Je to totiž formátově udělané tak šikovně, že to může mít i deset sérií a furt to bude koukatelné. Takže nebýt, pár horších dílů, bylo by to na slaboučkých pět, takhle to nechám na hodně silné čtyři a rozhodně doporučuji. ()

Galerie (441)

Zajímavosti (7)

  • Kosmonaut Stepan Petrovis Alexejev (Nikola Djuričko) v seriálu tvrdí, že před startem jako kosmonaut-kandidát držel v ruce Lajku. První skupina kosmonautů-kandidátů ale byla vybrána více než dva roky po startu Lajky... (Andy.)
  • Během startu měla Cobb (Sonya Walger) jakožto pilot LEM sedět vpravo, ne uprostřed. Jediný LEM pilot, který během všech Apoll seděl uprostřed, byl Aldrin během letu A11, a to jen proto, že velkou část předchozího tréninku strávil na pozici pilota CM. (Andy.)
  • Seriál je pojmenovaný po části slavné věty, kterou prohlásil Neil Armstrong, když jako první člověk na světě stanul na Měsíci: „That's one small step for a man, one giant leap for mankind.“ V překladu: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“ (venca)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

12.04.2020

Na jeden týden nabízí streamovací služba Apple TV+ několik ze svých seriálů všem divákům zdarma. Akce by měla být spuštěna v USA a všech dalších zemích, kde je služba dostupná, tedy včetně České… (více)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (více)

Reklama

Reklama