Reklama

Reklama

For All Mankind

(seriál)
  • USA For All Mankind
Trailer 2
USA, (2019–2024), 40 h 5 min (Minutáž: 42–82 min)

Hrají:

Joel Kinnaman, Wrenn Schmidt, Krys Marshall, Jodi Balfour, Shantel VanSanten, Cynthy Wu, Coral Peña, Michael Dorman, Sarah Jones, Edi Gathegi (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si svět, v němž globální vesmírný závod nikdy neskončil. Tento napínavý seriál o alternativním pojetí historie od Ronalda D. Moora (Cizinka, Battlestar Galactica) se soustředí na riskantní život astronautů NASA a jejich rodin. (Apple TV+)

Diskuze

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Stvrta seria bola dobra, wau efekt prvej je samozrejme uz davno prec ale stale je to dobry serial, aj vztahovych veci bolo menej. 
spoilery
Pohlad beznych robosov bola prijemna zmena, a v podstate narazka na celu hollywoodsku produkciu kde zivot komparzu je nic oproti zivotu hlavnych postav ma velmi pobavilo. 
Tiez som chvilu fandil vzburencom, ci uz pri strajku alebo v snahe prevziat asteroid a chvilu som bol proti nim. Odhad ako to skonci bol po jednej smrti uz lahko predvidatelny. Paci sa mi ze proste tie veci nie uplne jednoznacne a ciernobiele. 
Zostarovanie(alebo ako to nazvat) postav je hrozne, neda sa na nich pozerat.
margo skoncila v americkej base, co je aspon za mna, urcite lepsie ako sa vratit do ruska.
Ak vznikne dalsia seria tak uz je podla mna dost problem ze vsetky hlavne postavy su uz fakt stare, a nove maju nulovu charizmu a v podstate sa tvorcovia ani ziadnej nevenovali. Mimo hlavneho vzburenca, ale ten asi dalsiu seriu tahat nemoze, ak teda nejakym zazrakom nedostane milost za taku vzburu proti celemu svetu. 

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Brutopyr

To jsou. Ne že by to bylo jinde lepší, ale csfd bylo doposud jiné tím, že se tu dalo docela svobodně mluvit.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Nz. Mimochodem, všímáš si těch komunikačních prodlev? ;-) Půl roku, rok. Jak kdybychom byli každý na jiné planetce v Oortově oblaku :-D 

na příspěvěk reagoval Brutopyr

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

3. séria teda fenomenálna. Hlavne posledné 3 ep. a tie zvraty okolo. Očakávam 4. sériu a s ňou kolonizovaný Mars a možno vesmírne cesty k mesiacom Jupiteru, Saturnu?

na příspěvěk reagoval Badmaniak

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Není moc co vysvětlovat. Start z vody raketám moc nevadí (problém je pouze případná koroze) a naopak je to výborné stabilizační médium. Rakety mají obvykle měrnou hustotu blízkou vodě, protože jsou konstrukčně velmi lehké a drtivou většinu jejich hmotnosti tvoří pohonné hmoty, které při kombinaci kerosinu a kapalného kyslíku dosahují měrné hustoty cca 10% pod hustotou vody. V rozložení hmotnosti je pak každá raketa na KPH z principu těžká na zadek. Tedy hustota a rozložení hmotnosti zajišťují, že raketa se ve vodě postaví do vertikály a v ní zůstane.

Raketové motory fungují i pod vodou, protože rakety mají nejen palivo, ale i okysličovadlo.

Celkově jde tedy o slibný koncept. Ovšem má nevýhody. Vyjma koroze, je nevýhodou i obtížná předstartovní příprava. Výhodnost konceptu se tak projevuje s rostoucí velikostí rakety, kdy je limit, jak velké můžeme rakety dělat na vzduchu, protože konstrukční materiály mají svoje fyzikální limity pevnosti.

Sea dragon je pak reálný koncept, který byl uvažován v době, kdy se zdálo, že NASA dostane peníze na všechno. Jednalo se o dvoustupňovou megaraketu velmi triviální a obhroublé konstrukce s mrzkou efektivní nosností. Ovšem to bylo jedno, protože byla tak obrovská, že její výsledná nosnost měla být cca čtyřnásobek toho, co mohl vynést Saturn V a první stupeň měl být snadno znovupoužitelný.

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

RacekV

Ono seriál si moc nedělá hlavu ohledně toho jak se toho docílio, nicméně se tak nějak předpokládá že jednak nejenže rozpočet NASA v této Alternativní realitě nebyl snížen ale i navýšen možná tím že závod v podstatě dál pokračoval...hlavně o tom byla první řada, to že druhá řada co se týče této vysoké politiky ubrala, je trochu škoda. Bohužel seriál je i postaven na to, že bude poukazovat na současné témata ve světě a je to více i drama, než samotné scifi. Já třeba bych uvítal kdyby to bylo i něco na způsob Marťana, kde je solidní film, ještě lepší kniha, která toto vše má a nepostrádá ani humor. Trend je bohužel takový jaký je, já uvažuji zda vůbec budu v serii pokračovat, protože ta LGBT tématika začala být trochu rušivá.

cicolably

cicolably (hodnocení, recenze)

rozťahané ako sopel a nudnéééé

a to som mal za Regana Ameriku , za Amééérikuuu

teraz je to nejaký Zväz amerických neomarxistických BLM republík

Uživatel cicolably smazal svůj příspěvek.

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

RacekV

Keďže sú to alternatívne dejiny, tak prítomnosť Číňana na Marse nemožno vylúčiť. Pri dobývaní Mesiaca by ušetrili financie a ich spôsob kopírovania technológií bol vždy výnimočný :-)

Uvidíme, snáď o rok. 

RacekV

RacekV (hodnocení, recenze)

spider74

No, víte, on ten život už takový je. A musíme si vážit okamžiků, kdy se dočkáme v rámci všednosti i něčeho lepšího. Mě se to párkrát docela podařilo. Přeji Vám minimálně totéž.

RacekV

RacekV (hodnocení, recenze)

tomas.malo

No, v této lince čínan neměl ještě šanci. Oni se teprve v té době rozjížděli a zaostávali za světem o 50 let a to nešlo za 10 let dohnat ani ve scifi.. Možná v řadě 4, pokud bude. Kosmonauta, zatím jen  kolem země, by už v letech devadesátých  zvládli.

na příspěvěk reagoval tomas.malo

RacekV

RacekV (hodnocení, recenze)

Tak včera dokoukal. Posledních 5 dílů za večer. No jo, mám čas, byvše důchodce. Navíc pamětník kosmonautiky od samého začátku, zrozen v první polovině minulého století. A tak tedy, tohle se totiž mohlo klidně stát. I když pokrok po Apollu byl zde až příliš rychlý, třeba stanice na měsíci vyžaduje o řád víc peněz, zdrojů a výzkumu. No, je to scifi, tak nám to mohou urychlit, že.  A ten na první pohled umělej měsíc, no jo, televizní seriál, že. Ale vůbec to nevadilo. Skvělí herci, slušné kulisy a dost dobrý námět. Linka genderismu a LGBT je velmi cudná a tak nějak se mi to dokonce líbilo. Co si víc přát? Asi třetí díl.  A trochu se bojím, že jim to trochu ujede. V posledním díle ty náznaky trochu jsou... Jakoby tam někdo něco vpašoval honem rychle, aby  se zalíbil dnešní módě v USA...

na příspěvěk reagoval Shakaar

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Hehe, Mars :-) Tak to som zvedavý kto tam bude prvý. Bola by haluz, keby to bol Číňan :-D

na příspěvěk reagoval RacekV

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Neduhy z minulé řady pokračují i v druhé, navíc mi příjde že tvůrci někdy nevěděli co některýma postavama z předchozí serie, týkalo se to Gorda, ale i Tracy, u kterých to na konci vyřešili tak nějak se ctí. U jiných u kterých znovu zrecyklovali z předchozí serie co se dalo se to říct nedá. Nejhorší je to v případě Ellen, asi nejméně zajímavá postava pokračuje dál, přestože absolutně nemá v serii co říct. Herečka mi ani tak nevadí, ale pohled na ní někdy hodně říká jak nemá s čím pracovat. Jestli budu pokračovat dál, je fakt že v třetí řadu se otvírá mnoho nových témat, samosebou Mars, ale vzhledem k tomu že relativně dodržují běch dějin, byť s menšími odchylkami, pokud by se měl děj odehrávat v roce v 90.letech, znamenalo by to obrovské změny ve společnosti, hlavně konec Sovětského svazu. Možná serie tím bude daleko zajímavější a hlavně nabídne 3 možné lokality - Mars, Měsíc, Zemi. A z toho může být už kvalitní zápletka, když vezmu že to funguje skvěle v Expanse.

spider74

spider74 (hodnocení, recenze)

Je docela průser, že místo toho aby vesmír byl hlavní dějovou linkou a rodinné trable byli vedlejším malým zpestřením tak je to zcela naopak a většinu vysílacího času se utápíme v balastu rodinných problémů a filozofováním nad nesmrtelností brouka. Škoda .....takhle mrhat takovým potenciálem, teď jsou z toho US rodinná pouta s občasným nakouknutím in space.

na příspěvěk reagoval RacekV

Uživatel duckman smazal svůj příspěvek.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

no ty krávo. Štěnice bez napájení co projde skrze kovou konstrukci k desítky km vzdáleným sovětům, fungující dekádu, kterou měl jen tak mimochodem Sovět co náhodou navštívil americkou stanici v trnýrkách.

 

Tohle byla poslední kapka. S touhle ambiciózní sračkou končím.

michalli

michalli (hodnocení, recenze)

ahoj, nemohl by někdo zajistit přidání minisérie Velký skok 1975 - 1982 k tomuto seriálu? docela mi trvalo než jsem zjistil jeho existenci a pak než jsem přišel na to, jak si ji přehrát.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Gertrudo

No vidíš, ten SeaDragon jsem ani nepostřehl. Bohužel, vypadá to přesně jak říkáš. 80% vztahové nebo menšinové vaty a 20% hardcore scífka. Akorát nevím, jestli jim na to podruhé skočím. Zejména když hned v prvním díle udělají těžkou sci-fi botu s tou záchranou nizozemského vepříka (tlustoprd jako kosmonaut bylo samo o sobě dost velké wtf). Trénovaná astronautka by se buď nerozhodovala 3 minuty jestli pro něj běžet a v momentě, kdy si už protony pohrávají s měsíční půdou by pro něj zase určitě nehopsala. Respektive by leda tak dohopsala k němu a pak už by pro radiační popáleniny nebyla schopna ani dýchat, natož se s ním tahat. Fuj to bylo, ta scéna.

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

cernakus

Podla prveho dielu druhej serie presne toto urobili. Ani len zmienka o problemoch s rusmi. A tiez ziadna zmienka o rakete sea dragon ktora bola v potitulkovej scene posledneho dielu prvej serie. Namiesto toho zase budeme sledovat hlavne osobne problemy postav. Co ma nebavilo uz v prvej serii a nebude ani teraz. Nevadi, ten zvysok stoji za to.

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

tomas.malo

Debilní otázka. Zejména pokud vezmeme v potaz, že dosavadní vypravěčský styl nebyl postaven na chronologické diskontinuitě či flashbaccích. Prostě to posunuli o dekádu dopředu a nazdar bazar. Možná to někde ještě zmíní mezi řečí, ale to je slabá náplast.

na příspěvěk reagoval Gertrudo

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

wtf?!!! To jako ten cliffhanger z minulé sezóny neuzavřou bo co? Americkej psychouš odkrágluje ruského drzouna a vono z toho není nic?

na příspěvěk reagoval tomas.malo

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

A přitom v té závěrečné větě do televize (1x10) stačilo neříkat Larry.

LAZARUS111

LAZARUS111 (hodnocení, recenze)

Akurat by tam nemuseli strkat tu rovnopravnost a homosexualov ale to sa da este ignorovat.

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Majo.evans

Tak ono vymyslet něco nového něco stojí a když nic, tehdy byla aspoň motivace porazit to Rusko. Dneska NASA je odlesk toho co bylo, vláda jej už tak nefinancuje, vlastně tím jak mínění stojí proti ní by si to ani nedovolili a soukromé společnosti zase musí přemýšlet tak, aby se jim to finančně vyplatilo. Proto Musk vyvíjí rakety na opakovatelné využití. Ušetří se tim množství nákladů. A ohledně motorů, technologie by byla určitě, ale zase, finance a dokud tu bude lobování ze strany naftových společností, nezmění se to.

Serie je fajn, možná bych chtěl více té alternativní reality, moon base je fajn, ale člověk ztratil prakticky 4 roky během kterých se hodně událo. Řešila se místo toho emancipace a rovnoprávnost žen. Ze závodu s Rusy toho tam bylo opravdu málo. Ale možná je to takto koncipovaný, že to není o tom dobývání vesmíru ale o lidech samotných.

Majo.evans

Majo.evans (hodnocení, recenze)

+ ešte 2 raketoplány vybuchnuté,každý je posratý a opatrný.Dnes je už elektronika,materiály,navigácia inkde ako bolo vtedy.Sa čudujem,že vôbec pristáli.Len škoda,že stále používame ten istý princíp motorv.Chcelo by to jadro aspoň.

Majo.evans

Majo.evans (hodnocení, recenze)

Ten technologický pokrok,čo tam je znázornený je skvelý.Ani nedýcham,keď to vidím.Len treba vedieť,že aj keby boli Rusáci prví,tak by sa to predbiehanie akurát tak o pár rokov predížilo,lebo tie prachy čo tam šli boli neskutočné.Ľudia nemali pomaly čo žrať.Určite by ich to nakoplo ale nie večne.

Sa pozrite dnes,výskum vesmíru pokračuje ale je to nákladné jak prase.Posun pilotovanej kozmonautiky malý,lebo rozpočet nebude ako za čias Apolla.Niesú na to už rozpočty,iba keby bolo 2. studená vojna alebo keby hrozila nejaká katastrofa.Este súkromníci sa do toho začínajú obúvať a zase sa to pomaličky rozbieha,čo sa týka pilotovanej kozmonautiky.

na příspěvěk reagoval Shakaar

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Majo.evans

Bude, neoficiálně Apple odklepl druhou řadu už v říjnu minulého roku před odvysíláním první řady a nyní to vypadá, že počátkem tohoto roku se začne natáčet druhá řada a na konci toho roku by to měl Apple i pustit.

Uživatel Shakaar smazal svůj příspěvek.

Uživatel Majo.evans smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

12.04.2020

Na jeden týden nabízí streamovací služba Apple TV+ několik ze svých seriálů všem divákům zdarma. Akce by měla být spuštěna v USA a všech dalších zemích, kde je služba dostupná, tedy včetně České… (více)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (více)

Reklama

Reklama