Reklama

Reklama

For All Mankind

(seriál)
  • USA For All Mankind
Trailer
USA, (2019–2024), 40 h 5 min (Minutáž: 42–82 min)

Hrají:

Joel Kinnaman, Wrenn Schmidt, Krys Marshall, Jodi Balfour, Shantel VanSanten, Cynthy Wu, Coral Peña, Michael Dorman, Sarah Jones, Edi Gathegi (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si svět, v němž globální vesmírný závod nikdy neskončil. Tento napínavý seriál o alternativním pojetí historie od Ronalda D. Moora (Cizinka, Battlestar Galactica) se soustředí na riskantní život astronautů NASA a jejich rodin. (Apple TV+)

Recenze uživatele Shakaar k tomuto seriálu (2)

For All Mankind (2019) 

Další série z alternativní historie. Sice nemá takovou kvalitu jako The Man in The High Castle, ale něco mi říká že seriál bude spíše silnější dalšími díly. Potvrdilo se to už v první řadě, poté když člověka navnadili prvními díly, tak měla série pomalejší tempo v druhé polovině, ale dokázali děj vygradovat na konci řady. Je škoda, že více si nepohráli s dějinami a že neřešili dětailněji prakticky 4 roční mezeru během, které vznikla lunární základna. Další problémem je příliš velká fluktuace postav a zvláště když některé postavy se objeví v jednom díle, ale další tři o ně ani nezavadíme. Hodně se tu řeší problematika rovnoprávnosti, emancipace žen apod. témata, což byla tématika ve skutečnosti. Ne že to do té doby nepatří, ale jako fanda scifi by mě bavila větší interakce s Ruskem, průběhu závodu - o nich v podstatě neslyšíme po celou první řadu. Je to trochu promrhaný potenciál, protože některé dějové linie (mexikáni, lesbičky) by nemuseli dostat tolik prostoru, obecně by tím série měla větší šmrc, větší spád. Ale to je prostě jen můj názor. Jinak se mi série líbila, má to silné obsazení, solidní dobové reálie, hudbu, scény na měsíci i v kosmu jsou udělány kvalitně. Věřím i tvůrčím týmu, Roland D. Moore je už veterán v této branži, na série pracuje i Naren Shankar, dokonce myslím že jsem v titulkách zahlédl jméno Denise Okuda, což je rovněž scénáristka z dob zlaté éry Star treku, nebo Allen Coulter, který má na svědímí The Sopranos, Boardwalk Empire z režiserského křesla. Takže co jméno, to osobnost. Vedle Expanse můj další seriál, který kvalitou má na to aby byl špičkou ve svém žánru. Do druhé řady nastavili tvůrci vysokou laťku kterou doufám budou zvyšovat. ()

Season 2 (2021) (S02) 

Druhá řada této alternativní historie Země co se týče dobývání kosmu a vývoje vědy a techniky ubrala vyloženě na tempu. Do popředí se dostali nové postavy, staré se dostaly na pozadí, na druhou stranu aspoň některým byl umožněn důstojný odchod. Na práhu třetí řady jsem na vážkách zda pokračovat, tím neříkám že druhá řada neměla kvalitu, ale nové postavy prostě nejsou tak výrazné. Navíc mám pocit jdou trochu na ruku aktuálnímu trendu prosazování genderové vyváženosti, či obecné rovnoprávnosti. Neříkám že je to špatné, ale mám obavy že třetí řada bude tímto zcela pohlcena a tím půjde i kvalita dolů. Je tomu sice tak i u Expanse, ale tam to je na motivy knih kde příběh je samo sebou zajímavý, seriál je zajímavý dostatečně co se týče vědy a techniky a neměla by to být jen plaforma pro zdůraznění současných problémů ve světě. ()

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

12.04.2020

Na jeden týden nabízí streamovací služba Apple TV+ několik ze svých seriálů všem divákům zdarma. Akce by měla být spuštěna v USA a všech dalších zemích, kde je služba dostupná, tedy včetně České… (více)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (více)

Reklama

Reklama