Reklama

Reklama

Z deníku Sherlocka Holmese

(seriál)
  • Česko Archiv Sherlocka Holmese (více)

VOD (1)

Epizody(6)

Recenze (20)

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série je ozvláštněna tím, že kromě klasických padesátiminutových epizod se zde vyskytují také tři povídky, které byly zadaptovány do podoby celovečerních filmů a to velice povedeně. Zatímco klasické epizody se věrně drží svých předloh, celovečeráky (Mistr mezi vyděrači, Poslední upír a Svobodný mládenec) si z nich berou pouze to nejdůležitější a nabalují na ně zcela nový příběh a velmi zajímavou atmosféru. (Svobodný mládenec byl například velice psychedelický, zatímco Poslední upír zase docela hororový). ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je skvělá, odehrává se většinou na venkově, pro změnu - 90% (až na slabší poslední epizodu). Ale druhá série obsahuje pouze tři prodloužené epizody (na CSFD uvedené jako samostatné filmy mimo tuto sérii), kde si autoři dost nešťastně přidávají do původního příběhu, který by jinak na více jak hodinu nevydal a je to spíše na škodu - 65% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť veľmi vyrovnaná séria, predsa len som si tu ale našiel tie najobľúbenejšie a menej obľúbené epizódy. Výhodou je opäť striedanie prostredí aj samotné rozdielne povahy zločinov. Najmenej ma oslovil Jude Law "v ženských šatoch", najviac asi záhada na moste, ktorá priniesla aj skutočne prekvapivé rozuzlenie. Zvyšok je vysoký nadpriemer. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série má oproti minulým dvoum řadám mnohem lepší a působivější atmosféru. Adaptace jsou až na tři výborné celovečerní filmy věrny svým předlohám. zdá se mi, že čím je Jeremy Brett starší, tím podává lepší výkony a hodně pomáhá celkovému vyznění. Prostě další geniální detektivní řada se skvělými herci a vším, na co si jen vzpomenete, kterou by si nikdo neměl nechat ujít. ()

Nut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měla jsem VHS s nahranými příběhy SH z Primy s dabingem Dalimila Klapky a říkala si, jaký je to úžasný dabing a jak se k Sherlockovy hodí. No a pak se mi do rukou dostalo DVD s původním zvukem a já poprvé zaslechla ten prazvláštní hlas pána Bretta...V tom okamžiku pro mě dostal Sherlock nový význam. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně (téměř v závěru filmu), kdy se hlavní záporák baron Gruner (Anthony Valentine) pere s Holmesem (Jeremy Brett) a zatím mu Watson krade deník, zní hudba z Mozartova „Dona Giovanniho“ (finále opery, kdy po stisku ruky Komturem je DG stažen do pekla). Baron Gruner tuto operu poslouchá i při lepení Violetiny (Abigail Cruttenden) fotografie do deníku. (a-ja)

Reklama

Reklama