Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (145)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kolem nás se asi děje hodně věcí, které je lepší nevědět stejně jako to bylo v případě otrávené vody chemikáliemi, jak ukazuje tento snímek. Hodně závažné téma v trochu rozporuplném zpracování, které na mě nejvíce fungovalo první polovinu. Později film dost zpomalí a ke konci už vyloženě dojede na neutrál a trochu mě mrzelo, že film nedostal trochu "agresivnější" zpracování, které by do děje více vtáhlo. Přesto působivý film a ne úplně známém tématu s velice dobrým výběrem herců. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hm, tak už ty pánve vylizovat nebudu. Tedy ty teflonové. A ty na vaření.  Myslím ty věci, samozřejmě. A vůbec, pojďme od toho vylizování pryč.  Dark Waters je de facto hraným dokumentem o jednom velkém právním případu, jenž   (to je podstatné slůvko,  žádné měl, bohužel) nedozírný dosah na zdraví celého lidstva i životní prostředí. Ano, to má kde co, ale málokdy se podaří takto chytit viníka za prdel a i když je možné jej ukřižovat, tak se vykoupí flusnutím na kříž, poněvadž 670 milionů pro miliardářskou korporací je skutečně řekněme trochu z větší hloubky vybraným chrchlem, ničím víc.  Ale  co už, plast je vynikající  lidský vynález a brzy ho budeme mít nejen plnou prdel, ale i oceány, moře, lesy a ulice, takže pohoda,  jeden otrávenej teflon se v tom bez problémů ztratí.  Haynese si pak znamenám,  bez lacinosti, ale velmi působivě natočená soudnička, kde  jsem Bruci Bannerovi přál místo mrtvice spíš  Hulka. To by se pánové v Du Pontu nasmáli... ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Mark tady opravdu podává nadprůměrnej výkon. Ovšem film se postupně začíná dost táhnout. Je to ale vlastně dost příznačný, protože takhle se táhnou i všechny velký kauzy proti mnoha obrovskejm společnostem, který dělaj podobný prasárny. Vlastně by se z toho jeden posral. Prostě hnus, velebnosti. 60%. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5   "At DuPont we are not producing chemicals for chemicals' sake. We are producing them for peoples' sake. To make folks' life easier, happier, longer."   Dokumentaristicky ladená dráma nakrútená podľa skutočnej udalosti, ktorá svojou témou silne pripomína skvelý film Erin Brockovich (2000) (je inak zaujímavé, že má aj rovnakého kameramana, Edwarda Lachmana). Opäť tu máme jednu svinsky nenažranú firmu (DuPont), pre ktorú životy ľudí (receptorov) nemajú žiadnu cenu a aj jedného osamelého bojovníka proti obludnému systému (právnik Robert Bilott v presvedčivom stvárnení Marka Ruffala), ktorý tomu boju mnoho obetuje, ale jeho snaha sa zdá byť dlhé roky márna. Na rozdiel od romantizujúcej a aj humorne ladenej Soderberghovej snímky je ale "Dark Waters" film pochmúrny (ponurý zelený filter, znepokojivý minimalistický soundtrack) a zameraný viac na faktografickú presnosť. Najdôležitejší rozdiel je ale ten, že prípad Erin Brockovich mal len lokálny dosah, kdežto prípad Roberta Bilotta je podstatne závažnejší, s celosvetovým dosahom. Nakrútenie tohto filmu sa tak javí ako nadmieru významný počin (kiež by bolo takých filmov viac), so silne znepokojivým posolstvom: Ak sa to totiž v tých pár medializovaných prípadoch prevalilo až v tak desivých rozmeroch, a to iba vďaka nesmiernej vytrvalosti obetavého jednotlivca, koľko podobných prípadov ostáva dodnes utajených? Celý ten systém sa zdá byť proste vážne chorý - zisk ako najväčšia modla, na ľuďoch nezáleží (samozrejme, pokiaľ nakupujú).   "And knowing all, stil you did nothing, because doing something, quote, would essentially put the long-term viability of this product segment on the line, end quote." ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Je pro mě naprosto nepochopitelné, že tohle Du Zmrdy nepoložilo. Holt i na vědomé mrzačení světové populace včetně masové vraždy vykoupí pár zlatem (ani ničím jiným) nekrytých papírků. Co se týče filmu samotného, jedná se o mrazivou cestu k soudnímu procesu a variaci na boj s větrnými mlýny. Moc se tu ale nedaří nastolit dusnou domácí atmosféru, přestože děcka svých prvních 15 let života tátu skoro nepoznaly. Billot je borec a Ruffalo si umí vybírat... Udělá někdy někdo stejnou studii zaměřenou na C3? ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Herec Mark Ruffalo už druhýkrát na filmovom plátne má čo dočinenia s americkou spoločnosťou DuPont. V roku 2014 si už "spoluprácu" s rodinou Du Pont vyskúšal vo filme Hon na líšku. (MikaelSVK)
  • Skutečného soudního právníka Roba Bilotta a jeho manželku Sarah lze krátce zahlédnout v čase 32:30 na výroční večeři Ohio Chemical Alliance hned poté, co Mark Ruffalo (jako Rob Bilott) a Anne Hathaway (Sarah Bilott) vstoupí do přeplněné místnosti. (Michnak)
  • Cena akcií firmy DuPont klesla o 7,15 bodu ze 72,18 na 65,03, a to v týdnu, kdy byl tento film uveden do kin (12. 11.  2019). (Michnak)

Reklama

Reklama