Reklama

Reklama

Coldplay: Live in São Paulo

(koncert)
  • Velká Británie Coldplay: Live in São Paulo
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2018, 120 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Dlouholetý spolupracovník skupiny Coldplay Mat Whitecross je režisérem obrazového záznamu jejich vzrušujícího dvouhodinového koncertu s názvem 'Live In São Paulo', který byl natočen v Brazílii v listopadu roku 2017 v rámci Head Full Of Dreams Tour. Toto rekordní turné po celém světě vidělo téměř 5 a půl milionu diváků, což z něho činí třetí největší koncertní šňůru všech dob. Součástí show jsou hity a nejoblíbenější písně fanoušků ze všech sedmi studiových alb, které kapela dosud vydala (včetně dvou největších šlágrů Viva La Vida a Paradise). (HBO Europe)

(více)

Recenze (8)

Solverino 

všechny recenze uživatele

Tak i když to není hudba "mého šálku", tak koncert byl naprosto famózní a v publiku plný emocí. Mě se to líbilo! A pro fanoušky Coldplay "must see!" ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Hudba mezi *** a ****, na vyšším hodnocení má zásluhu špičkově pořízený a hlavně následně zpracovaný záznam koncertu... Zajímavost: Po výborné In My Place zazněla speciálně pro brazilské fanoušky přichystaná skladba Paulistanos, kde Coldplay velmi průhledně vypůjčenou (nevědomky?) harmonii 50 let starého hitu My Way (tedy ve francouzském originálu původně Comme d’habitude) naroubovali na rytmus bossa novy. Na skvělé atmosféře mělo velkou zásluhu i publikum. U muzikantů, hlavně jejich frontmana, bych s radostí oželel stylizaci do kazatelů správné morálky, která jediná spasí svět. ()

Reklama

Kivis 

všechny recenze uživatele

Šest let rozestup a je to zhruba ze tří čtvrtin stejné jako Live: 2012. Jenže to je prostě pořád nářez. A ta čtvrtina, která je nová, zkrátka taky nemá chybu. Viděl jsem ty dva záznamy s rozestupem necelého roku, takže jsem nečekal, že mě to opět tak dostane, navíc 2012 jsem prožil i naživo, tady osobní citová vazba chyběla. Jenže, dostalo mě to. Zvedlo mě to z gauče, reprobedny jsem osolil na zatraceně vysokou hlasitost a po pár minutách skepse jsem byl pohlcený atmosférou koncertu, byť jsem si ho neužíval na obrovském stadionu, ale jen na průměrné televizi. A to nejsem žádný coldplayácký ultras. Neznám jejich texty nazpaměť, neumím vyjmenovat jejich alba, nevzpomněl bych si ani na jména všech členů. Občas si nějakou jejich skladbu pustím, baví mě to, ale nejsem z této kapely u vytržení. Jenže live mě tahle britská partička očividně vždycky dostane - a to i v případě, že to vlastně live není a člověk se jen dívá na záznam v telce. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama