Reklama

Reklama

AC/DC - koncert v Doningtonu

(koncert)
  • Velká Británie AC/DC: Live at Donington
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 1992, 2x58 min

VOD (1)

Už mnohokrát prověřili i potem zkrápěli své řízné rify a sdělné texty v koncertním nápřahu. Mezi všemi jejich koncerty je však jeden „nej" – ten z roku '91... Donigton je v novodobé historii provoněný benzínem. Motorky se na zdejším okruhu prohánějí už více než osmdesát let. V letech 1980 až 1996 se místo stalo zaslíbeným také rockovým fanouškům. Na festival Monsters of Rock jezdila první liga hard'n'heavy – Judas Priest, Van Halen, Metallica, Iron Maiden i AC/DC. Poslední dvě jmenované formace tu pořídily koncertní záznam. AC/DC v roce 1991 až při své třetí návštěvě. Jejich Live at Donington se stalo klasikou. Seznam odehraných písní je esencí AC/DC a těžko hledat fanouška hard rocku, který by „živák" z Doningtonu neznal. Postupně vycházel na VHS, DVD i Blu-ray discích. Přitom koncert není ničím výjimečný. Skoupý na efekty i výpravnou scénu – vlastně jen „poněkud" větší pódium obestavěné technikou. Akci sice střeží baterie kamer, dvojice kolejí, jeřábů i helikoptéra, ale hvězdný režisér Dave Mallet poskládal záběry s civilní samozřejmostí. I prostřihy na diváky, ty obezličky, které nás mají přesvědčit, že koncert je dozajista úžasný, jsou během záznamu ojedinělé. Tak tedy ničím nerozptylováni si vychutnejme koncertní nápřah jedné z nejúspěšnějších kapel rockové historie. Záznam je rozdělený na dvě hodinové části. (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, že mi raz niekto povedal, že hudobná skupina AC/DC je len banda buranov z nejakej austrálskej prdele, kde im dingovia dávali dobrú noc. Že vraj hrajú vymäknutý heavy metal. Nesúhlasím! Nie je to tak. Je to výnimočná hard rocková kapela. Ich hudba je vskutku monštrózne energická. Dvojhodinový záznam koncertu z roku 1991, ktorý odohrali v rámci festivalu Masters of Rock v anglickom Doningtone je neuveriteľne silný rockový zážitok. Sú to borci. Rockové ka-tet. AC/DC - Anti Christ / Devil´s Child **** ()

conery1 

všechny recenze uživatele

Navštívil ma spolužiak zo strednej. Nevideli sme sa 25 rokov. V tom čase som " fičal " práve na " tvrdých " Austrálčanoch a tak mi doniesol DVD s týmito " diabolmi ". Nespoznal ma, pretože hľadal vlasatého a našiel ... Prijal som to s rozpakmi, ktoré som nedal poznať. Od tej doby som okrem vlasov stratil aj záujem o tieto " vody ". ( Sting, Morcheeba, Leonard Cohen ). Samozrejme som si to pustil a po rozpačitom začiatku krátiacim si žehlenie, ma bratia Yongovci pomaly, ale iste vťahovali do svojho divadla plného energie a hlavne chytľavej melódie. Zaklincovali to mojou srdcovou "diaľnicou do pekla ". A ja som to zaklincoval sedmičkou červeného. Život je plný prekvapení a preto ho milujem. ()

Reklama

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

AC/DC..tato písmena jsem si psal v 70. letech na sešity, toužil mít všechny jejich alba, co postupně vycházely, což se mi povedlo dotáhnout do konce. Bon Scott, když zemřel, sebralo mě to a Jihnsona jsem nemohl honě dlouho přijmout.Mám s ním problém dodnes.Jeho řev a leninka na hlavě mi prostě příliš nesedí. Proč, to předvedli právě na tomto koncertu. Po hodině už to bylo tak monotonní, že jsem se na to musel dodívat druhý den. Stále stejná rychlost skladeb, stále stejné kvílení (nikoliv zpěv) stále stejný Angus. Asi stárnu.......prostě už mě to nebralo. Ono je něco jiného koncert v TV, studiové skladby na CD a něco jiného je se dívat v TV. V té televizi to je úplně o ničem. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

První část spíš novější věci (samozřejmě do roku 1991) a spíš nuda. Druhá část zajímavější, tedy aspoň pro mě, který má rád staré fláky přibližně do roku 1980. Na pódiu neuvěřitelné výkony Anguse, ale jinak (jak je uvedeno i v obsahu výše) koncert a záznam nijak výjimečný. Jsou kapely, které znění líp na koncertu, jiné líp na desce (no a koncert na živo osobně je zase něco úplně jiného než ze záznamu). U AC/DC je lepší poslech z desek než tento záznam. 70% a 4*. ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Seznam skladeb: 01 Thunderstuck 02 Shoot To Thrill 03 Back In Black 04 Hell Ain't A Bad Place To Be 05 Heatseeker 06 Fire Your Guns 07 Jailbreak 08 The Jack 09 Dirty Deeds Done Dirt Cheap 10 Moneytalks 11 Hells Bells 12 High Voltage 13 Whole Lotta Rosie 14 You Shook Me All Night Long 15 T.N.T. 16 Let There Be Rock 17 Highway To Hell 18 For Those About To Rock (We Salute You) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama